Ajudes a la hipoteca: qui s’hi pot acollir

Més d’un milió de famílies ja es poden acollir a les noves ajudes per als hipotecats amb dificultats. Marifé Fariñas, de l’equip de Back Office d’11Onze, ens detalla quines són i qui se’n pot beneficiar.

 

El Codi de Bones Pràctiques aprovat el novembre passat modificava el marc normatiu per ajudar aquells hipotecats en situació vulnerable per la pujada dels tipus d’interès. Les noves mesures pensades per a famílies en risc de vulnerabilitat tenen vigència de l’1 de gener al 31 de desembre del 2023.

Com explica Fariñas, “es tracta d’un paquet de mesures per ajudar a les famílies a pagar el préstec hipotecari”. Les llars acollides a les noves mesures podran fer una dació en pagaments de fins a 5 anys, només pagant interessos a un euríbor reduït, i amb la possibilitat d’allargar el termini total de la hipoteca fins a 7 anys més. Així i tot, cal tenir en compte que les entitats bancàries no estan obligades a adherir-s’hi, només serà de compliment obligat per als bancs que s’hi uneixin.

Qui se’n pot beneficiar

Les famílies que tinguin una renda inferior als 25.200 euros anuals i que visquin en habitatges de fins a 300.000 euros podran acollir-se a les ajudes que preveu la reforma del Codi de Bones Pràctiques.

Per altra banda, les famílies amb rendes per sota dels 29.400 euros, que tinguin una hipoteca subscrita fins al 31 de desembre del 2022, que hagin patit una càrrega hipotecària superior al 30% de la renda i que hagi pujat almenys el 20%, “podran congelar la quota durant 12 mesos, aplicant un interès més baix sobre el préstec ajornat, i allargar fins a set anys el termini d’amortització”, apunta Fariñas.

 

Si vols conèixer una assegurança justa per a la teva llar i per a la societat, descobreix 11Onze Segurs.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Finances

Les condicions de la hipoteca

5min lectura

L’euríbor ja frega el 2,9 %, la qual cosa suposa que les

Finances

Avançar l’amortització de la hipoteca?

2min lectura

Si tenim uns diners estalviats, i estem pagant una hipoteca, ens

Management

Deslligar l’assegurança de casa de la hipoteca

3min lectura

Has de contractar una assegurança per a la llar quanEquip Editorial Equip Editorial
 1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 2. Guillem Maura RayoGuillem Maura Rayo says:
  Guillem

  Crec que aquestes mesures, no son de gran utilitat, car ingresso de 25000€ any i una hipoteca de 300000€ està fora de tota lògica, l’euríbor m’ha encarit la hipoteca 300€, mensuals, que son diners que no tinc per el dia a dia, a més l’encariment de preus al consum, fan de tot plegat un empobriment, nega l’estalvi i retalla els recursos familiars

  • AlbertAlbert says:
   Albert

   Tens raó, Guillem. Potser és un ajut petit, al que és difícil acollir-se, tenint en compte els requisits. Tanmateix, el nostre objectiu és informar de tot allò que pugui beneficiar, poc o molt, la nostra comunitat.
   Gràcies pel teu comentari!

   Fa 1 any
 3. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
 4. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  👏👏👏👌

 5. Carles MarsalCarles Marsal says:
  Carles

  👌 gràcies

Deixa una resposta

App Store Google Play