Què és l'economia?
Lliçó 1 | 02:03 min videoAvaluar l’estat de l’economia d’un país o regió de forma senzilla.
Lliçó 2 | 02:17 min videoEvolució de l’economia a Catalunya durant els darrers anys (2014-2019)
Lliçó 3 | 02:17 min videoEn aquest curs aprendràs els pilars bàsics per avaluar les dades macroeconòmiques que defineixen l’estat d’una regió o país. A través de la sèrie aprendràs els conceptes bàsics de l’economia i els seus principals marcadors. Més endavant veurem exemples pràctics a on aplicar-ho. En tan sols 3 capítols seràs capaç de posseir un recurs vàlid per tal d’entendre millor el context econòmic global de forma ràpida i senzilla.
Estàs segur que vols abandonar el qüestionari?
Si tanques el qüestionari perdràs el teu progrés i hauràs de tornar a començar.i hauràs de tornar a començar.
Aprèn a avaluar l’economia
Aprèn a avaluar l’economia
Author: 11Onze
Merci
Gràcies
Gràcies a tu, Daniela!!!
👏
👍
Gràcies, per explicar-me que es l’economia!
Moltes gràcies pel teu bon comentari, Daniela!!!
Ben definit
Moltes gràcies Ricard pel teu comentari!
Comparativament sembla que anem millor.
Això sembla… Moltes gràcies pel teu comentari, Pere!!!
M’agradaria saber el grau de desigualtat amb un índex com ara l’S99/01. Però molt em tem que a aquest 1% no els hi interessa que ho sapiguem.
Tot pot ser… Moltes gràcies pel teu comentari, Jaume!!!
Estaria molt bé fer una mica de ficció i veure com haurien sigut aquestes dades com a país petit del cor d’Europa 😉
Difícil saber-ho… Moltes gràcies pel teu comentari, Jaume!!!
Indicadors, números, visió global…Hem de millorar amb urgència. Bones lliçons, gràcies!
Gràcies, Rosa, pensem que és bo anar aprenent conceptes que ens ajuden a prendre decisions.
Les Xifres son positives pero no sempre es veuen reflectides en el dia a dia, compto que si algun dia el pastis fet a casa ho repartim nosaltres si que ho facin!
Esperem que sigui tal com tu has dit, Eduard. Moltes gràcies pel teu comentari!!!
És molt interesant la comparació, però no per anar millor que altres, podem estar satisfets. Queda molt camí per fer, principalment en la desigualtat i la taxa d’atur. Les decisions polítiques que prenen els diferents partits sense compartir una visió a llarg termini, és un dèficit per al desenvolupament econòmic.
Tota la raó, Javier. Malauradament els partits polítics no pensen a llarg termini, només els interessa la seva legislatura de quatre anys, i per fer el que sigui millor per ells mateixos, o sigui, el bé del seu partit i dels integrants del mateix. Tots sabem que aquesta alternança en el poder entre uns i altres, que només és un canvi temporal de cadires, no va bé a ningú, sobretot al desenvolupament del país. Moltes gràcies pel teu comentari, Javier!!!
😅 els gràfics desapareixen massa depressa per mi…
Tens raó. Tot i que Jo llegeixo rapid, em costa veure-ho bé
Aquesta edició de vídeo… Moltes gràcies pel teu comentari, Lluís!!!
Bona nit, els indicadors econòmics que hem vist aquí son ara que estem lligats a Espanyistan, quant siguem independents això serà molt millor, n’estic del tot convençut.
Gràcies pel comentari, Ramon. Ens veiem per La Plaça!
Sou uns grans comunicadors!!!
La veritat Robert, que és un plaer escoltar a la Mireia i a l’Iu parlar d’economia.
Gràcies per les explicacions. Ens ajuden ha veure que en global fem la feina bé.
Gràcies a tu per seguir-nos Pere, tots hauríem d’intentar fer la feina bé.
👏👏👏👏
Genial 👌👌
💛
👍👍👍
Els indicadors econòmics de Catalunya són millors q els d’ Espanya. Em costaria posar un m’ agrada perque dóna la’ impressió que anem bé, i crec que no,. La classe mitjana, el motor del país gairebé ha desaparegut. Les xifres per si mateixes poden portar al cofoïsme, una visió errònia de la realitat
Molta raó Mercè i completament d’acord amb el teu comentari. A vegades pequem tots una mica de donar massa importància a les xifres, quan en realitat només ens estan indicant un punt de vista: una xifra molt bona pot aixecar l’eufòria i amagar que hi ha parts del país que ho poden estar passant malament al mateix temps, com ara les classes mitjanes, i això és una cosa que hauríem de tenir sempre present. Moltes gràcies!
