Catalunya, bressol d’empreses emergents

L’ecosistema startup de Catalunya, majoritàriament ubicat a l’àrea metropolitana de Barcelona, segueix creixent i consolidant a la ciutat comtal com a un dels principals hubs tecnològics d’innovació i emprenedoria digital d’Europa.

 

El desenvolupament de l’ecosistema digital d’empreses emergents a Catalunya ha convertit a Barcelona en un centre tecnològic de primer ordre que atrau algunes de les principals empreses globals. La sinergia entre administració pública, universitats, institucions i emprenedors ha posicionat a la capital catalana com el principal clúster tecnològic del sud d’Europa.

L’últim informe sobre l’ecosistema d’empreses emergents a Catalunya fet per ACCIÓ identificava un total de 1.902 startups el 2021 – un creixement de l’11,4% respecte a l’any anterior – que facturen 1.710 milions d’euros i donen feina a 19.300 treballadors. Aquestes xifres confirmen la tendència a l’alça vista en els darrers anys d’un ecosistema digital que viu de la capacitat per atraure talent i inversors, i que el Govern aspira que arribi a les 4.000 empreses emergents ell 2030. 

La maduresa del sector tecnològic català es fa palès amb l’estudi recentment publicat per CaixaBank i l’IESE, confirmant el lideratge de Catalunya, que concentra el 18% de les startups de tot l’Estat, la majoria d’aquestes a les comarques del Barcelonès i el Vallès Occidental.

 

Un sector internacional i multicultural

Nombrosos estudis confirmen que la diversitat cultural té un impacte positiu en la innovació, per tant, no és d’estranyar que l’èxit de moltes startups estigui estretament lligat a la seva capacitat per atraure talent internacional on emprenedors i treballadors de diversos orígens treballen en equips petits impulsats per un mateix objectiu estratègic.

En aquest sentit, un 26% dels treballadors i un 17% dels fundadors de les startups en territori català són estrangers. Una tendència que es preveu anirà en augment tenint en compte que el 73% d’aquestes startups compten amb clients internacionals, representant gairebé la meitat de la seva facturació.

El suport a l’emprenedoria digital, la situació privilegiada de Barcelona, l’ecosistema tecnològic de Catalunya, i l’esperit emprenedor de la cultura catalana han facilitat que les empreses emergents cada dia guanyin més punts per apoderar-se d’una gran part del teixit empresarial del país, convertint a Barcelona en el segon hub de la Unió Europea preferit per crear-hi una startup.

 

Si vols que el teu negoci faci un gran salt, utilitza 11Onze Business. El nostre compte d’empresa i autònoms ja està disponible. Informa-te’n!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Management

Fer del món la teva oficina

4min lectura

Fes-te nòmada digital i porta l’oficina allà on vagis.

Management

El teletreball vist per les empreses

6min lectura

La COVID-19 ha produït canvis en les nostres vides.

Tecnologia

BCN: un dels principals hubs tecnològics d’Europa

4min lectura

El Mobile World Congress és la punta d’un iceberg tecnològic.Equip Editorial Equip Editorial
 1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 2. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Es una notícia important ara cal conservar aquest avenç del poble català

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Cert, i sempre hem de mirar endavant i mirar de sortir-ne més forts de les adversitats. Moltes gràcies pel teu comentari, Alícia!!!

   Fa 2 anys
 3. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
 4. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  Moltes gràcies. Sí,cal recuperar la iniciativa empresarial catalana, ens vindrà molt bé un context multicultural que ens comparteixi l’experiència👍

 5. Mercè ComasMercè Comas says:
  Mercè

  Benvingut el talent. Cal però recuperar el nostre
  i la preuada iniciativa empresarial catalana.

Deixa una resposta

App Store Google Play