El retorn de l’home del sac comunista

Alts comandaments de l’OTAN avisen que els governs i la població europea s’han de preparar per a una guerra amb Rússia. La UE podria disposar de només tres anys abans que el president rus, Vladímir Putin, comenci a bombardejar les principals ciutats europees.

 

Enmig de la desastrosa contraofensiva ucraïnesa, el fracàs de l’acord del govern dels Estats Units per a continuar finançant la guerra i la creixent popularitat de la candidatura de Donald Trump, algunes nacions europees i l’OTAN intensifiquen la retòrica alarmista contra Rússia en el que sembla un intent desesperat d’allargar el conflicte i assegurar el flux constant de diners cap al complex militar-industrial occidental. 

El tinent almirall holandès Rob Bauer, president del Comitè Militar de l’OTAN, va afirmar el mes passat que els països de l’Aliança s’estan preparant per a la possibilitat d’una guerra total amb Rússia en els pròxims 20 anys. Aquestes declaracions semblaven estar coordinades amb l’entrevista publicada pel diari The Times el 28 de gener, on el tinent general Alexander Sollfrank, comandant del centre de logística militar de l’OTAN a Alemanya, avisava que l’aliança militar ha d’estar preparada per possibles atacs russos amb míssils a Europa en cas d’una guerra total amb Rússia.

Sollfrank i altres generals de l’OTAN redoblaven la retòrica alarmista alertant que una confrontació militar directa amb Rússia podria produir-se tan aviat com en els pròxims tres anys. En la mateixa línia, Bauer va dir que la gent hauria de preparar-se per al servei militar obligatori en les pròximes dues dècades, “És tota la societat la que s’involucrarà, ens agradi o no”, mentre elogiava el comandant en cap de l’exèrcit suec, el general Micael Bydén, per declarar que tots els suecs han de preparar-se mentalment per a la possibilitat d’una guerra a mesura que el país avança cap al seu ingrés en l’OTAN.

La mateixa setmana, el general retirat, Sir Richard Sherrif, ex comandant de l’OTAN, declarava en una entrevista a Sky News que ha arribat el moment de “pensar l’impensable” i considerar la possibilitat d’introduir el servei militar obligatori per a preparar al país per a una possible guerra terrestre. Afegint que, encara que Rússia sigui derrotada en la guerra contra Ucraïna, continuarà decidida a reconstruir un altre imperi rus.

 

Aprenem de la història que no aprenem de la història

Aquest artifici dels fans de les guerres de l’Organització del Tractat de l’Atlàntic Nord no és gens original, Benjamin Netanyahu fa mesos que intenta justificar el continuat genocidi a Gaza comparant la resistència Palestina amb els terroristes de l’Estat Islàmic (ISIL) i alertant que suposen una amenaça per al món occidental. 

La mateixa propaganda que es fa servir regularment per espantar-nos amb l’Iran i el seu suposat programa de bombes nuclears, que alhora lliga amb les mentides sobre unes inexistents armes de destrucció massiva amb les que ens van vendre la invasió de l’Iraq.

Encara més, ara estem descobrint que les campanyes de la por sobre l’amenaça comunista per justificar incomptables cops d’estat i intervencions militars no van acabar de passar de moda amb el final de la guerra freda.

I sí, no és descartable que l’actual política occidental de confrontació amb Rússia acabi arrossegant el continent a una guerra en gran part del territori de la Unió Europea. Tanmateix, la solució passa necessàriament per evitar, no promoure, els conflictes bèl·lics, i en facilitar un acord de pau a Ucraïna, en comptes de castrar les negociacions per perpetuar una guerra immensament rendible per segons quins actors i lobbies.

11Onze és la fintech comunitària de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android o iOS. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquest article, et recomanem:

Economia

Un món de 94 bilions dòlars

5min lectura

L’economia mundial està valorada en 94 bilions de...

Cultura

De l’hegemonia a la multipolaritat

4min lectura

L’estira-i-arronsa geopolític dels últims anys entre Orient...

Cultura

L’actualitat del sistema extractiu

14min lectura

Com ja havia succeït amb la resolució de passats conflictes...Equip Editorial Equip Editorial
 1. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  No interessant negociar el lobby de poder necessita diners venent armes,inventaran el que calgui,com ara tornar al servei military obligatori
  Si cal es venent a la seva mare

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Totalment d’acord, fem pena, però en tot cas no pas llàstima, ja que tenim el que ens mereixem, i és per culpa de la nostra ignorància, com a societat, i pels polítics corruptes que tenim, que són a on són perquè els hi hem posat nosaltres, i que es venen als interessos dels que en realitat mouen els fils al món… Moltes gràcies pel teu comentari, Alícia!

   Fa 5 mesos
 2. Joaquim Sabaté PunyetJoaquim Sabaté Punyet says:
  Joaquim

  100% d’acord.

 3. Juan Carlos PaniaguaJuan Carlos Paniagua says:
  Juan Carlos

  👌molt encertat

 4. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:

Deixa una resposta

App Store Google Play