Què passa amb els meus estalvis si el banc tanca?

Tots sabem el que costa estalviar. Però saps què passa amb els teus estalvis si el banc fa fallida? Coral Santacruz, membre de l’equip de màrqueting d’11Onze, ens ho explica.

 

Quan un banc fa fallida a Espanya, “els clients tenen garantits pel Fons de Garantia de Dipòsits d’Entitat de Crèdit fins a un màxim de 100.000 euros per titular”, explica Coral Santacruz. Això vol dir que si un compte té dos titulars, l’import assegurat seria de 200.000 euros. El Fons de Garantia només actua quan un banc fa fallida. Si el banc passa a una nova entitat i aquesta assumeix els drets dels clients, no hi ha cap pèrdua de capital. 

Com es detalla a la web del Fons de Garantia de Dipòsits, que va ser creat l’any 2011, aquest “té per objecte garantir els dipòsits en diners i en valors o altres instruments financers constituïts en les entitats de crèdit, amb el límit de 100.000 euros per als dipòsits en diners o, en el cas de dipòsits nominats en una altra divisa, el seu equivalent aplicant els tipus de canvi corresponents”. El Fons entra en joc quan una entitat de crèdit no pot assumir els pagaments i les seves obligacions perquè entra en concurs de creditors.

Com funciona el Fons?

Actualment, totes les entitats bancàries estan obligades per llei a contribuir al Fons de Garantia i han d’ingressar un petit percentatge dels dipòsits dels clients per poder fer front a les possibles fallides d’entitats.

“Si es dona alguna de les situacions que porten a l’activació del pagament dels dipòsits garantits, el client no haurà de realitzar cap acció ni fer-se càrrec de cap mena de cost”, explica Santacruz. En aquest cas el banc ha de facilitar totes les dades personals i econòmiques del client al Fons de Garantia de Dipòsits per a que aquest pugui fer efectius els pagaments. Quan el Fons de Garantia de Dipòsits comprova que tot és correcte, contacta amb l’afectat per poder ingressar-li la quantitat corresponent. 

Com recomana Coral Santacruz, una estratègia que podem utilitzar per tenir coberts els nostres estalvis és diversificar-los en “diferents entitats, sempre sense superar els 100.000 euros a cada compte”. Si ho fem així, “en cas de fallida, es recuperarà la totalitat dels estalvis, ja que estarien coberts pel Fons de Garantia de Dipòsits”.

 

Si vols conèixer opcions superiors per rendibilitzar els teus diners entra a Fons Garantits. Des d’11Onze Recomana et proposem les millors opcions del mercat.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Finances

La seguretat dels dipòsits en bancs

3min lectura

Tenir un dipòsit en un banc espanyol actualment no només

Economia

Es disparen els crèdits en risc d’impagament

4min lectura

Prop de 100.000 milions d’euros de crèdits concedits per la

11Check

El Banco de Sabadell va molt bé

5min lectura

Des del fallit intent de fusió entre el Banco Sabadell i elEquip Editorial Equip Editorial
 1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 2. Pere Maria EstremPere Maria Estrem says:
  Pere Maria

  Bona informació.

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Celebrem que ho pensis així, Pere, i moltes gràcies pel teu comentari!!!

   Fa 1 any
 3. Jordi MorenoJordi Moreno says:
 4. Nuria GomezNuria Gomez says:
 5. Carles MarsalCarles Marsal says:
 6. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Gràcies per l’informacio

 7. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:

Deixa una resposta

App Store Google Play