Consells per evitar robatoris a la targeta
A les targetes de crèdit o de dèbit se les coneix com el “diner plàstic”. Avui dia, circulen al món més de 2.800 milions. Més enllà de l’impacte mediambiental que ocasionen, en aquest article expliquem com evitar que ens robin la cartera.
De l’origen de la targeta de crèdit ja us n’hem parlat a La Plaça. Des de la coneguda idea de McNamara han passat molts anys i les tècniques que s’empesquen els lladres per sostreure diners de la targeta també han evolucionat. Per això, si no us heu passat a les targetes virtuals i encara feu servir l’anomenat “diner plàstic”, uns donem quatre consells perquè no us enrredin.
- Ets tu qui ha de passar la targeta pel datàfon. Si compres en un negoci, no deixis mai que el venedor s’endugui la targeta i no puguis veure el datàfon. Existeixen molts copiadors de targetes que, tan sols passant la targeta per sobre, copien totes les dades. Per això, és important que siguis tu qui passi la targeta pel datàfon.
- Vigila que l’aparell no tingui cap cable estrany. Si passes tu mateix la targeta pel datàfon, sobretot si no estàs fent una compra en un comerç de confiança, vigila que no hi hagi cap altre aparell, gran o petit, connectat al datàfon. Avui dia, hi ha molts aparells que s’enganxen al datàfon i també poden copiar les dades. Per això, comprova que de l’aparell, si no és sense fils, només hi pengi un cable.
- No facis compres amb WIFI o ordinadors públics. Les xarxes WIFI i els ordinadors públics han fet que internet sigui accessible a tothom, però les compres virtuals és millor que les facis amb el teu ordinador personal i des del WIFI de casa. Fomenta les compres segures.
- Evita el ‘fishing’ com sigui. Per últim, evita sempre que puguis l’anomenat ‘fishing’. Sigui per trucada telefònica o per correu electrònic, alguns lladres s’han especialitzat a demanar les dades de la targeta amb l’excusa que les necessiten per algun servei que tens contractat. No donis mai cap informació personal o financera si no és a través de la intranet corporativa del servei o a la mateixa botiga.
Moltes gràcies.
Gràcies a tu, Manel, per seguir-nos incondicionalment!!!
Moltes gràcies
Gràcies a tu, Jordi!!!
👏
Gràcies, Daniela!!!
Ben explicat
Gràcies, Ricard!. Ens veiem per la Plaça
Bon i interessant article.
Moltes gràcies, Pere!!!
Hola si jo ingreso la compte la empresa om treballo serà reacis ja que em preguntarà de tot i pot ser molt reacis i després tots els pagaments que tinc. Com ho faria
Això ho has de veure tu mateix… Moltes gràcies pel teu comentari, Jordi!!!
Molt interesant les explicacions.
Cert, una bona guia a seguir. Moltes gràcies pel teu comentari, Rosa!!!
Google play plaques 28 euros
❓
Si compres per internet primer utilitzar paypal
Cert, fer servir PayPal és un molt bon recurs, per la seva garantia… Moltes gràcies pel teu comentari, Jordi!!!
Sempre. Al poble comprar per internet no sóc comprador.
Doncs si no fas compres per internet segur que no tindràs problemes. Moltes gràcies, Jordi!!!
Sempre pago amb botiga de menjar del poble O l’éstanc i l’escola
De totes maneres a aquests llocs que anomenes seria difícil que hi tinguessis problemes. Moltes gràcies pel teu comentari, Jordi!!!
Llavors quasi que es millor pagar amb el mòbil?
Tot és qüestió de gustos… De totes maneres ja va bé que es pugui fer de diverses maneres, perquè…, com ho fas si has perdut o se t’ha espatllat el mòbil? Gràcies pel teu comentari, Alícia!!!
Un article molt útil, gràcies pels consells.
Salut
Gràcies Manuel!!!
👌
Moltes gràcies, Joan!!!
Vetllar per tenir un comportament segur en el món digital també és la nostra responsabilitat. Per això ampliar els coneixements és un bon costum. Gràcies
Gràcies a tu Francesc, és responsabilitat de tots!
Gràcies per la informació
Com es paga en una botiga física amb targeta virtual?
Ho podràs fer Mercé aviat. Quan apple pay I googlepay integrin la targeta 11onze en el seu llistat. Mentrestant pots només comprar per Internet.
Hola, Mercè, en una botiga física es paga amb targeta física, la virtual només és per comprar en línia. Gràcies a tu.