El valor estratègic del disseny

Quan parlem de la utilitat del disseny no es tracta només de fer coses boniques, sinó de donar resposta a problemes i aportar un valor afegit a la gent. Laia Gubern, directora d’Art d’11Onze, i Gemma Vallet, directora d’11Onze District tornen a visitar La Plaça, el magazine radiofònic Territori 17 de La Xarxa, per parlar de les últimes tendències de disseny.

 

El disseny s’ha mostrat clau a l’hora de crear sinergies entre les empreses i els seus clients. No n’hi ha prou en tenir un bon producte si no va acompanyat d’un missatge que estigui alineat amb la marca que representa i el seu públic objectiu. Com explica Gubern, “a través del disseny, la creativitat i la innovació tenim una visió molt més amplia de les possibilitats de creació de negoci, la millora dels processos, i fonamentalment aportar l’experiència que creem al client final”.

Cada dia hi ha més empreses que entenen el disseny gràfic com un element fonamental i de valor estratègic en el seu desenvolupament. Però com es crea aquest valor afegit? “Primer, s’ha d’entendre què és el que la gent valora, vol o necessita. Llavors s’ha de crear la millor manera de lliurar aquest valor i comprovar que funcioni i sigui eficient”, apunta la directora d’Art d’11Onze.

El paper del disseny en la transformació verda

Com detalla Vallet, el disseny com a eina de transformació econòmica, social i mediambiental està més que establert en alguns països com el Regne Unit. Tanmateix, segons Gubern, “el grau d’adopció del disseny a empreses i indústria a Catalunya encara és menor del que seria òptim

Davant del repte que presenta el canvi climàtic el disseny “pot jugar un paper crucial més enllà de com entenem el disseny gràfic en si mateix, per ajudar a replantejar els sistemes productius i dinàmiques de consum”.

Catalunya ha sigut un referent en aquest sector i Vallet afirma que “encara tenim una gran força, i tornarem a ser capdavanters”. Aprofitar l’auge de l’ecosistema català com el principal ‘hub’ de start-ups del sud d’Europa és un punt de partida privilegiat que el sector del disseny català no pot deixar passar.

 

11Onze és la comunitat fintech de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android o iOS. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Episodi 14 | La Plaça, un disseny d’èxit mundial

1min lectura

La web d’11Onze, La Plaça, ha estat nominada als Premis

Cultura

Tendències fintech que marcaran el 2022

4min lectura

L’univers de les fintech s’eixampla cada dia que passa.

Comunitat

Disseny i artesania a Palo Alto Market

3min lectura

Després d’un any de pandèmia, el festival torna a BarcelonaEquip Editorial Equip Editorial
  1. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  2. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  3. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  4. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:

Deixa una resposta

App Store Google Play