I la gent jove, com paga les compres?

El món evoluciona, i la manera de pagar també. Si abans era habitual portar diners en metàl·lic o anar al caixer, per la joventut aquests sistemes de pagament han quedat obsolets. L’agent 11Onze Mònica Cornudella ens explica com els joves paguen les seves compres.

 

L’eina indispensable per a tots aquests pagaments, és clar, és el mòbil, i almenys hi ha tres mètodes que són força comuns. Tots tres es caracteritzen per ser més àgils, ràpids i sense comissions, però tenen com a inconvenient la limitació en la quantitat que es pot abonar, que va dels 500 als 1.000 euros per operació. Anem a veure quins són!

 

 1. El pagament amb el mòbil vinculat a un compte corrent o una targeta. En aquest cas, els joves només han de vincular les dades de la targeta, de dèbit o crèdit, a l’aplicació del banc que tenen al mòbil o fer una fotografia de la targeta perquè el sistema escanegi els números i la detecti. A 11Onze ja pots demanar la teva targeta virtual a través d’El Canut.
 2. El pagament amb targeta ‘contactless’. En aquest mètode en concret, l’únic que han de fer és activar l’aplicació corresponent i apropar el mòbil a un datàfon capaç de llegir el xip NFC del telèfon. Aquest sistema permet els joves fer compres mitjançant tecnologies d’identificació per radiofreqüència, que s’incorporen a les targetes intel·ligents dels telèfons mòbils o altres dispositius. A més, si la compra no supera els 20 euros, no és necessari ni tan sols posar el PIN.
 3. La transferència mitjançant el mòbil. Per últim, cal parlar de la que és la manera més popular de pagar entre els joves. Segur que heu sentit a parlar del Bizum o del PayPal. Són plataformes o aplicacions que permeten realitzar petites transferències entre particulars a partir dels mateixos mòbils. Senzill i sense complicacions. I tu, com pagues les compres?

11Onze s’està convertint en un fenomen com a primera comunitat fintech de Catalunya. Ara, llança la primera versió d’El Canut, la super app d’11Onze, per a Android i Apple. Des d’El Canut es pot obrir el primer compte universal al territori català.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Economia

L’habitatge: resolent el maldecap dels joves

6min lectura

Només el 15,8% de la població jove està emancipada

Cultura

Educar els joves a ser empresaris

6min lectura

Els joves també han de tenir vocació empresarial

Cultura

Instagramers catalanes que has de seguir

4min lectura

N’hi ha centenars, i a 11Onze n’hem seleccionat prop d’unaEquip Editorial Equip Editorial
 1. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  Bona explicació!👌

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Celebrem que t’hagi agradat, Jordi, i moltes gràcies pel teu comentari.

   Fa 1 any
 2. Daniela SimónDaniela Simón says:
 3. Ricard Calvo VilanovaRicard Calvo Vilanova says:
 4. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 5. Carles Teruel AubetsCarles Teruel Aubets says:
  Carles

  Està molt bé informar però pregunto: tenim bizum? Tenim Google Pay? Tenim top-up? Tenim rebuts domiciliats? Em vaig fer client pensant que tot ho teníeu, resulta que a data d’avui no. 19.11.2021

  • Xavier says:

   Bona nit, Carles, tens raó amb el que comentes. Alguns d’aquests serveis els tenim, però estan pendents de què ens els autoritzin. Hauria de ser en breu però encara no ho podem confirmar. Us ho farem saber. Respecte als rebuts domiciliats en futures versions també es podrà fer sense cap dubte, com altres serveis que tenim previstos. Però haureu d’esperar fins que ho tinguem a punt. Moltes gràcies. Seguim fent passos.

   Fa 3 anys
 6. Francesc Estafanell PujolFrancesc Estafanell Pujol says:
  Francesc de Borja

  Per mi, el Byzum per petites quantitats entre amics…Les compres virtuals i físiques amb targeta de crèdit amb liquidació mensual de tot el saldo.

 7. Josep RuaixJosep Ruaix says:
 8. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Gràcies per l’informacio,vull exposar que ara s’estén la llegenda que el bizum es poc segur ,es cert?

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   El Bizum és molt pràctic i ràpid, sigui més o menys segur… Moltes gràcies pel teu comentari, Alícia!!!

   Fa 3 anys

Deixa una resposta

App Store Google Play