Fintech & Finance News es fa ressò d’11Onze Check

El mitjà especialitzat en temes fintech celebra el llançament d’11Onze Check, un servei dissenyat per mesurar el percentatge de biaix de la informació financera, i explica el seu funcionament. Pots llegir l’article sencer a continuació.

 

La fintech comunitària 11Onze llança 11Onze Check per a fer front a la desinformació financera en la web

 

11Onze, empresa comunitària de tecnologia financera amb seu a Barcelona, es converteix en una de les primeres empreses comunitàries d’Europa a llançar 11Onze check, un servei gratuït de verificació de fets per a fer front a la desinformació financera i econòmica a la web. Amb les campanyes deliberades de desinformació i la contínua prevalença de les notícies falses, els llocs de verificació de fets són ara més importants que mai, especialment quan es tracta d’assumptes de diners i ciberdelinqüència.

11Onze Check es basa en una llista de 10 elements per a verificar el percentatge de desinformació, incloent-hi el biaix i la simplificació excessiva, que pot ser present en la comunicació econòmica o el contingut d’educació financera, així com destacar la transparència quant a les fonts de finançament. L’objectiu és ensenyar a la gent a verificar la desinformació financera per a crear una espècie de “verificació participativa”.

El seu desenvolupament és un fidel reflex de diverses plataformes educatives líders en matèria de desinformació, com Learn-to-check, First Draft, Full Fact, i els fact-checkers de la International Fact-checking Network del Poynter Institute.

11Onze Check analitza continguts econòmics de la web i d’altres entitats financeres i publica els resultats en la secció 11Onze Check de la seva xarxa social privada La Plaça. És un servei gratuït que permet als clients i socis avaluar també la informació dels seus bancs o altres plataformes financeres. Qualsevol contingut que necessiti ser verificat pot ser analitzat utilitzant el mètode de 10 passos d’11Onze Check. A més, comprova si una informació manca context, és purament emocional o té interessos comercials.

“En una era digital, en la qual les notícies viatgen ràpidament a través de múltiples canals, com es poden verificar els fets? Una de les nostres principals missions a 11Onze és fomentar l’educació financera, per la qual cosa té molt sentit que oferim un servei en el qual els nostres membres i clients tinguin al seu abast un servei de verificació de fets per a adquirir informació creïble que els permeti prendre decisions informades”, explica James Séne, President d’11Onze.

Fintech & Finance News

Llegeix la notícia original en anglès aquí

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

11Check

11Onze Check: contra la desinformació econòmica

4min lectura

Una de les nostres funcions principals és donar als nostres...

11Check

11Onze Check: tisorada de sucursals bancàries

6min lectura

El draconià tancament d’oficines bancàries per part de la banca...

11Check

11Onze Check: la banca es queixa. Té raó?

6min lectura

El 21 de juny de 2020 el Consell Europeu va aprovar un paquet...11Onze 11Onze
 1. Daniela SimónDaniela Simón says:
  Daniela

  Gràcies, seguim aprenent!

 2. Ricard Calvo VilanovaRicard Calvo Vilanova says:
 3. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
 4. Pere Maria EstremPere Maria Estrem says:
  Pere Maria

  Molt bé.

 5. Joaquin Lopez ArandaJoaquin Lopez Aranda says:
  Joaquin

  Perfecte.

 6. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:

Deixa una resposta

App Store Google Play