Per què s’han disparat les criptomonedes?

Tot i la recent correcció baixista, el bitcoin i altres criptomonedes han experimentat una pujada de preu meteòrica que ha beneficiat als usuaris d’11Onze que van invertir en criptomonedes a través de Bitvavo. Fem un repàs a les últimes novetats del món cripto amb Oriol Blanch, mànager d’afiliats de Bitvavo.

 

Tal com s’esperava, l’imminent halving i l’entrada en joc de la comercialització d’ETF (Exchange Traded Funds) vinculats al bitcoin al comptat han impulsat la popularització de la inversió en criptoactius a través dels mercats tradicionals i han contribuït a la pujada del valor del bitcoin.

És veritat que el preu del bitcoin ha experimentat una correcció baixista d’un 11.65% d’ençà que va assolir el màxim històric de 73.949 $ i que els fluxos de ETF s’han estabilitzat, però l’increment de valor de la criptomoneda reina ha sigut espectacular. Com explica Oriol Blanch, “Moltes institucions comencen a confiar en aquest actiu i a poc a poc s’està veient que és un actiu que ha arribat per quedar-se. Cada vegada hi ha més comerços i empreses que accepten aquesta criptomoneda”.

Més enllà del bitcoin

Mentre el BTC continuava pujant de preu, també es va disparar el mercat dels altcoins, és a dir criptomonedes alternatives a les més populars i amb més capitalització de mercat, com ara el bitcoin i l’ethereum. “Hi ha molts altres actius que s’han vist arrossegats per aquesta pujada de bitcoin i que han aportat molts beneficis a la comunitat o inversors que hi van apostar”, apunta Blanch.

Les blockchain de Solana i Avalanche han experimentat un augment significatiu del seu valor. Les baixes comissions per transacció i la velocitat més gran d’aquestes dues xarxes de criptomonedes en comparació a l’ethereum han facilitat un augment significatiu del seu volum de transaccions. 

Com assenyala el mànager d’afiliats de Bitvavo, “Ethereum és una blockchain molt antiga, molt segura i està molt descentralitzada, però, per altra banda, és molt cara. Pots arribar a pagar entre 15 i 50 dòlars per transacció, la qual cosa no és escalable.”

 

La popularitat de les meme coins

Un dels tòpics que estava a l’ordre del dia en el Paris Blockchain Week que s’ha celebrat del 9 a l’11 d’abril, és el de les monedes meme o meme coins, un tipus d’actius virtuals basats en memes d’Internet. Influencers i grups d’inversors bombardegen constantment les xarxes socials sobre projectes d’aquest tipus.

D’aquesta manera i malgrat els seus orígens, les meme coins s’han fet un lloc important en el mercat i algunes fins i tot han arribat a estar entre les 100 principals criptomonedes per capitalització. Meme coins de moda, com Pepe, Floki, Bonk i altres, han registrat un repunt massiu del seu valor. I és que, com diu Blanch, poder fer diners especulant amb aquests actius, és una cosa que sembla ser molt atractiva per a la gent que li agrada aquest món.”

11Onze Recomana Bitvavo, les criptomonedes de manera fàcil, segura i a baix preu.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Tecnologia

Halving de Bitcoin: Què és i per a què serveix?

4min lectura

En el món del Bitcoin, el halving és un esdeveniment...

Finances

Criptomonedes amb Bitvavo

4min lectura

Les criptomonedes arriben a La Plaça de la mà de la...

Tecnologia

Criptomonedes: l’oportunitat europea

3min lectura

Oriol Blanch, mànager d’afiliats de Bitvavo, torna a...Equip Editorial Equip Editorial
  1. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:

Deixa una resposta

App Store Google Play