“Adquirir recursos útils per afrontar el futur”

La crisi sanitària ha posat de manifest que no tothom té la mateixa capacitat d’afrontar situacions imprevistes que afecten negativament els nostres ingressos i el potencial de generar-los. Però com ens podem preparar per cuidar les nostres finances davant d’esdeveniments inesperats? Lara de Castro, HR Business Partner d’11Onze, i Gemma Vallet, directora d’11Onze District, ens parlen de la resiliència financera en un nou episodi de Territori 17.

 

“L’ésser humà sempre té dos grans camins: un és quedar-se encallat i un altre és superar i aprendre alguna cosa d’aquesta crisi. Adquirir recursos útils per afrontar les coses que poden passar en un futur. I això és la resiliència”, explica Lara de Castro, i aclareix per què aplicar la resiliència financera ens pot ajudar en multitud de petits imprevistos que poden desestabilitzar la nostra economia.

La capacitat per adaptar-se a situacions econòmiques adverses ve sovint donada per com gestionem la incertesa i el nivell de la nostra educació financera. Tanmateix, dues assignatures pendents per a molts de nosaltres. “L’educació d’avui en dia, i històricament, no ens ensenya les competències de la vida. No ens han ensenyat a gestionar la incertesa, i això és una competència bàsica que hauríem d’aprendre des de petits”, apunta De Castro.

Tenir un pla financer de futur

Lara de Castro assenyala que la resiliència financera se sustenta en tres pilars fonamentals: “Estalviar, formació financera i un pla financer”. I en aquest context afirma que a la societat consumista en la qual vivim no l’interessa que la gent estalviï: “No som conscients de la necessitat de l’estalvi per fer front als imprevistos i incerteses de la vida quotidiana”.

Gemma Vallet afegeix que cal diferenciar entre la gestió financera personal i la gestió macroeconòmica de país: “A nivell macroeconòmic, també necessitem una educació molt capdavantera per poder anticipar-nos a aquesta gestió de l’estalvi. Per exemple, pots estar estalviant pels teus estudis, però de cop apareix una guerra i això et canvia tota la teva planificació financera”.

Precisament per combatre aquesta manca d’educació financera, 11Onze va engegar la secció d’Aprendre a La Plaça, on donem a la nostra comunitat l’oportunitat de formar-se sobre finances i economia. Si vols saber més sobre la resiliència financera, acaba de veure el podcast de Territori 17!

 

11Onze és la comunitat fintech de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android i Apple. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

11Onze

El Diner

2min lectura

11Onze consolida la seva aposta per l’alfabetització econòmica amb el llançament de El Diner

Estalvis

‘Microdespeses’

3min lectura

Són petites despeses quotidianes que, al cap de l’any, suposen un daltabaix important

Estalvis

Rècord d’estalvi

4min lectura

Les xifres d’estalvi han marcat un rècord aquest 2021 a causa de la pandèmia i les restriccions.Equip Editorial Equip Editorial
 1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 2. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
 3. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  Molt interesant!!!!

 4. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  Resiliència financera! Molt bon concepte! 👏👏👏

Deixa una resposta

App Store Google Play