Fintech Talks: què has après aquest any?

Amb aquesta pregunta repreníem el cicle de xerrades Fintech Talks organitzades per 11Onze als coworking de Monday. Amb Fernando de la Rosa, professor d’estratègia digital, com a ponent, i Gemma Vallet, directora d’11Onze District, com a moderadora.

 

S’acosta el capvespre quan es comença a atapeir l’espai del coworking que dona a la terrassa on es repartiran begudes després de la xerrada. La popularitat del ponent es veu reflectida en la quantitat de públic que avui omplirà la sala per escoltar una conferència sobre com les dades transformaran la societat, les empreses i les nostres vides personals.

Fernando de la Rosa inicia la ponència fent un exercici d’autoanàlisi basat en el concepte que “les persones, les organitzacions i la societat, per a poder sobreviure, han d’aprendre més ràpidament que l’entorn”, apunta de la Rosa.

Involucrant al públic, proposa fer un mapa de tot el nostre coneixement i preguntar-nos quines coses ens agradaria aprendre per tal d’esbrinar si estem progressant o no. Aquest és el mètode que ha seguit el professor d’estratègia digital com a guia per interpretar dades que sovint, tant en l’àmbit personal com empresarial, no entenem prou, no sabem com fer-les servir o com treure’ls-hi el màxim partit.

 

Les anàlisis de dades que transformaran la societat

De la Rosa recalca la importància d’entendre i saber interpretar el món de les dades per poder prendre les decisions correctes basades en una bona anàlisi de les dades. El seu llibre, DATA, és de base de partida per explicar que per sobreviure i progressar en el nostre entorn és imprescindible adaptar-se al canvi constant analitzat a través de les dades.

Les interpel·lacions introductòries de la Gemma Vallet es combinen amb la interacció amb el públic assistent que no es fa esperar i comencen a saltar preguntes: què és ‘Data-driven’? Com trobem bones dades? Com fem les preguntes correctes? Quines dades podem utilitzar per determinar la nostra felicitat? Es crea un front dialèctic interessant encaminat a resoldre un problema bàsic però recurrent: entendre els fonaments de la gestió de dades.

La xerrada deriva cap a qüestions més filosòfiques com les diferències entre aprendre i formar, però de la Rosa no fuig d’estudi i respon a les preguntes amb celeritat i professionalitat. Formalment, la ponència ha arribat a la seva fi, però la conversa segueix de manera més distesa entre el públic assistent que es desplaça a la terrassa fins ben entrat el capvespre. Ben aviat, podreu veure la xerrada completa a La Plaça.

 

11Onze és la fintech comunitària de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android o iOS. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

11Onze

Els NFT neixen d’una necessitat de l’art

3min lectura

Gemma Vallet, directora d’11Onze District -l’agència de

11Onze

“El que demana la gent és servei”

2min lectura

La revolució fintech està fent tremolar els pilars de la banca

Finances

Pioners en educació financera a Europa

4min lectura

La Comissió Europea i la Xarxa Internacional d’EducacióEquip Editorial Equip Editorial
  1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:

Deixa una resposta

App Store Google Play