Final de curs: una crida a la solidaritat

S’acaba el curs escolar i comencen les vacances, en les quals aquest any els catalans es gastaran, de mitjana, 1.203 euros. Aquests diners es destinaran a pagar colònies d’estiu, vols, hotels, restaurants i altres activitats. Tanmateix, hi ha nens que no tenen ni escola ni vacances. Podem afegir un toc de solidaritat a la nostra despesa vacacional?

 

Durant aquestes vacances d’estiu, moltes famílies es gastaran grans quantitats de diners en escapades, casals de vacances i activitats recreatives. Segons dades d’un estudi fet per l’Observatori Cetelem, els catalans destinaran, de mitjana, 1.203 euros per les vacances d’estiu. La majoria de les persones enquestades tenen pensat gastar els seus diners sortint a menjar a restaurants (68.3%). Per darrere se situen les que els destinaran a anar de compres (39.6%) o per viatjar (36%). 

Amb la fi del curs escolar, però, hi ha les despeses afegides de fer-se càrrec dels fills fins que arriben les vacances dels adults. Un gran nombre de famílies opten per apuntar-los a fer activitats d’estiu, com poden ser les colònies o els casals. D’aquesta manera, una família amb dos fills pot superar fàcilment els 1.000 euros de despesa addicional. Segons l’associació Educació 360, portar els fills a un casal comporta una despesa setmanal mitjana de 77 euros, mentre que si s’opta per colònies, la xifra puja fins als 354 per setmana.

En aquest context, potser caldria que tots féssim una reflexió: mentre ens gastem aquests diners per passar-ho bé o en millorar l’educació dels nostres fills, per què no destinar una petita part del nostre pressupost per ajudar als nens i nenes que no tenen la sort de gaudir d’aquestes mateixes oportunitats i privilegis? Ens ho podem permetre? Ens podem permetre no fer-ho?

Com fer-ho? Toca arremangar-se

 

El solstici d’estiu marca el pas de la primavera a l’estiu, però també representa un moment de reequilibri, de nous començaments. Des d’11Onze s’Arremanga, en col·laboració amb Better Shelter, ens hem fet nostre aquest sentiment posant en marxa una iniciativa per facilitar un nou començament les criatures afectades pels terratrèmols de Síria.

Volem aportar el nostre granet de sorra per construir 50 escoles refugi que puguin ajudar a proporcionar espais segurs i educació a 1.750 infants afectats per la crisi de refugiats. Aquesta és una oportunitat per compartir la nostra riquesa i generar un impacte positiu en les vides d’aquells que necessiten suport i esperança.

Cada donació, per petita que sigui, pot marcar una diferència significativa en les vides d’aquests infants, contribuint a proporcionar espais segurs per a activitats recreatives i educatives. No volem que deixis de portar la canalla als casals, ni d’anar de vacances, ni de restaurants, ni de compres, però pel preu d’una crema solar i una tovallola de platja pots regalar esperança. T’arremangues amb nosaltres?

Descobreix el projecte

11Onze s’Arremanga és el servei d’11Onze per ajudar altres persones arreu del món.

11Onze

Refugi per criatures

4min lectura

La col·laboració entre la comunitat d’11Onze i la fundació...

11Onze

Algú ho ha de fer

3min lectura

Ens arremanguem per fer 50 Escoles Refugi per a 1.750...

Comunitat

Escoles refugi: espais segurs per als menors

4min lectura

Els conflictes armats i les catàstrofes naturals tenen...Equip Editorial Equip Editorial
 1. Daniela SimónDaniela Simón says:
  Daniela

  Gràcies

 2. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  Feta petita aportació, a aquest projecte tant noble.

  • AlbertAlbert says:
   Albert

   Moltes gràcies, Manel! Esperem que siguem una bona colla els qui ens qui engresquem.

   Fa 1 any
 3. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 4. Mercè ComasMercè Comas says:
  Mercè

  Ho expliqueu i argumenteu molt bé.

Deixa una resposta

App Store Google Play