Estalvi: Quatre maneres d’estalviar per fer l’escapada que et mereixes per Setmana Santa.
En pocs dies tornarem a viure una Setmana Santa atípica, molt marcada per la pandèmia i que, molt probablement, no ens permetrà anar allà on voldríem. Això implica que les nostres opcions de desconnexió es veuran molt reduïdes. Malgrat tot, les vacances no deixen de ser dies lliures, per aquesta raó volem donar-vos uns consells en matèria econòmica per poder portar a terme una escapada com cal després de tants mesos de feina i fatiga pandèmica, encara que sigui a prop de casa.
Controla les teves despeses
Comencem pel més evident i a la vegada allò que menys tenim en compte. Per saber quant podem gastar-nos o quina és la distància de viatge que podem fer, cal saber amb què comptem primer. Quants diners es destinen mensualment a necessitats bàsiques o de subsistència com hipoteques, lloguers o factures? I pel que fa a l’oci? Quants diners et gastes en roba nova o en anar a sopar a aquell restaurant que tant t’agrada? Es tracten de despeses recurrents? Es poden escurçar?
Existeix una regla d’estalvi que ens pot ajudar a posar en ordre els diners, els economistes la denominen la regla del 50/30/20. Aquesta proposa dividir les nostres despeses per tal de poder cobrir totes les necessitats aconseguint estalviar. Concretament, 50% dels ingressos aniria destinat a necessitats bàsiques, el 30% al nostre oci i el 20% al futur, és a dir, estalviar per aquells plans o viatges que volem fer més endavant. Ordenar els diners ens permetrà tenir una idea més clara de les nostres possibilitats i a partir d’aquí, treballar per aconseguir-ho. Recomanem obrir un compte bancari per guardar únicament els diners que estalviem i així no caure en la temptació de gastar-los.
La planificació com a estratègia central
Aquest punt és clau per aconseguir estalviar i és que la planificació ha d’estar molt present per evitar un desajust de l’economia individual. Aspectes tan bàsics com dissenyar un menú setmanal permet comprar només allò que necessitem i evitar compres d’última hora que, moltes vegades, són compulsives i innecessàries.
Amb una bona planificació també es poden aconseguir preus més baixos a l’hora de buscar opcions de viatges.
Cal definir la destinació i buscar a diferents webs les millors ofertes; de fet, ja hi ha aplicacions que ens donen aquest servei. Encara que pugui semblar desesperant, la constància fa que al final s’aconsegueixi la millor oferta i així evitar l’habitual pujada de preus d’última hora. Una reserva a temps és un estalvi, a la vegada, un reforç positiu que ens ajuda a treballar amb motivació.
Guanyar uns diners extres a través d’accions senzilles
A causa del confinament i les restriccions sanitàries, el més probable és que moltes llars ja hagin experimentat un estalvi considerable en la seva economia. De totes maneres, encara hi ha petits detalls que podem començar a fer per donar una empenta als nostres estalvis. Si mirem les factures de llum o aigua, podem valorar l’opció de retallar per aquí. Per exemple, provar de disminuir el consum de l’aigua quan ens dutxem o aprofitar la llum natural per fer feina a casa i així reduir l’ús d’electricitat. Els canvis seran petits, però a la llarga significarà un estalvi rellevant i, a la vegada, cuidar el medi ambient.
D’altra banda, segur que mirant per casa hi ha objectes que ja no s’utilitzen com ara, roba, mobles o joguines. El mercat de segona mà està a l’ordre del dia i ja hi ha desenes d’aplicacions mòbil que ens permeten guanyar diners a través de la venda d’articles que tenim guardats a casa. Amb una mica de traça i preus competitius, es poden estalviar alguns diners a la vegada que es guanya espai a casa.
Fixar-se un objectiu i no perdre la il·lusió si no es pot complir
On vols anar? Què és allò que més il·lusió et fa? Tenir un propòsit és l’eina perfecta per animar-se a fer petits esforços. Marca’t un nombre de diners que vulguis estalviar cada mes; no cal que sigui una xifra elevada, amb petits esforços es pot aconseguir una suma de diners considerable. Al cap i a la fi, el més important és la constància.
Lamentablement, cal tenir en compte que estem travessant una pandèmia mundial i que és probable que no puguem anar allà on volguéssim o inclús, que es cancel·lin les reserves arran de les restriccions sanitàries. En comptes d’enfadar-se i malbaratar els pocs dies de vacances que tenim, cal reinventar-se i buscar altres destinacions més properes. Pot ser un bon moment per explorar llocs a prop de casa que ens ajudin a desconnectar com ara, rutes de senderisme, patrimoni cultural o altres llocs amb encant que mai t’havies plantejat trepitjat abans per manca de temps. Al cap i a la fi, no cal anar lluny de casa per trobar espais que ens aportin descans mental.
Deixa una resposta
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.
molt bo amics
Em fa goig saber que ja segueixo aquets consells ,gracies6
^_^
👍