Agafa-ho o deixa-ho, però a 11Onze t’ho expliquem

Formar part de la comunitat 11Onze vol dir mirar d’estar informat del que passarà a nivell econòmic. D’aquesta manera, podem preparar-nos millor individualment i col·lectiva.

 

A 11Onze generem continguts diàriament. A través del Magazine, d’11Onze Podcast, d’11OTV, de les Fintech Talks, de les ràdios locals de La Xarxa. Ens expliquem a La Plaça, a Telegram, a Youtube, a Tik Tok, a Instagram, a Twitter, a Facebook, a Linkedin i a qualsevol lloc on ens deixin. Per què som tan pesats? Doncs perquè estem convençuts que l’única manera de progressar com a societat és amb el coneixement. Que si sabem com funciona realment el món dels diners ens serà més fàcil protegir els nostres estalvis i les nostres llibertats. Avui us compartim una entrevista que vam enregistrar el 10 de novembre de 2022 amb el president d’11Onze James Sène en motiu de la Fintech Talk sobre el Gran Reset de l’economia. Algunes de les prediccions ja s’estan complint. Agafa-ho o deixa-ho, però a 11Onze t’ho expliquem perquè et puguis preparar.

 

Les inversions verdes

Que el sistema econòmic mundial necessita una sacsejada per no col·lapsar és evident si fas un cop d’ull al volum de diner emès els darrers anys i l’enorme deute públic i privat. Normalment, però, la tendència dels governants és intentar mantenir en marxa l’economia amb més i més inversió, encara que sigui a expenses de la creació de més deute. Però és possible justificar més deute? Segons explicava el president d’11Onze James Sène en una entrevista realitzada en motiu de la darrera Fintech Talk, tot passarà pel canvi climàtic: “justifica inversions multimilionàries. Tenim un excés de cash que hem de drenar a algun lloc, què millor que dir-li a la gent que sense això el planeta s’acabarà però que nosaltres tenim les solucions, una altra vegada, feu-ho com diem. I jo crec que, simplement, no ens podem refiar de les mateixes persones que ens han dut fins aquí”.

Ara ja és oficial. Es construirà una canonada submarina que transportarà hidrogen verd de Barcelona a Marsella. Les obres tindran un cost d’uns 2.500 milions d’euros i la Unió Europea en finançarà el 50%.

Les CBDC

Sobre les monedes digitals dels bancs centrals (CBDC en anglès), James Sène advertia “crec que són el perill més gran que tenim contra les llibertats”. Per què? Perquè l’economia tendeix cap a la descentralització, però en el cas de les CBCD els reguladors estan utilitzant la imatge que les monedes digitals tenen (vinculades a la descentralització, a l’empoderament dels ciutadans i a la llibertat) però la realitat és que caminen en direcció oposada. “Que es proposi una moneda digital centralitzada, controlada pels bancs centrals i dissenyada no per la gent sinó amb la col·laboració de bancs com La Caixa… no toca”, afirmava Sène. Efectivament, darreament hem vist com les CBDC comencen a atemptar contra les llibertats individuals. A Nigèria el banc central ha limitat les retirades d’efectiu per forçar l’ús de les CBDC. És una prova pilot del que passarà en altres llocs del món?

 

El paper de l’or

“Els bancs centrals han comprat més or en els darrers 2 anys que en els últims 50 anys, és una barbaritat. Per algun motiu deu ser. Quan busques enfortir la teva moneda amb or, és que vénen canvis”, apuntava James Sène. Que l’or tindrà un paper central en el nou sistema econòmic mundial és un fet evident per a tots els analistes, per aquest motiu ja fa temps que 11Onze ofereix a la seva comunitat la compra d’or físic, ja sigui en lingots o en monedes per a regal. L’única pregunta que queda per respondre és qui fiscalitzarà que darrera d’una moneda hi hagi la quantitat d’or que el banc central d’aquell país afirmi que té? I qui comprovarà que aquell or (o qualsevol altra matèria primera finita) té la puresa necessària, és a dir, que no ha estat manipulat?

 

El paper de l’educació financera

Per tal de controlar i poder estar al cas de què passa amb els diners de tots (perquè el deute públic són diners de tots), el president d’11Onze destaca el paper central de l’educació. “El poder real és el coneixement del sistema econòmic i financer mundial”, apunta Sène. “Hem d’entendre el que està passant, perquè si no entenem no podem emprendre bé, perquè no tenim les bases per orientar els nous negocis”. Per aquest motiu a 11Onze insistim tant en l’educació financera, amb apartats com Aprendre o el servei d’11Onze Escola.

 

11Onze és la fintech comunitària de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android o iOS. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

11Onze

Reset de l’economia

3min lectura

El nou Fintech Talks d’11Onze del mes de novembre frega l’activisme.

11Onze

“Els bancs desapareixeran”

4min lectura

La Fintech Talks s’ha centrat en les tendències fintech.

Estalvis

L’escalada de l’or

4min lectura

La història recent mostra que la seva capacitat per contenir els preus és limitada en el temps.Equip Editorial Equip Editorial
 1. Daniela SimónDaniela Simón says:
 2. Guillem Maura RayoGuillem Maura Rayo says:
  Guillem

  Gràcies, James, per dinar-nos aquesta possibilitat, s’apoderarà-nos

 3. Quico BeltràQuico Beltrà says:
  Quico

  Una visió molt interessant del panorama.

 4. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  👏👏👏 Certament el coneixement és poder. Gràcies equip 11Onze💛

 5. Francesc Estafanell PujolFrancesc Estafanell Pujol says:
  Francesc de Borja

  Aprendre i aprendre, la meva motivació principal per ser a La Plaça.

 6. Carles MarsalCarles Marsal says:
  Carles

  Si senyor el coneixement és poder👌

  • Laura Bunyol Bartrina says:

   També implica patir més, però bé, no es pot tenir tot oi Carles! Prefereixo estar informada en tot cas, sempre la veritat per davant.

   Fa 1 any
 7. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 8. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  És realment formidable aquest esperit 👏👏👏

 9. Mercè ComasMercè Comas says:
  Mercè

  Gràcies.
  Molt encertat el títol,👌 Fa diana amb l’esperit d’11Onze I el seu president: Teniu la llibertat d’aprendre o no, però esteu avisats.

Deixa una resposta

App Store Google Play