Entrarà en recessió l’economia dels Estats Units?

Alguns analistes creuen que la primera retallada dels tipus d’interès per part de la Reserva Federal denota que l’economia estatunidenca ja està en recessió o a punt d’entrar-hi. L’informe d’ocupació del divendres serà un altre indicador que mostrarà fins a quin punt s’ha debilitat l’economia.

 

La por a la recessió als Estats Units no afluixa i continua generant angoixa en els mercats. Mentre alguns experts afirmen que ja s’està entrant en una fase de recessió, altres veuen indicadors que suggereixen que encara es podria evitar enfront d’una situació macroeconòmica complexa que genera incertesa tant entre els analistes com entre els inversors.

Encara que la Reserva Federal dels Estats Units va declarar la setmana passada que havia començat a retallar els tipus per a recalibrar la política monetària i mantenir la fortalesa del mercat laboral, economistes com Mark Spitznagel, director d’inversions i fundador d’Universa, consideren que aquestes retallades han estat l’inici d’una agressiva reducció dels tipus d’interès que indiquen una recessió imminent.

“El rellotge corre i estem en territori de cignes negres”, va declarar a Reuters la setmana passada. Afegint que la recent “desinversió” d’una part molt vigilada de la corba de rendiments del Tresor estatunidenc, un indicador clau del mercat de bons sobre una pròxima recessió, assenyala la imminència d’una forta desacceleració.

 

Un cicle descendent que es retroalimenta

El debilitament de les condicions del mercat laboral és especialment preocupant quan assenyala un descens dels fluxos d’ocupació, és a dir, del moviment d’entrada i sortida de persones d’un lloc de treball. Aquesta és l’opinió d’Anna Wong, economista en cap de Bloomberg Economics, que preveu un 70% de possibilitats que l’economia estatunidenca estigui ja en recessió o a punt d’entrar-hi.

Tot i que un augment de l’atur no és necessàriament alarmant si les persones sense feina troben ràpidament un altre lloc de treball, Wong assenyala que la contractació s’ha alentit. Tant les ofertes de feina com les intencions de contractació estan disminuint, la qual cosa podria donar lloc a períodes de desocupació més llargs, un patró que s’ha observat sovint en recessions anteriors.

Guy Miller, cap de macroeconomia a Zurich, assenyala que el bon comportament del mercat de renda variable estatunidenca enguany ha fet augmentar el patrimoni net de molts inversors, incrementant la confiança dels consumidors, per la qual cosa considera “inusuals” les baixades de tipus en aquest entorn. I afegeix que la inflació podria ser més persistent en l’any vinent del que el mercat està valorant actualment, ja que la pujada de preus del sector serveis continua sent alta.

Altres analistes parteixen de la hipòtesi que el mercat laboral s’està normalitzant en lloc de trontollar. Mentre el mercat laboral continua evolucionant, els economistes i inversors seguiran de prop les dades que es publicaran aquest divendres per a detectar qualsevol nou signe de feblesa.

Si vols descobrir la millor opció per protegir els teus estalvis, entra a Preciosos 11Onze. T’ajudarem a comprar al millor preu el valor refugi per excel·lència: l’or físic.

Si t'ha agradat aquest article, et recomanem:

Economia

El nou “Pla Marshall” europeu de Mario Draghi

3min lectura

L’informe encarregat per la Comissió Europea a...

Economia

El paper de la Fed en l’economia mundial

3min lectura

La Reserva Federal (Fed), com a banc central dels Estats...

Economia

És un bon moment per comprar or?

3min lectura

El preu de l’or continua la tendència alcista amb què va...



Equip Editorial Equip Editorial

    Deixa una resposta

    App Store Google Play