BlackRock: principal accionista de la banca
La gestora de fons d’inversió nord-americana es consolida com a la major accionista del Banc Sabadell, Banco Santander i BBVA, mentre augmenta o manté la seva posició com a una de les principals inversores de CaixaBank, Bankinter i Unicaja.
BlackRock, amb seu a Nova York, és la gestora d’actius més gran del món. Amb més de 9 bilions de dòlars en actius sota gestió, 70 oficines en 30 països i amb clients a més de 100, la seva capacitat d’influència s’estén molt més enllà de Wall Street, gestionant inversions per a clients que van des d’inversors particulars fins a grans empreses i governs.
La llista de corporacions amb actius sota la seva tutela és quasi interminable: des de tecnològiques com Apple, Meta i Microsoft, passant per petrolieres com ExxonMobil, Chevron i Shell, fins a bancs com Goldman Sachs, JPMorgan i Bank of America. De fet, passaríem més via en enumerar ‘les poques’ grans empreses globals que no són part de la cartera borsària de BlackRock.
A l’Estat espanyol, la presència del gegant d’inversions estatunidenc està ben consolidada. BlackRock és el principal accionista de l’Ibex-35, duplicant la seva plantilla en els últims cinc anys i controlant 42.000 milions d’euros en actius d’inversió. Iberdrola, Red Eléctrica, Repsol, Enagás, Telefónica… i, segons dades de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), també amo i senyor de la banca espanyola.
Més del 25% de l’accionariat amb una inversió que supera els 6.000 milions
La presència de BlackRock a l’accionariat de la banca espanyola ha anat augmentant progressivament durant els darrers anys, afermant la seva posició com a principal accionista de referència del sector bancari de l’Estat.
En el cas del BBVA, el Banco Santander i el Banc Sabadell, BlackRock es posiciona com el seu accionista més gran amb una participació del 7,4%, 6,2% i 4.46% respectivament. Per altra banda, passa a ser el tercer accionista més important de CaixaBank, el cinquè de Bankinter, i manté una petita participació a Unicaja.
Una tendència a l’alça que implica una major influència en la gestió i direcció d’aquestes entitats bancàries, però que no està exempta de polèmica a causa del possible conflicte d’interessos que podria suposar. Com avisava, Gerald Davis, BlackRock és un gegant silenciós, però tremendament poderós.
Si vols descobrir la millor opció per protegir els teus estalvis, entra a Preciosos 11Onze. T’ajudarem a comprar al millor preu el valor refugi per excel·lència: l’or físic.
👍
🙏
Un article molt bò ras, curt però precis, amb un contingut molt transcendent. Exel.lent
Moltes gràcies pels teus afalagaments, Jaume, celebrem que t’hagi agradat.
L’abast d’aquesta penetració global de BlackRock és de conseqüències immesurables. Article boníssim.
Això sembla, Francesc, però ja ho veurem, i esperem que no passi el mateix que l’any 2.007, al menys de cara a nosaltres… Moltes gràcies pel teu comentari!!!
Gràcies!
Gràcies, Joan!!!
Crear i desenvolupar una entitat financera no és una tasca gens fàcil, per molts motius. Cal felicitar l’equip d’11Onze per haver-ho fet possible en un mercat molt complicat.
Moltes gràcies Josep. 🙏🏿
Tota la raó del món. Moltes gràcies pel teu comentari, Josep!!!
Aleshores la pregunta es quins bancs no tenen participacions de BlackRock. Espero que onze11 no hi tingui participacions
Precisament 11onze lluita contra el monopoli del diner que mantenen les “grans” institucions i “famílies” sigui d’on siguin. No tenim cap relació amb blackrock.🙏🏿