Compra d’or: guardo l’or a casa o en custòdia?

La compra col·lectiva d’or a través de Preciosos 11Onze continua sent tot un èxit, però alguns clients es pregunten si és millor rebre les peces d’or físic a casa o deixar-les en custòdia. Càrol Rafales, especialista sènior de vendes d’11Onze, ens explica els avantatges i inconvenients de cada opció.

 

Una de les preguntes més recurrents entre els clients que inverteixen en la compra d’or físic és, on i com han d’emmagatzemar els lingots o monedes un cop feta la compra. Guardo l’or a casa en una caixa forta? A sota el matalàs? O el deixo sota custòdia en una cambra cuirassada d’una empresa especialitzada? Cada opció té els seus avantatges i els seus inconvenients.

 

Emmagatzematge a casa

Si decideixes guardar l’or a casa, hi tindràs fàcil accés i això et permetrà admirar la teva col·lecció de lingots i monedes sense dependre de cap tercer per la seva custòdia. No obstant això, abans de decidir-nos a emmagatzemar l’or a casa, hi ha alguns factors a considerar.

En primer lloc, ens hem d’assegurar que les peces d’or estiguin en un entorn adequat per conservar-se en perfectes condicions al llarg del temps, és a dir, que no es deteriorin a causa de la humitat o altres corrosius, ja que això faria minvar el seu valor i en dificultarà la venda quan vulguem recuperar la nostra inversió.

Per altra banda, potser hauràs de prendre mesures de seguretat addicionals per a assegurar-te que el teu or està ben amagat i protegit. Així com de contractar una assegurança específica, si no tens una assegurança de la llar que cobreixi aquests objectes de valor. Per descomptat, has de tenir cura de no revelar massa informació de la teva compra. Com explica Rafales, “tenir l’or a casa és una cosa que hem de portar en secret, i requereix unes mesures de seguretat addicionals”.

Sota custòdia d’una empresa especialitzada

Els experts en metalls preciosos recomanen que la custòdia es dugui a terme en instal·lacions de companyies especialitzades en la custòdia de valors, gràcies a l’alta seguretat que ofereixen aquestes empreses. Com apunta Rafales, “tenir el nostre or físic en custòdia en una empresa especialitzada ens suposa tranquil·litat, i l’or està 100% assegurat”.

Potser tant o més important que la seguretat que ofereixen les empreses especialitzades a emmagatzemar metalls preciosos, és la facilitat de revenda. Podràs vendre fàcilment el teu or, sense haver de preocupar-te de trobar un comprador o un establiment del qual te’n puguis refiar.

Per últim, has de tenir present que guardar l’or a casa o en custòdia té un cost que pot variar depenent de les circumstàncies de cadascú. Tanmateix, Càrol Rafales analitza els pros i contres de cadascuna d’aquestes opcions i t’ajuda a decidir quina opció et convé més.

 

Si vols descobrir la millor opció per protegir els teus estalvis, entra a Preciosos 11Onze. T’ajudarem a comprar al millor preu el valor refugi per excel·lència: l’or físic.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Estalvis

L’or, el refugi davant les crisis

5min lectura

Davant d’una inflació que continua augmentant, la

11Onze

Com es fa l’or de Preciosos 11Onze

3min lectura

A finals d’abril de 2022 11Onze va començar a enviar l’or als

11Onze

“Mantenir el patrimoni comprant or”

3min lectura

La vaga dels transportistes s’ajunta a una inflació enEquip Editorial Equip Editorial
 1. Daniela SimónDaniela Simón says:
 2. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Una pregunta seguirem fent compres col.lectives l’any vinent

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Sí, continuarem amb tots els productes que tenim ara mateix i als quals n’hi afegirem de nous. Moltes gràcies pel teu comentari, Alícia!!!

   Fa 6 mesos
 3. Joan BringuesJoan Bringues says:
  Joan

  Quin cost o % té deixar-lo en custodia?

  • AlbertAlbert says:
   Albert

   Hola, Joan.
   El cost de la custòdia és un percentatge de l’import, a partir d’una certa quantitat, fins a la qual el cost és fix. El millor, però, és que t’adrecis als nostres agents especialitzats, mitjançant el formulari que trobaràs a l’apartat Preciosos 11Onze del Marketplace, Or Patrimoni, tot fent clic al botó “M’interessa”.

   Fa 9 mesos
 4. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 5. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  Bon article. Merci

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Celebrem que t’hagi agradat, Jordi, i moltes gràcies pel teu comentari!!!

   Fa 1 any
 6. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  Jo personalment, m’estimo més tenir-lo en qustodia, em dona més seguretat i tranquil·litat.

  • Pilar Oltra Vigueras says:

   Per descomptat Manel, és la teva opció, i d’això es tracta. Moltes gràcies per seguir-nos.

   Fa 2 anys

Deixa una resposta

App Store Google Play