Entrenar fort i breu: el propòsit d’any nou

Amb l’entrada d’any, tots ens proposem assolir algunes fites personals. I, possiblement, el propòsit que suma més adeptes és el de fer exercici. Ara, un estudi de la Universitat de Boston demostra que l’entrenament intens i breu pot millorar la forma física molt més que els exercicis suaus, com caminar 10.000 passes al dia. T’ho expliquem!

 

Ens passem el dia davant de la pantalla, a l’oficina o teletreballant, i sovint és un miracle si aconseguim arrencar-li al dia una mitja horeta per fer esport. Aquests 30 minuts, però, poden ser la clau per compensar les vuit hores de treball. Els investigadors de la facultat de Medicina de la Universitat de Boston, liderats pel doctor Matthew Nayor, han analitzat l’esforç de més de 2.000 persones i han conclòs que l’exercici és saludable sempre, és clar, però si s’entrena fort i breu s’obté un resultat millor.

“Hem constatat que, en la millora del cos, l’activitat intensa, però amb menys temps d’esforç, és més eficient que caminar”. El doctor Nayor, que també exerceix com a cardiòleg al Centre Mèdic de Boston, el principal hospital universitari de la ciutat, assegura en un article al World Economic Forum, que “l’efecte negatiu que té el sedentarisme en la forma física pot compensar-se amb nivells molt alts d’activitat”.

A partir de l’estudi, publicat al ‘European Heart Journal’, els investigadors també van descobrir que, curiosament, els valors alts d’activitat i els valors baixos, ambdós realitzats amb vuit anys de diferència, tenen nivells equivalents en l’aptitud física. “Això fa pensar que pot haver-hi un efecte memòria”, afirma Nayor. Sense dissuadir les persones de complir amb les 10.000 passes diàries, els científics demostren que l’esforç intens és tres vegades més eficient que només caminar.

 

La fita: 75 minuts setmanals d’exercici intens

Així, en una taula d’exercicis, els investigadors consideren que un exercici de nivell baix com caminar és fer entre 60 i 99 passes per minut, un nivell moderat és fer entre 100 i 129 passos per minut i un nivell intens és fer més de 130 passes per minut.

Amb aquesta classificació, els investigadors recomanen o bé dedicar entre 150 i 300 minuts setmanals a fer un exercici moderat o bé invertir entre 75 i 150 minuts a la setmana a fer exercici intens, és a dir, exercitar-nos entre 25 i 50 minuts tres dies a la setmana. Amb qualsevol de les dues rutines, obtindrem els mateixos resultats físics. Així que, endavant amb els propòsits d’any nou!

 

 

11Onze és la fintech comunitària de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android o iOS. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Comunitat

L’auge del gimnàs virtual

7min lectura

La Covid-19 ha aconseguit portar l’esport a casa.

Benestar

Aplicacions de salut: són segures?

4min lectura

Actualment existeixen més dispositius mòbils que persones

Tècniques de salut per afrontar el teletreball

1min lectura

La realitat del teletreball ha estat molt sobtada i no hi ha



Equip Editorial Equip Editorial
 1. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
 2. Daniela SimónDaniela Simón says:
 3. Joaquin Lopez ArandaJoaquin Lopez Aranda says:
  Joaquin

  A estat molt bé.

 4. Pere SorianoPere Soriano says:
  Pere

  Es bo bellugar-se i mantenir la forma. Encara que les frontisses amb l’edat ja no aguantin tant, o gens. Farem el possible. 😀

  • Càrol RafalesCàrol Rafales says:
   Càrol

   Clar que sí, Pere! Bellugar-se és indispensable a totes les edats, només cal que adaptem els exercicis.

   Fa 3 anys
 5. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  Ho tindrem present😅

 6. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Es bo saber l’alternativa a les passes i el temps de dedicació.
  Gràcies

 7. Josep RuaixJosep Ruaix says:
  Josep

  Ok 👏👏👏👏

 8. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:

Deixa una resposta

App Store Google Play