“Ja es pot comprar el pa amb criptomonedes”

Poc a poc, les criptomonedes van guanyant espai en el nostre sistema financer. Un exemple és que avui ja és possible comprar el pa amb elles, com indicava el director de tecnologia d’11Onze, Raul Arribas, en el magazine radiofònic Territori 17. T’expliquem com funcionen les criptomonedes i els seus avantatges.

 

Quan anem a un país que té una moneda diferent de l’euro i comprem alguna cosa amb la nostra targeta, rebem un càrrec al nostre compte en euros equivalent al que costava aquell producte segons el valor de canvi d’aquestes dues monedes. De la mateixa manera, avui ja és possible disposar d’una targeta de dèbit que ens permeti comprar al comerç de la cantonada en euros i descomptar l’import equivalent d’un compte que tinguem en criptomonedes.

És un exemple proper que posa Raul Arribas per explicar la progressió d’aquests actius, que “no estan regulats per les entitats financeres tradicionals”, en el nostre dia a dia. I fins i tot menciona que cada cop hi ha més comerços electrònics “on pots pagar amb criptomonedes”.

Més enllà d’una finalitat especulativa per la possibilitat que augmentin el seu valor en el futur, Arribas destaca alguns avantatges en l’ús quotidià de les criptomonedes, com la transparència i la immediatesa en les transaccions a tot el món.

Un sistema paral·lel

El director tecnològic d’11Onze menciona Bitcoin i Ethereum com a les criptomonedes més populars, tot i que hi ha moltes altres, algunes de les quals ofereixen “fluctuacions molt petites” en el seu valor.

Raul Arribas indica que “el món de les criptomonedes no pretén substituir el sistema financer tradicional, sinó oferir un sistema paral·lel que no depengui de decisions fosques a despatxos que ningú veu”. 

En aquest sentit, Arribas exposa l’actual problema d’inflació de les monedes convencionals, provocat per l’enorme emissió de moneda que han fet els bancs centrals en els últims anys “per dopar l’economia”. I contraposa la transparència de criptomonedes com bitcoin: se sap que s’arribaran a crear “21 milions de bitcoins i després no es crearà mai més cap”. 

 

11Onze és la fintech comunitària de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android o iOS. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Tecnologia

Les criptomonedes

3min lectura

Aviat podrien quedar exposades al poder de processament dels ordinadors.

11Onze

“Amb les criptomonedes els diners són teus”

3min lectura

Si has sentit a parlar del ‘blockchain’, segur que saps

11Onze

T’expliquem les criptomonedes

2min lectura

Punt de trobada sobre innovació financera per a tots els públics iEquip Editorial Equip Editorial
 1. Pere Maria EstremPere Maria Estrem says:
  Pere Maria

  Comprar el pa amb criptos encara O veig lluny.

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Segurament… Jo també penso que encara s’ha d’assentar una mica més, com a valor i mitjà de pagament, a la nostra societat. Moltes gràcies pel teu comentari, Pere!!!

   Fa 8 mesos
 2. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 3. Rosa Pinadella DinaretRosa Pinadella Dinaret says:
  Rosa

  Criptomonedes o euros? Criptos, sens dubte!

 4. Daniela SimónDaniela Simón says:
  Daniela

  👏👏👏

 5. Daniel CreusDaniel Creus says:

  El dia que es faci servir la criptomoneda com a moneda i no com a volor especulatiu, canviarà el món.

  • Josep RosJosep Ros says:
   Josep

   El problema que no els interessa que bitcoin sigui plenament com a moneda de pagament, abans faran el euro digital com el Yuan xinès digital i així amb més. Btc com a moneda descentralitzade no els interessa a la majoria d’elits. Per la mala premsa d’elles i perquè surtiria del seu món dominant i manipulador. Això sí, a imprimir dòlars i així pasa el que passa ara mateix.

   Fa 2 anys
  • Càrol RafalesCàrol Rafales says:
   Càrol

   Hola, Daniel, no ets el primer a qui li sento dir això. Gràcies per aportar el teu punt de vista!

   Fa 2 anys
 6. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:

Deixa una resposta

App Store Google Play