Bons arguments per justificar que l’economia catalana és forta. Salut!
Molt contents que t’hagi interessat la lliçó, Sergi. Salut!
Senzillament unes explicacions clares i concises, moltes gracies.
Gràcies a tu, Ramon, per l’interès i les ganes d’aprendre.
Bona tarda. Molt clars i didàctics vídeos. Enhorabona. Una pregunta relativa al tercer vídeo, quan feu la comparativa Catalunya-Espanya. Sabeu si les dades d’Espanya inclouen Catalunya? Si no fos així, les diferències respecte Catalunya encara serien més grans que les que expliqueu.
Bona feina!
Efectivament Santiago: les dades d’Espanya inclouen Catalunya. Cap dada oficial espanyola es calcula sense l’aportació catalana. Així és que tens tota la raó. Gràcies per comentar!
Molt clar i interessant, es cert que molts cops he llegit i escoltat els termes però no sabía ben be com anaba fins avui
Gràcies
La veritat que aquestes lliçons són molt clara i entenedores i ajuden a la gent a entendre millor els conceptes econòmics. Gràcies per seguir-nos i donar el teu feedback!
Bona tarda: Sóc una persona jubilada i fa uns quants anys que esperava un projecte d’aquesta classe, una veritable eina de País, jo diria a part de les persones? La eina mes important, Tinc en ment un petit projecte per a les persones que treballen i viuen en el nostre país, està clar que necessito poder contactar amb persones qualificades per saber si és viable o no la meva idea … Fa uns dos anys aproximadament, vaig escriure un esborrany / carta a la generalitat, crec que no li van donar cap importància, en fi a veure si tinc l’oportunitat de … Almenys algú de vosaltres m’escolta … Gràcies i Endavant 11ONZE !!! …
Gràcies, Pere pel vostre comentari!!! Celebro que li agradi el projecte. Que tingueu una bona tarda també i seguim en contacte a través de la Plaça
Quines ganes de poder treballar amb vosaltres, tot el bec pinta molt bé. Es podrá invertir en algun moment al projecte?
Moltes gràcies! Nosaltres també tenim moltes ganes de començar a treballar amb tots vosaltres. Si t’interessa ser inversor, al apartat de preguntes freqüents de La Plaça hi ha informació al respecte: comunitat.11onze.cat/faqs/
Les gràfiques un pel massa ràpides. Però globalment molt bones explicacions!
pulses PAUSA i t’hi entretens l’estona que vulguis
Gràcies, Carles pels teus comentaris, prenem nota. Ens fa feliços saber que t’agrada el nostre contingut.
El darrer vídeo potser un pèl ràpid. En general molt didàctic. Enhorabona.
Prenem nota del teu comentari, Rubèn. Gràcies pels teus ànims!
molt interessant, no coneixia S80/S20…podreu explicar-ho millor en propers vídeos?
Ens fa feliços que ho trobis interessant, Laia. Prenem nota del teu suggeriment per a propers vídeos. Gràcies!
Els conceptes i explicacions molt bé , però la informació estadística va massa ràpida, i més per persones poc habituades a llegir xifres econòmiques. No importaria no memoritzar xifres si a part d’ aprendre no hi hagués l’alicient de respondre un qüestionari amb premi😉
Altres usuaris han comentat el mateix problema, Mercè. Una solució provisional és anar aturant el vídeo cada cop que necessitis més temps per a memoritzar o entendre xifres i gràfiques. Però, evidentment, en prenem nota i mirarem de millorar-ho en els pròxims capítols.
Tot molt didàctic, entenedor i clar. Els bancs habituals utilitzen un vocabulari que en comptes d´aclarir moltes vegades et deixen la sensació que surts més enredat que quan entres i la informació ni és clara ni trasparent. Gràcies =)
Gràcies, Enrique. És justament com ho dius, i és precisament una de les coses que 11Onze Banc vol fer bé: claredat i transparència en tot moment amb els clients.
Molt didàctiques aquestes lliçons. Sempre aprens conceptes nous i t’ajuden a refrescar altres conceptes; a mès de donar-te una visió més general de l’economia.
Hola, German. Celebro que t’agradi. Continua seguint-nos i així podràs llegir més articles i veure més vídeos. Moltes gràcies pel teu comentari.
