Les claus del lideratge en el s. XXI

L’evolució de les qualitats que defineixen a un bon líder no es pot analitzar de manera independent a la transformació de la societat al llarg del temps. Pilar Oltra, agent d’11Onze, ens fa una anàlisi de com ha canviat el concepte del lideratge durant el transcurs de la història.

 

El lideratge clàssic, prevalent des de temps immemorials fins al segle XIX, donava prioritat a valors com bravura, fortalesa, astúcia i fins i tot ‘respecte’ a través de la por. Avui dia, conceptes com l’empatia, o la dificultat de mantenir la motivació i el compromís dels empleats prenen protagonisme a l’hora de definir a un bon líder. 

Com explica Oltra, actualment un líder “desenvolupa la seva activitat des de la vulnerabilitat, analitzant les seves fortaleses, debilitats, amenaces i oportunitats, així com els seus valors, emocions i creences”, fonamental per despertar els sentiments positius dels seus col·laboradors.

La intel·ligència emocional

La capacitat de reconèixer els sentiments propis i aliens, i de connectar adequadament amb altres persones, el que es coneix com a intel·ligència emocional, ens ajuda en la resolució de conflictes, a ser més empàtics i a comunicar-nos de manera efectiva. “Fa que el lideratge incrementi el rendiment individual i dels equips i organitzacions”, apunta l’agent d’11Onze.

Un bon líder ha de ser capaç de combinar la consecució de les tasques amb conductes orientades a fomentar les relacions entre les persones. Com detalla Oltra, “es necessiten líders per complir els objectius empresarials, però també prou hàbils per fer partícips als seus equips, de manera que se sentin igualment inspirats”.

 

11Onze és la fintech comunitària de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android o iOS. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Management

La jornada de quatre dies és més productiva?

4min lectura

Diverses empreses de l’Estat espanyol s’obren camí cap a la

Economia

Dirigir amb empatia, el lideratge silenciós

5min lectura

En general, en les organitzacions, el lideratge que

Benestar

Les empreses felices són més rendibles

5min lectura

El raonament és senzill i potent alhora: l’actiu més important iEquip Editorial Equip Editorial
 1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 2. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
 3. Laura CarlúsLaura Carlús says:
  Laura

  Sense caure en el paternalisme. La motivació intrínseca dels col.laboradors mai no pot ser responsabilitat del lider sinó de cada individu.

 4. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  Gràcies per la informació 👌

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Gràcies a tu, Jordi, per seguir-nos i pels teus comentaris!!!

   Fa 2 anys

Deixa una resposta

App Store Google Play