Energia: “a 11Onze volem ser sostenibles”

La cimera del COP27 ha posat de manifest la importància d’una economia sostenible. En aquest episodi d’Energia, Eduard Berraondo parla amb Laura Bunyol, agent d’11Onze, sobre que s’entén per economia sostenible i una bona gestió dels recursos.

 

No és cap secret que el model socioeconòmic actual, basat en un creixement il·limitat en una societat que consumeix recursos a un ritme superior al que genera la naturalesa, és insostenible. El desenvolupament de polítiques dirigides a la transició energètica, promocionant la utilització de fonts d’energia renovables, ha passat de la retòrica a la realitat.

Tot i això, encara queda molt camí per recórrer, ja sigui facilitant la transformació del model de producció d’empreses existents, creant nous negocis a través de la promoció d’activitats sostenibles, o invertint en innovació i educació per esperonar aquest procés de canvi.

La importància de cuidar la sostenibilitat econòmica

Com afirma Bunyol, “una gestió eficient dels recursos és primordial per no malbaratar les matèries naturals del nostre planeta”, és a dir, el patró de creixement econòmic ha de fer un ús racional dels recursos naturals, conciliant els aspectes socials i ambientals amb una economia productiva.

La revolució del sistema financer basada en empreses que fan servir les noves tecnologies jugaran un paper cabdal en aquesta transformació energètica. La societat és més conscient d’aquesta necessitat de “fer un canvi de paradigma cap a un model d’economia circular”, i segueix, “des d’11Onze volem ser més sostenibles, crear comunitat i treballar amb empreses amigues que comparteixin aquest interès dels nostres usuaris per cuidar el medi ambient”.

En aquest context, Imprescindibles 11Onze és un bon exemple de com es poden oferir alternatives ecològiques i econòmiques als productes bàsics d’ús diari, apostant per un estil de vida sostenible per satisfer les necessitats de la nostra comunitat.

 

Si vols descobrir com beure la millor aigua, estalviar diners i ajudar al planeta, entra a Imprescindibles 11Onze.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Sostenibilitat

Què és i com reduir la petjada de carboni

6min lectura

Després d’una reducció temporal provocada per la

Economia

Ecologia i economia, objectiu sostenible

4min lectura

Cada cop es va establint un consens més general en la

Estalvis

Consum conscient

2min lectura

Podem canviar el món? Quina és la nostra capacitat real d’impacte sobre l’entorn queEquip Editorial Equip Editorial
 1. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  Gràcies Laura!!!!
  Molt bona entrevista

 2. James SeneJames Sene says:
  James

  Genial Laura 🙏🏿

 3. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 4. Oriol Garcia FarréOriol Garcia Farré says:
  Oriol

  Gràcies, Laure per les teves pinzellades! Entre tots aconseguirem el canvi tant urgent de model econòmic que necessita el nostre planeta!

 5. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Anem aprenent I d’aquesta manera contribuint a la sostenibilitat
  Gràcies Laura

  • Laura Bunyol Bartrina says:

   I tantes coses que ens falten per aprendre!! Sempre activats i conscients Alicia

   Fa 1 any
 6. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  Molt bona entrevista 👏👏👏, prompte o tard cal ser sostenible, encara que millor d’hora, però si no s’aconsegueix d’hora cal seguir insistint i defendre la economia circular i sostenible, començant per la gestió de recursos per no malbaratar les matèries primeres finites de la nostra Terra. Seguim!👌

  • Laura Bunyol Bartrina says:

   Gràcies Jordi, amb un bon propòsit i pensant cada passa per no caminar en va. Cal més consciència i coneixement!!

   Fa 1 any

Deixa una resposta

App Store Google Play