Promovent el català: els 11 millors tiktokers

Us presentem un recull dels 11 millors perfils de TikTok fets en català. Aquests joves s’han guanyat la popularitat a la xarxa social de moda fent vídeos en llengua catalana.

 

Quan sentim la paraula TikTok, l’aplicació de moda nascuda a la Xina el setembre del 2016 que ens permet fer vídeos musicals curts de fins a 1 minut de durada, molts pensem que aquesta plataforma només està dedicada als balls, la moda, el maquillatge i la diversió. Però, com a catalans, ens aporta alguna cosa més. El seu ús, en mans d’alguns joves, joves influenciadors, ha esdevingut una gran eina de difusió i promoció del català. Avui us volem donar a conèixer els que podem considerar els onze millors tiktokers que promouen el català. Comencem!

  1. ferranxidk: en Ferran, que viu entre Girona i Barcelona, és un noi que fa vídeos graciosos, té més de 70.000 seguidors i acumula més de 9 milions de m’agrada a TikTok.
  2. long_lixue: aquest altre conegut youtuber català, que viu a terres gironines i que té nacionalitat xinesa, també triomfa a TikTok. Molt conegut per col·laborar a iCat, també és famós per lluitar contra el racisme amb milions de m’agrada al seu perfil de TikTok. 
  3. sanyesmag: aquest  jove de la Garrotxa és famós pels seus vídeos de màgia. Té més de 27.000 seguidors i mig milió de m’agrada  a TikTok. És un fort impulsor del català per mitjà d’aquesta xarxa social.
  4. walter_capdevila: amb gairebé 200.000 seguidors i 5 milions de m’agrada a la xarxa, podríem proclamar aquest barceloní el rei de l’humor absurd. Amb el seu perfil de TikTok, el riure està garantit.
  5. misstagless: aquí tenim la Sílvia, amb 10.000 seguidors, i més de 150.000 m’agrada a TikTok. Aquesta valenciana lluita per l’ús i la defensa del valencià, tot jugant amb l’humor casolà i amb molta personalitat. 
  6. filologa_de_guardia: aquesta estudiant de filologia catalana es diu Aida. El seu perfil de TikTok té més de 5.000 seguidors i gairebé 50.000 m’agrada. Seran les vostres noves classes de català a la xarxa!
  7. apitxat: aquí tenim en Xavier, amb gairebé 50.000 seguidors i un milió de m’agrada. És un altre reivindicador de les terres valencianes. Bromes i humor en valencià no us en faltaran.
  8. Can Putades: aquestes noies són de la Garrotxa i viuen a Barcelona. Tenen 40.000 seguidors i gairebé 1 milió de m’agrada. Els seus vídeos fan alçar paraules desconegudes en català del parlar de la garrotxa, entre altres vídeos divertits de bromes del seu dia a dia, sense deixar de tenir el català com a base del seu perfil de TikTok.
  9. Aroagr8: aquí tenim l’Aroa i la Paula, amb 15.000 seguidors i més de 130.000 m’agrada. Famoses des del confinament, aquestes dues noies juguen amb les paraules segons la seva regió, una de Girona i l’altra d’Amposta. Escoltar el català mai havia estat tan curiós.
  10. Bertaarocach: si preferiu un perfil català que enganxa per la seva energia i les seves actuacions típiques d’adolescents que voldràs veure una vegada rere l’altra, aquí tenim la Berta. Un perfil amb més de 100.000 seguidors i 4 milions de m’agrada
  11. julen_music: i, com que estem a l’estiu, i amb el sol ens entren moltes ganes de ballar, ens acomiadem amb el perfil d’en Julen. Fa unes versions boníssimes de cançons conegudes, tot jugant amb la música de Txarango, o fent una mescla de Plats Bruts amb música de la sèrie Friends. Té uns 10.000 seguidors i gairebé 90.000 m’agrada a TikTok.

Els anteriors perfils de TikTok que us hem presentat tenen milers de seguidors a la xarxa social de moda, i el millor de tot és que s’han guanyat la popularitat mostrant-se al món en català.

 

11Onze és la fintech comunitària de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android o iOS. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Estalvis

Les teves subscripcions mensuals

6min lectura

Si estàs subscrit a més de cinc plataformes per veure sèries i

Cultura

Refranys catalans sobre els diners

5min lectura

La llengua catalana està plena de refranys on la saviesa

Cultura

Coneixes l’origen de la revetlla de Sant Joan?

5min lectura

El 23 de juny celebrem la revetlla de Sant Joan.



Equip Editorial Equip Editorial
  1. Guillem Maura RayoGuillem Maura Rayo says:
    Guillem

    Gràcies, sempre es d’agrair joven així, a TIk Tok hi entre a xafardejar, no segueixo a ningú, ara segueixo a tots els vostres suggeriments

  2. Jordi MorenoJordi Moreno says:
    Jordi

    El tiktoker 11 ha canviat el seu identificador, ara es @julen_music

  3. Jordi MorenoJordi Moreno says:
    Jordi

    Genial!! Fantàstic recull tecnologic, juvenil I català👏👏👏👌 el futur de catalunya!! Vaig a seguir-los!

  4. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
    Manel

    👏👏👏

  5. Daniela SimónDaniela Simón says:
  6. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  7. Laura León AmatLaura León Amat says:
    Laura

    Quin gran.potencial del jovent i tasca que fan a les xarxes amb el català i el bon humor.

  8. Mercè ComasMercè Comas says:
    Mercè

    Gràcies per fer-ne publicitat.
    La gent jove i la canalla tenen pocs referents en català a nivell de lleure.

    • Elisabet Porqueras Garcia says:

      A tu Mercè pel teu comentari. El jovent necessita referents de país

      Fa 3 anys
  9. Rosa Maria SoléRosa Maria Solé says:
    Rosa Maria

    M’agrada que a les xarxes socials hi hagi juventud que fa servir la nostre llengua.

    • Oriol Garcia FarréOriol Garcia Farré says:
      Oriol

      Totalment d’acord Rosa Maria, però caldria més! Estem lluny d’índex saludables. Ens veiem a La Plaça.

      Fa 3 anys
  10. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
    Alicia

    Gràcies per aquesta informació veure que gent i, sobretot gent jove potenciar el català emociona
    Conec mokt poc o gairebé gens aquesta red, ja m’anirien bé unes pautes de com utilitzar-la😜😜

    • Oriol Garcia FarréOriol Garcia Farré says:
      Oriol

      Si no volem perdre el català, l’hem d’utilitzar en la quotidianitat, Laura! Seguim a La Plaça.

      Fa 3 anys

Deixa una resposta

App Store Google Play