Per una educació financera pels adolescents

Al llarg de l’educació obligatòria hi ha moltes assignatures. Algunes són obligatòries i altres són optatives, però cap serà tan universal com l’educació financera. I, tanmateix, ens cal molta més pedagogia perquè els adolescents sàpiguen com gestionar els seus diners.

 

La realitat és que més de la meitat de la ciutadania de l’Estat espanyol té un coneixement baix o molt baix dels assumptes financers. Una de cada tres famílies va arribar a la pandèmia amb menys de 3.500 euros estalviats. La Fundació Contea i la Fundació PricewaterhouseCoopers publiquen periòdicament un estudi sobre cultura financera a les aules i han determinat que els països amb millor formació són Països Baixos, Regne Unit i Suècia. L’Estat espanyol, en canvi, es troba a la cua.

Què és una hipoteca? Què és una targeta de crèdit? I un pressupost? Com funcionen els impostos i què és un fons d’inversió? “Una part molt important de la nostra activitat en societat requereix coneixements financers. I no cal oblidar que tots hem de pagar impostos”, argumenta Oltra, que és una gran defensora d’una bona cultura financera des d’edats primerenques. “És de vital necessitat!”, assegura l’agent. Si vols saber com ajudar els adolescents a aprendre a sanejar les seves finances, no et perdis el vídeo de sota!

11Onze s’està convertint en un fenomen com a primera comunitat fintech de Catalunya. Ara, llança la primera versió d’El Canut, la super app d’11Onze, per a Android i Apple. Des d’El Canut es pot obrir el primer compte universal al territori català.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Finances

Celebrem el Dia de l’Educació Financera

2min lectura

Des del 2015, el primer dilluns d’octubre se celebra aquest dia

Estalvis

L’estalvi, un hàbit financer per als teus fills

4min lectura

Un informe de PISA avala que el nostre país està en la desena

Comunitat

Ensenyar el valor dels diners als teus fills

7min lectura

Aprendre el valor dels diners pot ser molt més que un joc per laEquip Editorial Equip Editorial
 1. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  Bona argumentació, l’educació financera es cada cop més important👍

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Totalment d’acord, Jordi, i moltes gràcies pel teu comentari!!!

   Fa 1 any
 2. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Estic d’acord falta educacio financera,coneixer els productes que hi han al mercat,saber gestionar els teus ingressos es a dir el que entra i el que surt ,una bona recomanacio el full d’excel .
  Gràcies

  • Elisabet Porqueras Garcia says:

   Coincideixo amb tu Alícia, el full d’Excel, necessari, però per tots.

   Fa 3 anys
 3. Josep RouraJosep Roura says:
  Josep

  Fantàstica exposició, Pilar Oltra! L’educació financera és bàsica per poder tenir el control dels teus diners. El que diu en Francesc també es veritat, i l’enginyeria financera de les grans empreses, els governs que els fan les lleis a mida, el gran frau fiscal de la monarquia i d’altres, el que fan és desincentivar a la gent a pagar impostos i a actuar també en negre. Compte perquè aquestes pomés poden fer que tot el cistell és podreixi!

 4. Francesc Estafanell PujolFrancesc Estafanell Pujol says:
  Francesc de Borja

  Sobre els impostos en l’actual estat de coses es produeix una disfunció: Els que amb enginyeria financera o bé treballant en negre se’ls estalvien obliguen a la resta “a pagar-los els seus”. O posem fre al frau o qui paga, pagarà més

  • AlbertAlbert says:
   Albert

   Sí, Francesc, dissortadament és així. La qüestió és, qui posa el picarol al gat? Vull dir que qui podria evitar l’elusió d’impostos, potser no hi està tan interessat com per posar-s’hi seriosament.

   Fa 3 anys
 5. Mercè ComasMercè Comas says:
  Mercè

  Si les escoles i instituts oferissin aquesta formació, crec que tindríem una sorpresa per la bona acceptació dels alumnes. Conec una professora de batxillerat que pel seu compte fa una classe sobre educació financera i n’està encantada per la bona recepció que té. Bon vídeo per alumnes i per despertar la iniciativa d’ incorporar possibles formadors,

  • Pilar Oltra Vigueras says:

   Es tracta d’això, de ficar formació des d’un bon principi, per tal d’involucrar-los i fer-los responsables, així com capacitar-los per la presa de les pròpies decisions. Gràcies, Mercè per la teva observació.

   Fa 3 anys
 6. Jordi FerréJordi Ferré says:
  Jordi

  Encara que hi hagi gent que digui que no l’hi agrada pagar impostos, els hem de pagar. Sense impostos no hi hauria sanitat i educació públiques, no hi hauria bombers, agents forestals,etc. Els transports públics serien més cars.
  Tot això surt dels impostos que paguem.

  • Pilar Oltra Vigueras says:

   Està clar Jordi, es tracta de la col·laboració de la comunitat, que farà que vivim dignament, no podem contemplar si ens agrada o no ens agrada. Gràcies.

   Fa 3 anys
 7. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:

Deixa una resposta

App Store Google Play