Diez consejos para organizar las compras navideñas

A 11Onze us hem donat idees per no caure en les compres impulsives, per regalar solidaritat, per innovar amb les paneres d’empresa i per donar un impuls als productors locals, però encara no us havíem donat consells per organitzar les compres sense caure en un consumisme excessiu. Us en donem deu!

 

El més important durant aquestes festes nadalenques és no deixar-nos endur per l’excés. Si no vols perdre el cap dins d’aquesta voràgine consumista, planificar és la clau. A més, una bona organització evitarà que t’angoixi no estar a l’altura d’aquesta cursa de fons que és Nadal. Llistem alguns consells per gestionar les compres i no gastar més del compte.

 1. Fes una llista. El primer i més important és fer una llista per saber exactament a qui hem de fer regals. En aquest punt, és fonamental negociar amb una mica d’antelació i amb molta empatia amb la família i els amics: és necessari fer regals a tothom? Cal limitar-los només als infants? Qui vol participar en l’amic invisible d’enguany?
 2. Prepara un pressupost. Un cop tinguem clara la nostra llista, estableix un pressupost mínim i màxim que podem gastar aquestes dates festives. En aquest pressupost, hi hauries de fer constar, no només les despeses per a regals, sinó també les despeses per a dinars i sopars i per a decoració nadalenca.
 3. Limita la despesa per cada persona. Amb el pressupost ben detallat, una estratègia intel·ligent és fixar una quantitat de despesa per a cada persona. Que els avis i les àvies es mereixen que ens gastem més calés que l’amic invisible és una obvietat, però marcar una quantitat ens pot ajudar a no incomplir les previsions.
 4. Tingues clars els desitjos de tothom. Ara que ja tenim el nostre pressupost mil·limetrat, és l’hora de sondejar els desitjos de qui volem obsequiar. Discretament, preguntem, apuntem gustos i aficions de cadascú i imaginem què li pot fer il·lusió a cada persona. En aquest cas, és important pensar també a innovar i, per això, està bé considerar regals alternatius, solidaris o de proximitat.
 5. Compara abans de comprar. L’Organització de Consumidors i Usuaris aconsella que, abans de comprar, comparem sempre entre diverses botigues. De vegades, i més durant aquestes festes nadalenques, alguns productes es venen amb rebaixes, però al final la promoció no era tan avantatjosa com pensàvem. 
 6. Compra en línia, però de confiança. Nadal és un bon moment per estalviar temps i esforç a les botigues físiques i apostar per les compres en línia. Amb la Targeta 11Onze virtual t’ho posem ben fàcil! Tanmateix, fes-ho sempre en botigues de confiança, perquè, si no, ets pots quedar amb un pam de nas a les portes de Nadal.
 7. No descartis els ‘outlets’. Si vols estalviar una mica més, però no vols renunciar a la qualitat, potser pots tafanejar si la teva botiga preferida té alguna franquícia ‘outlet’ on aconseguir una peça de roba o un complement amb una mica de rebaixa perquè no és estrictament de temporada. Als ‘outlets’ es poden trobar bones gangues!
 8. No ho deixis tot per última hora. Ho hem advertit a La Plaça, aquest any, amb la crisi de subministraments per la pandèmia, és més important que mai avançar les compres de Nadal i no deixar-ho tot per última hora. Hi ha, a més, un component psicològic en la tranquil·litat de comprar sense presses.
 9. Embolica sostenible. A mesura que compris els regals, embolica’ls. Així, la matinada de Nadal o de Reis, no hauràs d’estar tot sol fent paquets a la vora d’una espelma. També pots fer servir materials sostenibles, com el paper d’estrassa, cordes o branquillons d’avet o de grèvol. I recorda posar el nom de la persona a l’adhesiu. 
 10. Gaudeix al teu ritme. I, per últim, encara que en alguns moments et sentis una mica un avar de conte de fades, no t’oblidis de gaudir. Si tens temps, fins i tot pots fer l’exercici de posar en paraules el que sents per aquella persona i entregar el regal amb una carta. Comprar regals per a algú que t’estimes és una bonica manera d’agrair l’amor, la companyia i el suport que ens donen la família i els amics.

11Onze és la fintech comunitària de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android o iOS. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Cultura

Aposta pel mercat català i compra en línia

3min lectura

Durant les festes nadalenques és probable que recorrem a les

Comunitat

Regals solidaris

3min lectura

Podem fer regals de forma conscient, responsable i solidària.

Cultura

Avançar les compres nadalenques

3min lectura

El 2021, el primer any comercial després de la pandèmia, veEquip Editorial Equip Editorial
 1. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  Gràcies per aquest llistat de consells👍👏👏👏

 2. Joaquin Lopez ArandaJoaquin Lopez Aranda says:
  Joaquin

  Bons consells.

 3. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  Moltes gràcies

 4. Francesc Estafanell PujolFrancesc Estafanell Pujol says:
  Francesc de Borja

  Bons consells per no caure en els excessos consumistes i sobretot fer els regals amb il·lusió.

 5. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Bons consells ,,gràcies

 6. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:

Deja una respuesta

App Store Google Play