L’aposta d’Austràlia per la mineria d’or

Austràlia és el segon país productor d’or del món, que s’ha convertit en un dels seus principals productes d’exportació. Amb grans inversions d’exploració i nombrosos projectes a punt d’entrar en fase de producció, Austràlia està molt ben posicionada per satisfer la creixent demanda d’or. 

 

Austràlia representa el 10% de la producció mundial d’or, el segon país productor del món després de la Xina. A més, segons dades d’Statista de 2022, és el país amb majors reserves d’or (8.000 tones mètriques) del món, la gran part de les quals estan situades a l’Austràlia Occidental i suposen el 68% del total de la producció.

Les exportacions d’or australià a més de 55 països van generar uns ingressos per valor de 25.800 milions de dòlars el 2022, i s’espera que la producció de les noves mines i les ampliacions de les ja existents impulsin la producció minera d’or a Austràlia fins a 305 tones en el període de 2022-2023, per satisfer la creixent demanda del metall daurat.

Aquest increment de la producció s’ha vist esperonat per les tensions geopolítiques entre els Estats Units, Rússia i la Xina, i la revitalització dels mercats d’inversió i de la joieria. Això és degut, en gran part, a la cerca per part de governs, inversors i ciutadans, d’actius estables en els quals puguin confiar en temps de crisi.

 

Nous projectes de mineria d’or

 

El país compta amb dues de les 20 majors mines d’or del món i reserves que sumen més de 380 milions d’unces d’or. Es tracta d’un sector industrial que està en procés de consolidació en l’àmbit mundial, especialment per part de les empreses mineres que tenen explotacions de minerals essencials per a la transició energètica.

Aquesta tendència es va confirmar el passat mes de maig amb el vistiplau del consell d’administració de la minera australiana Newcrest Mining a una oferta d’adquisició de 17.500 milions d’euros presentada pel seu rival estatunidenc Newmont, aplanant així el camí perquè la companyia minera d’or més gran del món reforci el seu control sobre el sector.

El sector miner de l’or, com succeeix amb altres minerals, s’enfronta a un increment dels costos d’extracció, donat que els jaciments són cada vegada menys accessibles. Així i tot, segons detalla Mining Technology, hi ha un centenar de projectes miners d’or en procés de desenvolupament per tot el país, dels quals 11 ja estan en fase de construcció i s’espera que siguin operatius abans del 2025, augmentant la capacitat de producció de les mines d’or australianes en més de 36,2 milions de tones mètriques.

Si més no, el cas d’Austràlia exemplifica com la col·laboració entre el govern i el sector de la mineria és fonamental per fer front a l’estancament de la producció, i per assegurar que la indústria de l’or continuï exercint un paper fonamental en la història i en la prosperitat econòmica del país.

Si vols descobrir la millor opció per protegir els teus estalvis, entra a Preciosos 11Onze. T’ajudarem a comprar al millor preu el valor refugi per excel·lència: l’or físic.

Economia

El repte de monetitzar l’or de l’Índia

4min lectura

L’Índia és un dels principals mercats d’or del món.

Economia

Les sancions acceleren la repatriació d’or

3min lectura

Un sondeig d’Invesco sobre bancs centrals i fons sobirans...

Economia

L’or puja un 5,4% en el primer semestre de l’any

4min lectura

Les contínues compres d’or dels bancs centrals i el seu...Equip Editorial Equip Editorial
  1. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  2. Carles MarsalCarles Marsal says:
  3. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:

Deixa una resposta

App Store Google Play