És sa el teu vincle amb els diners?

Gestionar l’economia familiar s’ha convertit en un malson? No saps compartir els diners amb la parella? L’angoixa et rosega quan t’adones que no has estalviat res? Potser és que el teu vincle amb els calés no és prou sa. Quan això passa és probable que necessitis una bona teràpia financera. La cap d’agents Lara de Castro, que també és ‘coach’ professional, ens en dona algunes pistes en un nou Territori 17 de La Xarxa.

 

“La teràpia financera aborda el vincle que tenim amb els diners, quan no està ben alineat amb el que volem a la vida, quan impacta negativament amb la nostra realitat”, resumeix De Castro. Hi ha molts escenaris on la teràpia financera ens pot ser d’utilitat. L’exemple més clar és el de totes aquelles persones que tenen l’hàbit de fer compres impulsives i, de mica en mica, van caient en la compulsivitat. La teràpia financera ens pot ajudar a respondre què hi ha darrere d’aquestes compres compulsives i com abordar una possible manca de diners a causa dels deutes que hem contret.

“Moltes decisions que prenem passen sovint per circuits inconscients”, avisa la cap d’agents. I els seus efectes s’estenen a moltes esferes de la nostra vida privada, fins i tot de parella. “Quan compartim el compte corrent, els ingressos venen de dues bandes diferents. Quan fem despeses d’aquest compte corrent compartit i no avisem la parella o no complim amb la planificació acordada, l’altre ho pot interpretar com una infidelitat financera”, argumenta Lara de Castro.

Vols aprofundir en els motius que et poden dur a necessitar una teràpia financera? A qui li pots demanar ajuda? Escolta la conversa sencera a sota!

Si vols descobrir la millor opció per protegir els teus estalvis, entra a Preciosos 11Onze. T’ajudarem a comprar al millor preu el valor refugi per excel·lència: l’or físic.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Benestar

Teràpia financera

2min lectura

Igual que anem al psicòleg quan no sabem explicar què ens passa, podem demanar el

Management

‘El cercle daurat’

2min lectura

El motivador anglès Simon Sinek ha desenvolupat tota una teoria per explicar per què algunes

Management

La resiliència

2min lectura

T’has plantejat uns propòsits d’any nou que no creus que puguis assolir?Equip Editorial Equip Editorial
 1. Pere SorianoPere Soriano says:
  Pere

  Es bo que es coneixen i aprenguem els nostres límits i virtuts.

 2. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  Molt interessant

  • Jennifer Roca Civit says:

   Moltes gràcies pel teu interès en els nostres podcasts, Manuel

   Fa 2 anys
 3. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Interessant i molt aquest concepte ,que es real,de la terapia financera
  Gràcies Lara

 4. Josep RuaixJosep Ruaix says:
 5. Jordi CollJordi Coll says:
  Jordi

  Gràcies, Joan!!!

 6. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:

Deixa una resposta

App Store Google Play