Nou màxim històric de compres d’or

El Banc Popular de la Xina lidera el rècord de compres d’or per part dels bancs centrals de tot el món, fins a un màxim històric de 800 tones des de principi d’any, en un context econòmic en què els països tracten de protegir-se contra la inflació i reduir la seva dependència del dòlar.

 

Segons l’últim informe del World Gold Council (WGC), només en el tercer trimestre d’aquest any, els bancs centrals han adquirit 337 tones d’or. Encara que lluny de batre el rècord del tercer trimestre de 2022, les compres acumulades des de principi d’any han assolit les 800 tones, un augment interanual del 14% i nou rècord absolut.

La persistent inflació, la tendència a la desdolarització, i la devaluació d’algunes de les principals divises mundials en un context de conflictes armats i geopolítics a Europa, Àsia i l’Orient Mitjà, han esperonat les compres d’or com a dipòsit de valor, mantenint el seu preu al voltant dels 2.000 dòlars l’unça.

Concretament, el conflicte armat entre Palestina i Israel i la por que s’estengui a altres països de l’Orient Mitjà amb la subseqüent escalada del preu del petroli, ha augmentat les compres d’or i la pujada del seu valor. Un fet que ha agafat per sorpresa als analistes dels mercats, que esperaven una disminució de les compres des del màxim històric de l’any passat.

 

La Xina al capdavant de la compra en reserves

Es confirma una vegada més el voraç apetit de la República Popular de la Xina per comprar el metall daurat. El banc central del gegant asiàtic lidera el rècord de compres d’or després d’haver adquirit un total de 181 tones des de principi d’any, augmentant les seves tinences d’or, almenys oficialment, fins al 4% de les seves reserves. 

Per altra banda, aquest increment en l’acumulació d’or s’ha vist acompanyat per una reducció de les seves tinences en Bons del Tresor estatunidencs. Tot i que la Xina, juntament amb el Japó, segueix sent un dels majors compradors estrangers d’aquests valors, es confirma la tendència a desfer-se del deute dels Estats Units atesa la preocupació pel dèficit fiscal, l’estabilitat de la seva divisa i l’esforç per deslligar les seves economies del dòlar, conegut com el procés de desdolarització.

En aquest context, el WGC preveu que la inversió total en or a finals d’any —incloses les compres extra-borsàries— juntament amb les compres dels bancs centrals, superin els nivells de l’any passat. I és que, malauradament, la incertesa econòmica i geopolítica dels últims anys no només ha augmentat sinó que sembla que continuarà empitjorant.

 

Si vols descobrir la millor opció per protegir els teus estalvis, entra a Preciosos 11Onze. T’ajudarem a comprar al millor preu el valor refugi per excel·lència: l’or físic.

Si t'ha agradat aquest article, et recomanem:

Economia

Estem a les portes d’un nou ordre mundial?

5min lectura

Els imperis sorgeixen i desapareixen de manera...

Economia

La desdolarització dispara les compres d’or

4min lectura

Els bancs centrals compren quantitats rècord d’or...

Economia

Per què la Xina no declara tot l’or que té?

5min lectura

La Xina és el major productor d’or del món...Equip Editorial Equip Editorial
 1. CAROLINA RODERO ORPINELLCAROLINA RODERO ORPINELL says:
  CAROLINA

  Quina por fant aquest país empoderant-se

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Això mateix, tal qual, i moltes gràcies pel teu comentari, Carolina!!!

   Fa 7 mesos
 2. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Celebrem que li hagis trobat, Joan, i moltes gràcies pel teu comentari!!!

   Fa 7 mesos

Deixa una resposta

App Store Google Play