“Tenim la inflació més alta en 30 anys”

La inflació ja ens està afectant en el dia a dia, però l’escenari empitjorarà encara més pel conflicte a Ucraïna. “La taxa de l’IPC d’aquest febrer s’ha tancat amb un 7,4%, i totes les previsions alerten que la xifra anirà ‘in crescendo’”, avisa Sandra Molas, responsable d’aliances estratègies d’11Onze, en un nou episodi de L’Estat de la Nació. En aquest context, què pot fer la ciutadania corrent?

 

Aquest 10 de març veurem què decideix el Banc Central Europeu sobre els tipus d’interès, i quant preveu que pujarà la inflació”, explica la responsable d’aliances estratègiques. La taxa del 7,4% és la xifra més alta en 30 anys a l’Estat espanyol, concretament des de l’any 1989. “A Europa la xifra no és que estigui molt millor, és d’un 5,8%, l’índex més alt des de la creació de l’euro”, denuncia.

Per afrontar aquest context, Molas explica que a 11Onze s’estan donant moltes eines per a una millor gestió dels estalvis. “Està clar que, amb una inflació com la que tenim, si deixes els estalvis sense moure en un compte corrent, perden valor”, resumeix. Per això, unes de les opcions que la fincom està oferint a la seva comunitat és la compra d’or com a valor refugi amb Preciosos 11Onze

 

Afrontar la pujada de preus sense estalvis

Però què passa amb tota aquella ciutadania que no té ni tan sols estalvis i que ha d’afrontar una pujada de preus sense precedents? “Aleshores ens hem de plantejar maneres de reduir la despesa. I nosaltres recomanem començar a analitzar la despesa fixa”, avisa la responsable d’aliances estratègiques.

La despesa fixa aplega el contracte de la llum, el gas, l’aigua, l’habitatge… Pots començar a estudiar si una altra companyia et permet gastar menys diners. I això és una cosa que es pot fer en un termini mitjà de temps. A curt, també pots mirar de controlar la despesa familiar amb les compres diàries. Potser estalviar 20 cèntims pot semblar una ximpleria, però en el context actual sí que ens ve d’aquí”, explica Molas.

Una altra clau per controlar la despesa és aliar-se amb una comunitat. “Tal com ho hem fet amb Preciosos 11Onze, que, pel fet de ser una comunitat, podem negociar un millor preu, també esperem oferir a La Plaça altres serveis i productes que permetin a la nostra comunitat estalviar”, detalla la responsable d’aliances estratègiques. 

 

La presència de les dones a les finances

A les portes del 8-M, el Dia de la Dona, Molas ha aprofitat per reclamar que hi hagi més presència de dones en el món financer. “El primer que trobes quan busques la paraula ‘diners’ a Google són homes amb jaqueta i corbata. Són ells qui gestionen, qui ostenten el poder”, alerta Molas. La responsable d’aliances estratègiques considera que, en un context geopolític i econòmic de crisi com el que estem vivint, s’ha d’apostar d’una vegada per totes pels lideratges en femení.

11Onze és la comunitat fintech de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android i Apple. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Estalvis

Com reacciona l’or en les grans crisis?

2min lectura

L’or físic és considerat un valor refugi no perquè ho diguem a

11Onze

Protegir els nostres estalvis amb or

2min lectura

Ens trobem en un moment d’incertesa econòmica amb una

Cultura

La inflació que ens tenalla

2min lectura

La inflació és una paraula que s’ha colat en el nostre dia a dia.Equip Editorial Equip Editorial
 1. montse cabanasmontse cabanas says:
  montse

  Sempre m’ha costat entendre el terme de inflació. Entenc el concepte, pero no puc entendre que els governs no puguin controlar-la.

  • AlbertAlbert says:
   Albert

   Potser sí, Montse, que els governs podrien fer més que no fan. Però és un complicat equilibri entre la llibertat del mercat -llei de l’oferta i la demanda- i la protecció dels drets bàsics de les persones, com ara, el dret a l’habitatge, el dret a l’alimentació, o el dret de no patir pobresa energètica. Al capdavall, tot rau en una injusta distribució dels recursos per l’avarícia d’un reduït grup de persones. Gràcies per la teva reflexió!

   Fa 2 anys
 2. James SeneJames Sene says:
  James

  Genial 👌🏿

  • Jennifer Roca Civit says:

   Moltes gràcies pel teu comentari, James. Celebrem que t’agradi.

   Fa 2 anys
 3. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 4. Jesus Manuel Nuňez TizadoJesus Manuel Nuňez Tizado says:
  Jesus Manuel

  Moltes gràcies,

 5. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
 6. Daniela SimónDaniela Simón says:

Deixa una resposta

App Store Google Play