El consum de productes de bellesa

Quant ens gastem en productes de bellesa? Quina és la incidència de la cosmètica natural en aquest sector? Parlem de tot això i més amb Esther Vallès, cofundadora d’El Mirall Blau Perruquers, i amb Gemma Vallet, directora d’11Onze District, en un nou episodi de La Plaça de Territori 17.

 

Es consolida la recuperació de sector de la perfumeria i la cosmètica després del fre que va suposar la pandèmia sanitària. L’any passat es van facturar 9.205 milions d’euros, un 11,3% més que en l’exercici anterior, segons dades de l’Associación Nacional de Perfumeria i Cosmètica (STANPA).

El consum per càpita marca un nou rècord, aproximant-se als 185 euros per persona i any. Tanmateix, Esther Vallès pensa que la xifra real és molt més elevada, superior als 250 euros: “Crec que ens gastem una miqueta més, perquè cada vegada som més conscients que ens hem de posar productes de qualitat a la nostra pell.” De fet, les dades mostren que totes les categories de producte han crescut i superat els nivells prepandèmia per segon any consecutiu.

La cosmètica natural guanya espai en el mercat

 

La gent ha pres consciència dels avantatges dels productes cosmètics naturals. Cada vegada són més les persones que se sumen a la tendència a comprar cosmètics elaborats de manera artesanal i amb ingredients menys perjudicials per al medi ambient i la nostra pell.

Com explica Vallès: “Si fas servir un tipus de cosmètic que porti parabens i silicones, el que t’arregla per un cantó t’ho desarregla per un altre.” A més, es tracta de productes que són més sostenibles perquè estan elaborats amb ingredients d’origen vegetal, de manera que no generen residus químics agressius per al medi ambient.

Més enllà dels possibles beneficis de la cosmètica natural, la cofundadora d’El Mirall Blau apunta que els clients valoren, sobretot, l’honestedat i que els beneficis del producte siguin palpables. “Moltes vegades, els cosmètics moderns poden donar bons resultats immediats, però a la llarga t’estan perjudicant el cabell”.

 

Si vols rentar la roba sense embrutar el planeta, 11Onze Recomana Natulim.

Sostenibilitat

Natulim: rentar roba sense embrutar el planeta

2min lectura

Som prou conscients de l’impacte mediambiental que tenen...

Sostenibilitat

Quant contamina el transport de mercaderies?

4min lectura

El transport de mercaderies segueix creixent, impulsat...

Sostenibilitat

Freshly, líders en cosmètica sostenible

3min lectura

L’any 2015 tres joves van fundar una start-up de cosmètica...Equip Editorial Equip Editorial
  1. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
    Manel

    Bons consells👍

  2. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:

Deixa una resposta

App Store Google Play