Com deslligar l’assegurança de casa de la hipoteca

Has de contractar una assegurança per a la llar quan et concedeixen una hipoteca? La resposta és sí. Però això no significa que estiguis obligat a contractar-la amb el banc que t’ha concedit el préstec. I si ho has fet, tens dret a canviar a qualsevol asseguradora que t’ofereixi millors condicions. T’oferim totes les claus per a aconseguir-ho.

 

Tradicionalment, els bancs han aprofitat la concessió d’una hipoteca per forçar la contractació d’altres productes, sobretot assegurances per a la llar i de vida, que en la majoria dels casos ofereixen unes condicions poc competitives. Per sort, la llei hipotecària de 2019 deixa clar que, si bé l’entitat financera pot exigir la contractació d’una assegurança per a la llar, el client té tot el dret a contractar-la amb la companyia que millors condicions li ofereixi. I fins i tot pot canviar d’asseguradora si li interessa.

L’única condició per a canviar és esperar al venciment anual de la pòlissa contractada amb el banc. Mitjançant notificació formal realitzada amb dos mesos d’antelació al venciment de la pòlissa, el client pot indicar a l’entitat bancària la seva decisió de no renovar el contracte de l’assegurança al seu venciment.

A més, l’usuari ha de presentar al banc una còpia de la nova pòlissa, en la qual ha de figurar la cessió de drets corresponent al capital que encara està subjecte a hipoteca. Es tracta d’un formalisme que la nova companyia et pot ajudar a fer correctament.

 

Interessos vinculats

Un assumpte espinós a l’hora canviar d’assegurança sol ser la vinculació del tipus d’interès de la hipoteca amb la contractació de l’assegurança amb el banc. De fet, és probable que les clàusules de la hipoteca contemplin una pujada del tipus d’interès si l’assegurança no es contracta amb el banc.

En aquest cas, cal ser acurats per no sortir perjudicats econòmicament i calcular quant guanyem i quant perdem amb el canvi. Pot produir-se un lleu perjudici econòmic en els primers anys d’hipoteca, quan la part de la quota corresponent a interessos és molt alta i la d’amortització de capital és molt baixa. En canvi, amb el pas dels anys, l’impacte del tipus d’interès es converteix en mínim perquè gairebé tot el que paguem és capital, així que aquesta clàusula coercitiva ja no suposa cap impediment per canviar l’assegurança de llar a una altra companyia.

Utilitzant una calculadora hipotecària és possible saber quina és la data exacta en la qual ens interessa canviar d’asseguradora per beneficiar-nos de millors condicions i preu. L’estalvi és significatiu en més ocasions de les que ens imaginem.

 

Si vols conèixer una assegurança justa per a la teva llar i per a la societat, descobreix 11Onze Segurs.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Management

Com protegir la teva llar durant les vacances

4min lectura

Arriba l’estiu i molts ja comencen a planificar les

Finances

Les millors assegurances de la llar

4min lectura

Tothom està d’acord que un bon proveïdor d’assegurances de la

Tecnologia

Insurtech: el futur de les assegurances

3min lectura

De la mateixa manera que les fintech han provocat un canvi deEquip Editorial Equip Editorial
 1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  Joan

  moltes graciess

 2. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Ostras que bé gràcies

 3. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  Bona explicació👌

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Gràcies, Jordi. Sí, és informació força important. Moltes gràcies pel teu comentari!!!

   Fa 1 any
 4. Alfons VallhonratAlfons Vallhonrat says:
  Alfons

  Benvolguts, segons la Llei el termini establert per anul·lar un contracte d’assegurança és de trenta dies. Gràcies.

  • AlbertAlbert says:
   Albert

   Certament, Alfons. La Llei 20/2015 estableix que cal notificar a l’asseguradora la no renovació de la pòlissa amb 30 dies d’antelació, almenys, i preferiblement per escrit, mentre que la companyia està obligada a comunicar a l’assegurat qualsevol modificació amb 2 mesos d’antelació. Per assegurances contractades per telèfon o per Internet, el termini es redueix a 14 dies naturals.
   Aquest termini, però, no afecta les assegurances de vida, on el preavís continua essent de 2 mesos.
   Gràcies per compartir-ho!

   Fa 2 anys
 5. Carles MarsalCarles Marsal says:
  Carles

  M’ho deixo guardat per quan toqui mira-ho

 6. Carles MarsalCarles Marsal says:
  Carles

  Moltes gràcies, això serveix per molta gent.
  Bravo,👌

 7. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:

Deixa una resposta

App Store Google Play