Feina i romanticisme: incompatibles?

Iniciem una sèrie d’articles i vídeos de ‘Qui és qui a 11Onze?’ per conèixer un a un els membres de l’equip directiu, les seves tasques i la seva visió. En aquest article, Sandra Molas, directora comercial d’11Onze, analitza aquesta història d’amor i rebel·lia que veu en 11Onze.

 

Sandra Molas – directora comercial d’11Onze

 

La manera com visualitzem la feina, treballar, és diferent en cada individu. Concretament, què és allò que prioritzem a l’hora d’escollir una feina o de canviar-la? Hi ha qui posa en primer terme la seguretat i estabilitat laboral, altres busquen reconeixement, reptes, desenvolupament personal, diners… i podríem seguir. Cap opció és millor que l’altra, penso, sempre que sigui coherent amb el que cada un desitgi, tot assumint el que comporta la decisió presa.

En el meu cas particular, la coherència i els valors són imprescindibles, especialment a mesura que vaig fent anys. Participar en projectes que tinguin uns valors similars als meus. Davant d’un nou projecte em pregunto si jo, com a usuària, consumiria els serveis o productes que aquella empresa ofereix. Si la resposta és no, no en vull formar part.

On passem més hores sinó a la feina? Així doncs, estareu d’acord amb mi que decidir on i de què treballem és clau per la nostra felicitat. És igual quina feina sigui, a condició que encaixi amb nosaltres.

Des de ben jove que m’ha agradat molt viatjar, per tant, vaig estudiar turisme. M’atreia molt l’idioma xinès, en conseqüència, vaig anar a viure a la Xina i vaig estudiar l’idioma. M’agrada el vi, així que vaig treballar en un celler. L’equació, “m’agrada el que faig” versus “m’hi puc guanyar la vida” ha de ser equilibrada. És a dir, el romanticisme d’uns ideals aterrats a la practicitat de treballar. Res diferent del nostre famós tàndem català del seny i la rauxa.

I amb aquesta filosofia, un bon dia vaig descobrir 11Onze. Per casualitat. I vaig saber immediatament que havia de ser la meva pròxima destinació. Valors totalment alineats. Cap i cor de la mà. En definitiva, amor a primera vista.

 

El paper dels diners a les nostres vides

Durant molts anys, m’he dedicat al sector turístic. Des del vessant comercial i de màrqueting de destinacions turístiques, passant per la consultoria, fins a dirigir el departament d’enoturisme d’un gran celler català o a organitzar viatges al sud-est asiàtic. I també durant uns anys vaig estar implantant empreses a la Xina i al Vietnam. 

La gestió dels diners (pressupostos, balanços) ha estat sempre molt present en les meves feines anteriors, però mai fins ara havia estat un tema tan central, o això em pensava. Per què… no són els diners allò amb què paguem els viatges? I les copes de vi que gaudim? I el teatre? I les despeses dels fills? I les factures de la llar? I els sopars amb amics/família/parella? Pràcticament, tot en la vida té relació amb els diners. I per aquesta raó és tan cabdal tenir coneixements financers, per saber gestionar-los bé. Es tracta de treure el màxim rendiment possible a l’esforç que fem cada dia tots nosaltres amb la nostra feina.

Però hi ha un problema. Aquells a qui havíem confiat els nostres diners ens han fallat. No conec ni una sola persona que no hagi tingut una mala experiència amb la seva entitat bancària. Estafades, mal ateses, enganyades, ignorades, humiliades, negligides… I per acabar-ho d’adobar, això passa amb la connivència d’aquells i aquelles als que hem votat. Dels que s’han compromès a millorar les nostres vides amb els nostres diners. I anem canviant-los a ells, però el sistema no canvia. O si canvia, sovint va a pitjor.

I per això 11Onze té tant de sentit, tant de romanticisme i també de rebel·lia. És la història d’amor d’unes persones vers el seu país, els seus veïns, la seva comunitat. I és rebel·lia, envers un sistema que s’ha d’aturar perquè se’ns menja a tots, caduc però encara poderós. Un monstre amb els peus de fang.

I aquí em teniu, absolutament compromesa i il·lusionada en posar el meu esforç, el meu temps juntament amb el de gent meravellosa que m’he trobat en aquesta aventura increïble que encaixa perfectament amb els meus valors. Ni més ni menys que romanticisme.

Què faig a 11Onze?

La meva tasca se centra a potenciar l’entrada de diners al projecte, des de dues vessants ben diferenciades. Per una banda, a través de la comercialització dels nostres productes i per l’altra, amb l’entrada de finançament a través d’inversors.

