Estàs a punt per a les criptomonedes?

Al nostre canal de Telegram hem preguntat sobre criptomonedes i al 47% de la nostra gent, de moment, no li interessen. Per què? Tothom sap per a què serveixen les criptomonedes?

 

Les criptomonedes com el Bitcoin i altres monedes digitals segueixen guanyant popularitat per les seves característiques úniques. Es tracta de monedes digitals descentralitzades que no estan sotmeses al control dels governs o bancs centrals, i es basen en la tecnologia blockchain o de cadena de blocs per garantir la seva seguretat i transparència.  

A més, moltes criptomonedes tenen una oferta limitada, el que implica que no es poden crear indefinidament i, per tant, tenen un component d’escassetat, com els metalls preciosos. Es tracta d’uns actius financers, especialment si parlem de criptomonedes establertes com el Bitcoin, que, a priori, reuneixen algunes de les característiques d’una reserva de valor (oferta limitada, divisible, transmissible, confiança, durabilitat) que pot ser útil davant d’una crisi econòmica.

 

Criptomonedes com a reserva de valor

 

No obstant això, la qüestió de si les criptomonedes són una reserva de valor és objecte de debat. Hi ha diversos factors a tenir en compte. En primer lloc, les criptomonedes són relativament noves i han experimentat una gran volatilitat des de la seva creació. El seu valor pot fluctuar significativament en breus períodes de temps, cosa que pot generar inseguretat als inversors i dificultar la seva utilització com a una reserva de valor establerta.

Mentre que alguns inversors veuen el potencial a llarg termini de les criptomonedes i confien en la seva utilitat i adopció futura, altres encara són escèptics. Les preocupacions sobre la regulació, la volatilitat i la possible manipulació del mercat són aspectes importants a considerar. Tanmateix, aquests factors les fan atractives per l’especulació.

Què en penses de les criptomonedes?

 

El canal de Telegram d’11Onze és una eina que utilitzem per conèixer l’opinió de la nostra comunitat. Els resultats sobre les criptomonedes són força interessants. De les 227 persones que van respondre les preguntes, un 47% han manifestat que no estan interessades en les criptomonedes, ja que les veuen massa complicades. Per altra banda, un 29% han expressat el seu interès per aprendre més sobre aquest nou actiu financer, mentre que un 24% dels enquestats ha afirmat que estarien disposats a comprar i vendre criptomonedes sempre que sigui a través de 11Onze.

En altres paraules, més de la meitat dels usuaris d’11Onze tenen interès a aprendre sobre les criptomonedes o a comprar-ne a través d’11Onze. L’altre 47% encara mostren un cert rebuig comprensible davant d’un sector nou i amb riscos. Per això 11Onze Recomana Bitvavo, perquè és l’opció més segura i senzilla que hem trobat per iniciar-se en aquest sector.

 

L’opinió de BlackRock

 

L’esforç per consolidar els criptoactius i perquè tots els públics tinguin accés a la inversió en criptomonedes sembla imparable. A les nombroses plataformes d’exchange o cases de canvi com Bitvavo, on pots comprar i vendre diverses criptomonedes, ara s’hi sumen la banca tradicional i gestores de fons d’inversió com BlackRock que aposten fort pel Bitcoin i estan a punt de llançar al mercat fons cotitzats (ETF) d’aquesta criptomoneda. Que un gran fons com BlackRock hagi decidit apostar per les criptomonedes ha estat una de les notícies més rellevants del sector en les darreres setmanes. 

Tot i això, cal tenir present que les criptomonedes no estan tan àmpliament acceptades com a mitjà de pagament com les monedes fiduciàries tradicionals. Encara que cada vegada més empreses i comerços accepten monedes digitals, l’adopció generalitzada d’aquests actius encara no s’ha consolidat i pot afectar la capacitat de les criptomonedes per actuar com a reserves de valor. Recordem, però, que sempre s’aconsella tenir fins a un màxim del 5% dels teus estalvis en criptomonedes. I que recomanem les criptomonedes per diversificar els estalvis a llarg termini, no per especular.

Potser encara més important, del resultat de l’enquesta en podem extreure que una part important de la nostra comunitat està interessada a ampliar els seus coneixements sobre les criptomonedes. Això ens fa feliços, perquè l’educació financera està al cor d’11Onze des dels seus inicis. Aquest compromís es reflecteix en la secció Aprendre, on hi trobareu continguts com la sèrie El Diner, en les Formacions 11Onze fetes pels mateixos treballadors o en els nostres Cursos. A més, a l’apartat Descobreix d’11Onze TV també trobareu peces dels nostres agents sobre temes d’interès per al nostre dia a dia.

 

11Onze Recomana Bitvavo, les criptomonedes de manera fàcil, segura i a baix preu.

Finances

11Onze Recomana: criptomonedes amb Bitvavo

4min lectura

Les criptomonedes arriben a La Plaça de la mà de la...

Invertir

L’evolució del mercat de les criptomonedes

2min lectura

En aquest episodi de La Plaça, Oriol Blanch, Affiliate Country...

Tecnologia

Què es pot fer amb les criptomonedes?

3min lectura

Les criptomonedes, també conegudes com a criptodivises...Equip Editorial Equip Editorial
 1. Pere Maria EstremPere Maria Estrem says:
  Pere Maria

  Encara no li veig prou utilitat a les “criptos”.

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Segurament deu de ser perquè encara no estan prou assentades en el dia a dia de la nostra societat contemporània… Molt probablement serà una qüestió de temps, confiança, que es puguin fer servir més habitualment als comerços i per internet, i que fins i tot puguin estar més regulades, penso que tots aquests aspectes els hi podran donar més estabilitat i confiança. Moltes gràcies pel teu comentari, Pere!!!

   Fa 9 mesos
 2. Lluis TomasLluis Tomas says:
  Lluis

  Si ho he entès bé, les criptomonedes es recolzen en la CONFIANÇA !!. No veig gaire sòlid aquest argument…

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Sí, això sembla, però ara ja està una mica més regulat, però tampoc sé fins a quin punt. La volatilitat i inseguretat de moltes de les criptomonedes continua estant allà. Moltes gràcies pel teu comentari, Lluís!!!

   Fa 11 mesos
 3. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 4. Daniela SimónDaniela Simón says:
  Daniela

  Interessant

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Sí, cert, ho és, i moltes gràcies pel teu comentari, Daniela!

   Fa 11 mesos
 5. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  Jo formo part d’aquest 29%. Em calen molts més coneixements abans d’invertir en aquest producte.
  Sóc conscient q és la moneda del futur, però ara per ara, em fa un xic de vertigen.
  No obstant gràcies per ampliar el ventall de productes en els q invertir de forma segura.

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Totalment d’acord, Manel, penso com tu, i s’haurà d’anar veient com van les criptomonedes, quines poen ser les més segures i també les més rendibles. Moltes gràcies pel teu comentari!!!

   Fa 11 mesos

Deixa una resposta

App Store Google Play