Molt clar i català! 😁. Gràcies
Gràcies a tu per ser-hi Lourdes 💛💛
Gràcies per les lliçons. Poc a poc n’aprendrem.
Gràcies a tu Elena, aquest és l’objectiu de La Plaça!, no deixis de visitar-nos sovint, per poder continuar aprenent i gaudint
Molt interessant. Jo tampoc coneixia el S80/S20. Salut… des de l’Aran!
Gràcies, Jordi, aquesta és la intenció, que tothom puguem aprendre coses noves cada vegada que tornem a La Plaça. 😃
Gràcies per les lliçons, els que no venim d’aquest sector us ho agraïm
Al contrari Eulàlia, gràcies a tu per formar part d’aquesta comunitat. 💛💛
Ens alegra saber que t’agrada aquest tipus de contingut.
Molt didactic, llàstima que gran part d’aquesta millora de la nostre economía no es queda a casa!!
Bona nit, Jordi, ens alegra saber que t’agrada aquest contingut. Continua atent a La Plaça, aniràs trobant més contingut que et resultarà interessant.
Trobo que hauríem de poder abandonar el qüestionari sense perdre els progressos després de cada video. No sempre et va bé dedicar-hi tanta estona.
Hola, Olga, prenem nota del teu comentari, tractarem de tenir-ho en compte per futures actualitzacions de la Plaça, moltes gràcies! 😃
Interessants aquestes introduccions, molta sigla coneguda que va bé dedicar-li algun moment d’atenció. Duració perfecte de cada mòdul.
Moltes gràcies pels teus comentaris, Jordi… Ja saps que si et ve de gust, ens pots anar seguint a La Plaça.
Molt bones lliçons clares, concretes, perfecte pels que no tenim massa idea.
Gràcies.
D’això es tracta precisament Anna, d’empoderar financerament les persones, al contrari del que ha interessat darrerament als bancs. Gràcies i que segueixis gaudint de La Plaça!
Molt instructiu. Sempre havia valorat l’economia des del punt de vista domèstic… la visió general és molt diferent. Gràcies!
Ens alegrem que t’hagi agradat Josep.! Aquesta és la idea que tenim, la d’aportar coneixements i visions diferents de l’economia. Segur que si ens vas seguint aniràs trobant més contingut que et resultarà interessant.
Molt interessant el format per atraure els menys proclius a parlar d’economia.
Moltes gràcies Albert, és el que intentem fer a la plaça, marcar la diferència, amb lliçons formatives i entenedores. Volem que els nostres usuaris tinguin al seu abast el coneixement necessari per que puguin prendre decisions per ells mateixos. S’ha acabat això d’anar a un banc i que ens soni a xinés el que diuen. A 11Onze les coses es faran bé
Gràcies, començ a saber com funciona una mica l’economia, mai m’ha interesat gaire, pero ben explicat els conceptes tot s’entén millor
Bon dia, Guillem. Moltes gràcies pel teu comentari. 👌✌
Un exercici molt interessant. Salutacions des del Brasil!
Hola Rodrigo!!! Estem molt sorpresos de què el nostre projecte arribi fins al Brasil. És una molt bona notícia. Esperem que ens vagis seguint habitualment. Ens veiem a La Plaça!
Molt interessant. L’índex S80/S20 no el coneixia!
Hola Dario. Celebro que t’hagi agradat. T’animo a que ens vagis seguint per La Plaça.
tres de molt bones lliçons d’economia.
Hola Vicente. N’hi haurà més, si ens vas seguint les podrà veure. Moltes gràcies.
bon tutorial, clar concis, concret i entenedor gràcies
Moltes gràcies per les teves paraules Alícia. Ho anirem omplint de contingut interessant… Ja ho aniràs veient.
L´atur, l´atur, l´atur…..
Molt cert Joan Josep. L’atur és una pega que socialment s’hauria d’anar arreglant de la millor forma i manera possible…
Molt be el tutorial
Gràcies Ricard, espero que t’hagi servit !
moltes gracies, i el que vindrà encara serà millor.
Moltes gràcies Carme pel teu comentari! Benvinguda a 11Onze!
Moltes gràcies pel teu comentari engrescador, Joan Xavier!
Gràcies, Josep! Ens esperones a continuar esforçant-nos a fer-ho millor com més va més. Esperem seguir-te veient per La Plaça.
Moltes gràcies Marc! T’animo que segueixis els nostres cursos i ben aviat seràs un expert!