Energia: per un Nadal conscient

Aquestes dates, la desmesura consumista del Black Friday s’ajunta amb les compres pròpies de Nadal i Reis. Gemma Vallet, directora d’11Onze District, visita el programa Energia i ens fa reflexionar sobre com podem adaptar els nostres hàbits de consum per gaudir de les festes nadalenques d’una manera més sostenible i conscient amb el medi ambient.

 

Menjar, regals, viatges… formen part dels nostres hàbits de consum durant tot l’any, però aquestes festes es presten al consumisme desmesurat. Tot i això, gaudir de les tradicions nadalenques no té per què estar renyit amb un consum conscient que s’avingui amb els nostres principis.

Com explica Vallet, hem de fer l’esforç per “anar cap a un consum més responsable per l’impacte que té a nivell de sostenibilitat”. Els diners són una simple eina d’intercanvi per adquirir allò que desitgem i/o necessitem. Ara bé, com a consumidors, els productes o serveis que comprem amb aquests diners, estan en concordança amb el món en el qual desitgem viure?

Un equilibri fàcilment assolible

El consumisme derivat dels regals es pot convertir en el nostre aliat a l’hora de contribuir a un consum conscient. Regals purament materialistes poden ser fàcilment substituïts per regals útils o, fins i tot, no materials, com poden ser les experiències. Joguines amb valor afegit, de proximitat, artesanes i fetes de materials naturals no són habituals als anuncis de televisió, però s’avenen més a una compra feta amb criteri sostenible.

Per altra banda, davant la crisi inflacionista que ens assetja, regalar un valor segur com l’or, no és només una compra responsable, sinó que “és un regal exquisit, de luxe, i, alhora, altament sostenible” al llarg del temps, apunta Vallet. Així mateix, si decidim viatjar durant aquestes dates, per què no fer-ho pensant en l’ecoturisme?

 

Un regal d’11Onze

Dijous 22 de desembre, de 10 a 11:30 h del matí, 11Onze et convida a assistir a l’última sessió de Fintech Talks d’aquest any. En aquesta xerrada protagonitzada per Celia Galera, directora general d’Habitat Futura, podràs descobrir com aplicar l’eficiència energètica a la teva llar, lloc de treball o comunitat

A més, aquesta edició de Fintech Talks té lloc en un espai molt especial que t’encantarà: la biblioteca del club privat per a dones Juno House, al número 226 del carrer Aribau de Barcelona. L’assistència és gratuïta, i pots reservar la teva plaça aquí.

 

11Onze és la fintech comunitària de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android o iOS. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

11Onze

“A 11Onze volem ser sostenibles”

2min lectura

La cimera del COP27 ha posat de manifest la importància

11Onze

L'eficiència energètica

2min lectura

L’última sessió de Fintech Talks de l’any la protagonitzarà la directora general d’Habitat

Cultura

Escapades per a gaudir de l’ecoturisme

6min lectura

La conscienciació de la societat en la importància de cuidar elEquip Editorial Equip Editorial
  1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  2. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  3. Jordi MorenoJordi Moreno says:
    Jordi

    Quins regals!!🤩El tema de les monedes I bitllets daurats em sembla q encara em queda massa gran, però aquest regal junt a la biblioteca de dones per a xarrada d’habitat futura no es quedaria curt!!🤩🤩

Deixa una resposta

App Store Google Play