La nova moneda de 15 cèntims que val 212 euros

L’or està de moda. La tendència a l’alça d’aquest metall preciós ha estat esperonada per la crisi sanitària, una inflació desbocada i els conflictes geopolítics globals. Tanmateix, sembla que els bancs centrals han aprofitat l’avinentesa per treure al mercat tot un seguit d’edicions especials de monedes d’or. Et presentem l’última moneda que ha estrenat el Banc d’Espanya.

 

L’afició pel col·leccionisme de monedes, conegut com a numismàtica, està d’enhorabona. El desembre del 2021 es va posar en circulació la primera moneda bullion d’or emesa per la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre de la Reial Casa de la Moneda (FNMT). Tot i que té un valor facial d’1,5 euros, el seu valor real ve determinat pel preu de l’or en el moment de la venda, més un 10 % en concepte de despeses de producció. 

Es tracta d’una moneda que té un pes d’una unça d’or (31,10 grams), dedicada al linx ibèric i de la qual només s’emetran 12.000 unitats. Està pensada per inversors i col·leccionistes, així que no és d’ús legal.

Aquesta moneda d’edició especial és la primera d’una sèrie de monedes que la FNMT va comunicar que aniria anunciant en els pròxims mesos, amb la finalitat d’encunyar més monedes d’inversió per als amants de la numismàtica. 

Així doncs, el mes passat la FNMT va desvelar que durant el segon quadrimestre de 2022 també es podrà comprar una nova moneda d’or amb un valor facial de 15 cèntims.

El linx ibèric com a protagonista

El linx ibèric torna a ser l’escollit per a la nova moneda d’or que, si més no, té certes diferències amb la inicial d’1,5 euros. En aquest cas tindrà el seu cant estriat en comptes de llis i està composta d’un dècim d’unça d’or, és a dir, un pes 3,1 grams. Això vol dir que es tracta d’una moneda molt més assequible.

Respecte al seu preu, encara es desconeix. Des de la pàgina web de la FNMT detallen que vindrà determinat en el moment de la transacció pel preu de les transaccions de compravenda d’or físic en aquell moment més un marge del 22% (a diferència del 10% en el cas anterior).

Per tant, tot i que el preu de venda al públic de la moneda s’establirà en el moment de la transacció, si tenim en compte el preu actual de l’or i li afegim un 22 %, el preu de la moneda seria d’uns 212 euros. És un valor molt inferior als quasi 2.000 euros que pagaríem per la moneda d’1,5 euros.

 

Si vols descobrir la millor opció per protegir els teus estalvis, entra a Preciosos 11Onze. T’ajudarem a comprar al millor preu el valor refugi per excel·lència: l’or físic.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Descobreix l’or

1min lectura

Conceptes bàsics per saber de quin tipus d’or estem parlant, i com es mesura la seva puresa.

Cultura

Pesos i mesures

7min lectura

La Revolució Francesa, a banda d’aportar els conceptes de llibertat, igualtat i fraternitat

Invertir

Un 82% més d’or

4min lectura

Al llarg de la història, els governs i els seus bancs centrals han protegit les reserves delsEquip Editorial Equip Editorial
 1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 2. Pere SorianoPere Soriano says:
  Pere

  Ja és veritat que l’or està de moda !!

  • David MateosDavid Mateos says:
   David

   també estàn de moda les criptomonedes, però no per això em veig capaç de invertir en elles. I vosaltres?
   (compte amb la tendència del preu de l’or els propers 6-7 mesos)

   Fa 2 anys
  • Silvia Granado says:

   Així és Pere, l’or s’ha convertir en una inversió consolidada ja que és dels metalls més estables que hi ha ara mateix.

   Fa 2 anys
 3. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  Bona Novetat monetaria

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Jo ho desconeixia, clar que no soc massa aficionat a la numismàtica… Moltes gràcies pel teu comentari, Jordi!!!

   Fa 2 anys
 4. Carles MarsalCarles Marsal says:
 5. Cristian Palau BatistaCristian Palau Batista says:
  Cristian

  Poster serà realitat…. esperem que si, amb un estat independent. Tot seria possible.

 6. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
 7. Mercè ComasMercè Comas says:
  Mercè

  Comenceu a rumiar el disseny de la pela. Aquesta la compraria amb els ulls tancats !!!

  • Laura Bunyol Bartrina says:

   jajjaja molt bona Mercè, segur que dins de la nostra comunitat tenim prou qualitat i potencial per desenvolupar-la. Molt aviat!

   Fa 2 anys

Deixa una resposta

App Store Google Play