“L’educació és un pilar de la nostra comunitat”

Farhaan Mir, Chief Financial Officer (CFO) d’11Onze, està involucrat en projectes educatius enfocats a crear un món més sostenible, just i equitatiu. Un d’aquests projectes és Da Vinci Life-Skills, i en aquest pòdcast ens explica per què ha arribat el moment canviar el sistema educatiu actual.

 

La Revolució Industrial va canviar la societat, transformant economies fins llavors basades en l’agricultura, en models econòmics basats en la fabricació mecanitzada a gran escala. L’impacte d’aquest canvi de paradigma també va fer evolucionar el model educatiu, proporcionat pels estats, més regimentat i accessible a gran part de la població.

Tot i això, l’enfocament de l’educació estava centrat en servir les necessitats de la indústria, com apunta Mir, “havies d’aprendre a llegir, escriure i bàsicament gestionar”. Es tractava d’un pla d’estudis estandarditzat i eficient, però impersonal.

La importància de la creativitat

L’afany per incrementar l’eficiència en el lloc de treball sovint venia lligada a un detriment de la individualitat i capacitat creativa d’un model educatiu pensat per formar a persones que s’estaven convertint en part de la maquinària de producció industrial. Subjectes com les arts i la creativitat eren vistos com a secundaris.

Des de Da Vinci Life-Skills es vol replantejar els currículums nacionals posant l’accent en una educació multisensorial i multidisciplinària que posi a les persones al centre. Com explica Mir, “ la retenció, el poder de retenir l’atenció dels nens, és molt més gran quan s’ensenya d’una manera en la qual no es parla als nens, sinó que es parla amb els nens.

 

11Onze és la fintech comunitària de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android o iOS. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Finances

“L’educació financera ha d’estar al centre”

2min lectura

“Hem d’entendre el món financer i no deixar-nos enredar

Selectivitat.io

1min lectura

Estudiar per la selectivat és un dels moments amb més pressió per als joves.

11Onze

Llancem ‘11Onze Escola’

3min lectura

A 11Onze ens hem marcat com a objectiu ensenyar com funcionen les finances, perquèEquip Editorial Equip Editorial
 1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 2. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  Farhaan, I don’t found a “curriculum Da Vinci Life-Skill’ here 😉 It should any possibility to see it in pdf format? Thanks 11onceTeam! https://davincilifeskills.com/thecurriculum.html

  Fa 2 anys
  • Laura Bunyol Bartrina says:

   Hola Jordi, al final de la pàgina que has indicat, hi trobaràs un enllaç per contactar directament amb davincilifeskills.com. Fes la demanda des d’allà a ser possible. Moltes gràcies pel teu comentari!

   Fa 2 anys
 3. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  Sí, a mí m’ha agradat molt, sols que els subtituls estaria bè que a més d’estar en català (que m’agrada molt) tambè donès l’opció de elegir subtituls en català o en anglés per no perdres cap detaall del idioma original del entrevistador.

  • Mireia Cano says:

   Gràcies Jordi, aquests suggeriments són els que ens fan créixer! A veure si hi podem posar solució aviat. 👌

   Fa 2 anys
 4. Mercè ComasMercè Comas says:
  Mercè

  Els infants són com una figura de fang que passa per moltes mans abans no s’ha assecat, amb el perill d’ escardar-se durant el procés.
  Farhaan i Fundació 11Onze, restem a l’espera de veure aquest apassionant projecte educatiu a Catalunya.
  Gràcies per endavant.

  • Lara de Castro says:

   M’ha agradat molt el símil del ninot de fang, Mercè, així és. Entre tots hem de tenir cura que no s’esquerdin les figures. L’educació sempre és la nostra bandera! Gràcies

   Fa 2 anys
 5. James SeneJames Sene says:
  James

  Genial👌🏿

Deixa una resposta

App Store Google Play