Com els Estats Units guanyen milions amb bitcoin

El govern dels EUA ha estat confiscant i venent bitcoin durant els últims 10 anys, acumulant BTC per un valor de 8.000 milions de dòlars i generant uns beneficis de més de 640 milions. D’on han sortit aquestes criptomonedes?

 

El Govern dels Estats Units ha anunciat que té previst vendre gairebé 118 milions de dòlars en bitcoin decomissats a Ryan Farace, un agent especial del Servei Secret dels Estats Units, condemnat el 2015 per blanquejar diners procedents del narcotràfic utilitzant Bitcoin a Silk Road, el conegut marketplace de la “dark web”. 

I és que el govern dels EUA és un dels majors tenedors de bitcoin del món, amb un balanç actual que supera els 200.000 BTC, per un valor aproximat de 8.000 milions de dòlars. D’ençà que es va posar en marxa el procés judicial, menys del 5% d’aquest botí s’ha posat a la venda. Aquestes reserves representen aproximadament l’1% de tots els BTC que hi ha actualment en circulació, convertint al govern dels Estats Units en un dels inversors en criptodivises més importants del món.

Van ser confiscats principalment a ciberdelinqüents que operaven a Silk Road, ja que la possibilitat de fer transaccions en total anonimat i descentralització d’aquesta criptodivisa la convertia en una opció molt atractiva per als criminals involucrats en activitats com el blanqueig de diners, el tràfic de drogues o els atacs de ransomware.

El govern dels EUA manté aquests BTC principalment fora de línia, en dispositius d’emmagatzematge xifrats i protegits per contrasenya i controlats pel Departament de Justícia, el Servei d’Impostos Interns o altres organismes governamentals.

 

Podria obtenir molts més guanys

Les vendes d’aquestes reserves de bitcoin es fan a través de subhastes públiques, la qual cosa permet al govern desfer-se de les seves tinences de bitcoin gradualment i sense distorsionar el preu de la criptomoneda en els mercats.

Tot i que aquestes subhastes han generat més de 640 milions de dòlars, el govern sembla poc interessat a incrementar els beneficis. De fet, alguns analistes creuen que ha deixat de guanyar mils de milions de dòlars per no vendre més tard i actuant com a un principiant en la compravenda de criptomonedes.

Però en qualsevol cas, està generant importants ingressos només amb aquestes operacions. Tu pots fer el mateix amb Bitvavo, la plataforma de gestió de criptoactius que 11Onze Recomana i que et permet operar amb més de 200 monedes digitals. La recent entrada en joc dels ETF de Bitcoin i el halving que tindrà lloc al maig d’aquest any, podrien fer pujar considerablement el valor d’aquest criptoactiu a la fi de 2024.

11Onze Recomana Bitvavo, les criptomonedes de manera fàcil, segura i a baix preu.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Tecnologia

Halving de Bitcoin: Què és i per a què serveix?

4min lectura

En el món del Bitcoin, el halving és un esdeveniment...

Tecnologia

Bitvavo ja ofereix més de 200 criptomonedes

3min lectura

Si estàs interessat en comprar i vendre criptomonedes,...

Bitvavo: compres recurrents

1min lectura

Bitvavo ofereix l’opció de “Compra Recurrent” que...Equip Editorial Equip Editorial
  1. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  2. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:

Deixa una resposta

App Store Google Play