Danys per aigua d’un veí: què has de fer

El més normal és que el trencament d’una canonada o d’un desguàs en el pis de dalt provoqui desperfectes en el nostre habitatge. De fet, cada any es produeixen una enorme quantitat d’intervencions de les asseguradores per filtracions d’aigua. Què has de tenir en compte per solucionar aquest problema?

 

Possiblement has passat per l’experiència d’arribar a casa i descobrir una gran taca d’humitat que prové del sostre. I és que els danys per aigua d’un veí són un sinistre molt comú.

Si ja és un maldecap tenir una avaria a casa, la situació pot ser fins i tot pitjor quan patim les conseqüències d’una fuita d’aigua en el domicili d’una altra persona. L’arranjament dels nostres desperfectes pot complicar-se si el propietari de l’habitatge del qual prové l’aigua no té assegurança i la nostra pòlissa no inclou defensa legal.

Una petita gotera pot acabar convertint-se en tota una cascada, així que la primera cosa que hem de fer és localitzar al nostre veí el més aviat possible i informar-lo de la situació. Per evitar que el problema s’agreugi, el millor és que el veí talli immediatament l’aigua de l’habitatge fins que arribin els tècnics i arreglin el problema.

Compti o no compti el nostre veí amb una assegurança de llar, tenim dret a la indemnització dels danys per aigua, que en aquest cas sol materialitzar-se en forma de reparació dels elements de la nostra llar que han resultat danyats.

 

La seva assegurança pagarà les filtracions?

En cas que el nostre veí tingui assegurada la seva casa, el normal és que la seva companyia es faci càrrec dels nostres desperfectes. Però hem de tenir en compte que hi ha alguns casos en els quals l’assegurança del nostre veí no cobrirà les filtracions d’aigua.

Si la fuita d’aigua es deu a un descuit del nostre veí, que s’ha deixat una aixeta oberta i ha estat fora de casa durant més de 72 hores, la companyia asseguradora no es farà càrrec dels danys. Tampoc assumirà la reparació la seva companyia si el veí ha estat neglitent en el manteniment de la seva casa i la filtració pot atribuir-se a això.

D’altra banda, si la fuita s’ha produït a conseqüència d’una obra a casa del nostre veí, haurem d’exigir la reparació al responsable de l’obra, que ha de comptar amb una assegurança de responsabilitat civil.

 

Què fer si el responsable no assumeix la reparació?

Tot i que el responsable de la fuita d’aigua no tingui una assegurança de llar, segueix obligat a fer-se càrrec dels desperfectes, ja sigui pagant directament les reparacions en el nostre domicili o abonant-nos la factura si per alguna raó haguéssim d’avançar nosaltres el pagament.

Si el veí es nega a cobrir la reparació, hem de fer fotografies o vídeos dels desperfectes provocats per les filtracions. A continuació, val la pena trucar a la nostra assegurança si disposem d’ella per a que enviïn un perit. El seu informe ens servirà com a prova si hem d’arribar als tribunals.

A més, si la nostra pòlissa inclou defensa jurídica, podem aprofitar aquesta cobertura per sol·licitar un advocat que gestioni la reclamació. El nostre advocat enviarà al veí una reclamació exposant els fets i demanant la reparació dels danys. Si l’altra part segueix negant-se a pagar, llavors caldrà interposar una demanda.

El procés judicial seguit en aquests casos és ràpid i senzill. La sentència condemnarà al demandat a fer-se càrrec de la reparació o abonar la factura en cas que hàgim arreglat els danys pel nostre compte. En última instància, si el responsable no compleix amb aquesta obligació, haurem de demanar l’execució de la sentència per a que li embarguin la quantitat que ens deu.

 

Si vols conèixer una assegurança justa per a la teva llar i per a la societat, descobreix 11Onze Segurs.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Management

Quan és obligatòria una assegurança de la llar?

2min lectura

Més enllà de la conveniència de comptar amb una assegurança

Management

Assegurança de la llar: conceptes bàsics

4min lectura

Contractar una assegurança de la llar és essencial per protegir

Finances

Assegurança de llar

4min lectura

Tot i que tres de cada quatre habitatges tenen una assegurança de la llar, laEquip Editorial Equip Editorial
  1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  2. Jordi MorenoJordi Moreno says:
    Jordi

    Moltes gràcies

  3. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:

Deixa una resposta

App Store Google Play