“Pensar en global, però beure local”

Sandra Molas, responsable comercial d’11Onze, detalla el drama que suposa el consum d’aigua embotellada per a la nostra butxaca, per a la sostenibilitat del planeta i de vegades fins i tot per a la nostra salut.  

 

Si es compleixen les recomanacions de beure dos litres d’aigua al dia, una família de quatre membres acaba consumint prop de 3.000 litres d’aigua a l’any. Què implica això si es consumeix aigua embotellada? Segons Sandra Molas, responsable comercial d’11Onze, “això suposa una despesa d’uns 1.000 euros a l’any”. I en quantitat de residus generats, són “1.947 ampolles d’un sol ús”, que equivalen a uns 63 kg de plàstic. Però, a més, podem posar en risc la nostra salut, ja que aquests envasos “poden alliberar policarbonat, que pot afectar de moltes maneres el nostre sistema hormonal”.

Tenint en compte aquestes dades, Sandra Molas defensa l’ús de filtres d’aigua, que permeten oblidar-se de “carregar garrafes pesades d’aigua tot el dia del súper cap a casa”, resulten “molt, però que molt, més econòmics” i contribueixen a frenar “la indecent saturació de plàstics al planeta”.

Un drama per al planeta

La producció global de plàstic s’ha disparat en els últims 50 anys. En concret, aquests últims 10 anys hem produït més plàstic que en tota la història prèvia de la humanitat. I s’ha de tenir en compte que “les ampolles de plàstic utilitzades per envasar aigua triguen mil anys en biodegradar-se”, com explica Sandra Molas.

Una família de quatre membres que segueixin les recomanacions de beure dos litres d’aigua al dia genera 63 kg de plàstics cada any si consumeixen aigua embotellada. I això és un “drama” per al planeta, adverteix Molas.

A més, la responsable comercial d’11Onze afegeix que “per produir cada ampolla de plàstic cal l’equivalent a omplir un quart d’aquesta mateixa ampolla amb petroli”. De fet, la quantitat de petroli que s’utilitza per fabricar els 29.000 milions d’ampolles que es compren cada any als Estats Units permetria fer funcionar “un milió de cotxes tot un any sencer”.

 

Un forat a la butxaca 

Pel que fa a la qüestió econòmica, Sandra Molas destaca l’enorme estalvi que suposa consumir aigua filtrada respecte a la compra d’aigua embotellada. I ho mostra amb l’exemple de Barcelona, la ciutat de l’Estat espanyol amb l’aigua corrent més cara. En aquesta ciutat “1.000 litres d’aigua costen 2,60 euros”, un preu similar al d’una garrafa d’aigua de només 6,25 litres d’una marca comercial coneguda. 

Tot plegat empeny a “prendre mesures de manera immediata”, segons Molas, per estalviar i protegir tant la salut del planeta com la nostra. I, en aquest sentit, destaca els múltiples avantatges que comporta utilitzar filtres per consumir aigua de l’aixeta. “Hem de pensar en global, en el planeta, però beure local”, conclou.

 

Si vols descobrir com beure la millor aigua, estalviar diners i ajudar al planeta, entra a Imprescindibles 11Onze.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

11Onze

Mil euros d’estalvi gràcies a un filtre d’aigua

3min lectura

Mil euros més a la teva butxaca i 60 kg de plàstic menys que

Sostenibilitat

Aigua, el líquid més preat

3min lectura

El Dia Mundial de l’Aigua ens recorda que més de dos mil

Sostenibilitat

Els plàstics que ofeguen el nostre planeta

2min lectura

Els milions de tones de residus plàstics que cada any aboquem



Equip Editorial Equip Editorial
  1. Pere Maria EstremPere Maria Estrem says:
    Pere Maria

    Ho tindré en compte.

  2. Pere SorianoPere Soriano says:
    Pere

    Bona informació.

  3. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  4. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
    Alicia

    Gràcies per aquesta informació

Deixa una resposta

App Store Google Play