Nou capítol d’El Diner: l’or, el metall rei

La sèrie d’animació d’11Onze dedica un capítol a l’or. Expliquem la relació de la humanitat amb aquest metall preciós des dels seus orígens en un episodi especial.

 

Si crèieu que ja us ho havíem explicat tot sobre l’or, anàveu errats. Què fa que l’or sigui tan segur i tingui aquest prestigi? Doncs que la història de l’ésser humà amb l’or ve de molt i molt lluny. Probablement per això hi ha aquest comportament atàvic: quan les coses van mal dades, tornem a l’or. Quan hi ha crisi, quan les monedes ja no són de fiar… sempre mirem al metall rei. És normal, són milers d’anys de relació. Ja a la prehistòria, cap al 4600 aC els humans ja fèiem joies d’or. I des d’allà no vam parar. L’or sempre ha sigut un referent de riquesa i d’estabilitat.

En aquest capítol d’El Diner fem un recorregut per aquesta història i per quin és el rol de l’or en el sistema econòmic mundial. Des del Patró Or al Patró Dòlar i en l’actualitat. Diem que és un episodi especial per diversos motius. Perquè és més llarg de l’habitual, perquè incorpora un nou personatge protagonista i perquè, per primera vegada, ha calgut incorporar 3D a l’animació. Un esforç d’11Onze i de Luee studio per un protagonista que no és un qualsevol: és el metall rei. Per això el nostre lingot té una retirada a Elvis.

En acabar el capítol, com sempre, podreu posar a prova els coneixements adquirits amb un qüestionari. Ja sou experts en l’or? És just el que volíem: que si decidiu protegir els vostres estalvis amb Preciosos 11Onze, tingueu tota la formació possible.

Pots veure el capítol complet aquí.

Si vols descobrir la millor opció per protegir els teus estalvis, entra a Preciosos 11Onze. T’ajudarem a comprar al millor preu el valor refugi per excel·lència: l’or físic.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Economia

Estem tornant al patró or?

2min lectura

Països fora de l’esfera occidental estan comprant

Estalvis

Com reacciona l’or en les grans crisis?

2min lectura

L’or físic és considerat un valor refugi no perquè ho diguem a

Invertir

La seguretat que ens dona l’or

2min lectura

És segur comprar or? Per què els inversors decideixenEquip Editorial Equip Editorial
 1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 2. Daniela SimónDaniela Simón says:
 3. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  Molt interessant. Merci

 4. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  M’ha agradat molt👏👏👏 Moltes gràcies.👌

 5. Mercè ComasMercè Comas says:
  Mercè

  Que bo! Al Nord-est de Bulgària -primer IBAN d’ 11Onze, hi havia un poblet anomenat Varna, ni que sigui amb V- on ja es fabricaven joies d’or. !! També coincideix la situació geogràfica respecte España.! He pensat que era broma fins que he errat l 1a. resposta del qüestionari.
  Molt bon capítol, gràcies. Soc fan de la sèrie.

Deixa una resposta

App Store Google Play