Des de la vessant comercial em dedico a coordinar un equip d’agents encarregats de fer arribar a la nostra comunitat tots els productes que anem generant. Ja en són uns quants, El Canut, la nostra app financera, la compra d’or per preservar els estalvis, productes per ajudar a reduir la despesa fixa i, per tant, a fer créixer aquests estalvis i tots els nous productes que estan a punt d’arribar.

Generem i analitzem mètriques, per tal de conèixer sencer el ‘customer journey’ (viatge del client) intentem focalitzar els productes a aquelles persones que veiem que els pot encaixar millor. També cal assegurar que els i les agents tenen totes les eines i informació necessàries per desenvolupar bé la seva tasca.

L’altra part del meu temps la dedico a coordinar l’entrada d’inversions. Juntament amb la resta de l’equip d’inversions i els i les companyes de Contingut, Art, Màrqueting, Legal, Financer creem les campanyes i tota la documentació necessària. La meva tasca consisteix a explicar el projecte a les persones interessades a invertir, gestionar la documentació i ser la persona de contacte per qualsevol dubte que puguin tenir.

I aquest possiblement és el repte més gran. Ser capaç de transmetre la visió de projecte, transmetre confiança i explicar bé una empresa tan singular com una fincom. I aquí deixeu-me dir una cosa. La meva més sincera admiració per totes aquelles persones que han cregut en aquest projecte. Que han entès la necessitat d’una entitat financera justa, ètica, que sincerament vol estar al servei de la seva comunitat. I que, tot i les dificultats amb què ens hem trobat, han dipositat la seva confiança, el seu esforç, els seus diners a fer-ho possible. A fer possible aquesta història d’amor per un país, per una comunitat. A qüestionar-se l’statu quo i actuar per canviar-lo. I això també és rebel·lia.

Feina i romanticisme: incompatibles? No.

 

11Onze és la comunitat fintech de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android o iOS. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

11Onze

Tot el que ha passat mentre arrencàvem

4min lectura

11Onze explica en un documental els entrebancs que

11Onze

11Onze arriba el doble de fort

2min lectura

2021 ha estat l’any que ha vist néixer 11Onze.

Premsa

“Tot en 11Onze és extraordinari”

5min lectura

La plataforma líder en el sector del processament deSandra Molas Sandra Molas
 1. Josep Grifoll SauríJosep Grifoll Saurí says:
  Josep

  Tenir un equip de treball d’alta qualitat és cada vegada més important per a fer que un projecte tingui èxit. Molt bona la presentació!

  • Silvia GarrigaSilvia Garriga says:
   Silvia

   D’alta qualitat, i amb moltes ganes i empenta. Així som nosaltres, intentant posar cap i cor a parts iguals i amb molt d’esforç.

   Fa 2 anys
 2. Mercè ComasMercè Comas says:
  Mercè

  Es clar que a aquesta presentació hi podem aplicar allò de : “No fa falta dir res més”, només Gràcies Sandra.

  • Laura Bunyol Bartrina says:

   Totalment d’acord Mercè, comparteixo amb la Sandra tot aquest agraïment cap a tota la comunitat que ha fet i fa possible dia a dia 11Onze. Endavant!!

   Fa 2 anys
 3. Carles MarsalCarles Marsal says:
  Carles

  Sandra es fantàstic que ens dieu tot això, feu que cada vegada tinguem més confiança en vosaltres. (Que alguns ja fa temps que hi confiem),😉

  • Sandra MolasSandra Molas says:
   Sandra

   Hola Carles, i no saps com de feliços ens fa! Per què tots sabem com de difícil ens ho posen les entitats financeres per confiar-hi… per dir-ho suaument. Si som capaços de transmetre la nostra sincera voluntat de fer bé les coses, i sempre desde la veritat i el respecte, amb el vostre suport, 11Onze és imparable!

   Fa 2 anys
 4. Joan LlacunaJoan Llacuna says:
  Joan

  Gràcies Sandra per aquesta presentació tant propera i personal. La confiança es diposita en persones, i es nota que l’equip ha estat triat per aconseguir-la.
  Seguim endavant! ✊🏻

  • Sandra MolasSandra Molas says:
   Sandra

   Gràcies a tu Joan! Precisament per persones com tu, que ens injecteu aquesta confiança i il·lusió, aquest projecte val tant la pena! 💛

   Fa 2 anys

Deixa una resposta

App Store Google Play