Petitet i 11Onze, a la Festa de la Sal de l’Escala

El rumber català, El Petitet, serà un dels protagonistes de la festa amb l’espectacle “La rumba de Catalunya”. 11Onze patrocina el concert, on sonarà “La rumba dels calerons”.

 

La Festa de la Sal és una festa tradicional que homenatja els orígens pescadors i saladors de l’Escala. No és pas estrany, l’antiga Empúries és el lloc per on fenicis, grecs i romans van entrar a la península Ibèrica introduint des del ‘garum’ a l’ús de monedes.

Aquesta herència sempre ha estat present a l’Escala que, fins entrat el segle XX, tenia un port on no deixaven d’arribar vaixells de vela carregats de sal (del Delta, d’Eivissa, d’Alacant…) que els pescadors descarregaven a la platja per dur a les fàbriques de salaó d’anxoves i sardines.

Enguany, la Festa de la Sal celebra el 25è aniversari amb activitats durant el 16, 17 i 18 de setembre. Podeu consultar totes les activitats aquí. El plat fort arribarà dissabte a la nit. Des de fa dies els carrers de l’Escala estan empaperats amb cartells que expliquen que a les 22:30, a la punta de la platja de l’Escala, hi haurà el concert d’en Petitet i la seva banda de rumbers. És una bona oportunitat per veure en directe en Petitet, que no actua gaire sovint per culpa de la ‘miastenia gravis’ que pateix. “Gràcies a Déu, d’actuacions me’n surten moltes”, explica en Petitet, “però en faig poques perquè no puc seguir aquest ritme”.

“La rumba dels calerons” i altres èxits

En Petitet és un habitual de l’Escala: “hi vaig cada any. L’any passat, tot i que no em trobava bé, hi vaig anar. A la gent de l’Escala li agrada molt la rumba!”. Al concert hi sonaran “La rumba dels calerons” i es repassaran els èxits de la rumba catalana. Sobre la cançó produïda amb 11Onze, en Petitet assegura que “ha estat una cosa molt bonica i molt ben feta. M’ha agradat molt i m’ha fet molta il·lusió fer aquesta cançó. A més, a la gent li ha agradat molt i l’ha acceptat molt bé”.

Durant tot el dissabte hi haurà activitats a la platja de l’Escala. Des de la mostra d’oficis a l’ofrena de la sal amb danses del Rajahstan (Índia). 11Onze també hi serà present, el concert es podrà veure a la platja i a través del Canal 10 Empordà.

11Onze és la fintech comunitària de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android o iOS. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Premsa

Petitet: “el meu pare comprava or”

3min lectura

Eldiario.es ha publicat una entrevista en profunditat de la

Premsa

La rumba dels calerons i 11Onze a Rac1

3min lectura

Albert Om entrevista Miliu de la Cera al programa ‘Islàndia’.

11Onze

‘La rumba dels calerons’

4min lectura

El conegut rumber català trenca el seu retir i torna a l’escenari per crear una rumba protesta.11Onze 11Onze
 1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 2. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  Bona rumba!👏👏👏

 3. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  Fareu vídeo pels q no podrem gaudir en directe d’aquesta festasa?

 4. Pere Maria EstremPere Maria Estrem says:
  Pere Maria

  Visc a 30′ de l’Escala, no tinc escusa.

Deixa una resposta

App Store Google Play