Com ha evolucionat el model turístic?

La crisi sanitària va afectar durament al sector turístic. Però la fi de les restriccions i el reinici del període vacacional ha fet tornar la confiança entre els viatgers. En aquest episodi de La Plaça de Territori 17, Gemma Vallet, directora d’11Onze District, analitza com la Covid ha canviat el model turístic.

 

La preocupació del sector turístic per la recuperació de l’activitat econòmica ha esperonat una evolució de l’oferta turística més adaptada a les sensibilitats dels clients postpandèmia, que donen més importància a aspectes com la seguretat. Com explica Vallet, “busquem seguretat i comoditat per sobre del bon preu”, i segueix, “s’imposa el Carpe Diem i viatjar d’una manera conscient”.

Però els efectes de la pandèmia també han canviat les nostres prioritats a l’hora d’escollir amb qui anem de viatge o a qui visitem, “la pandèmia ens va separar i hi ha moltes ganes de tornar a fer viatges amb la família, o amb amics que són quasi família”, apunta Vallet.

Viatges curts i planificats amb menys antelació

La incertesa per les restriccions sanitàries imposades a diversos països i el desgavell geopolític del conflicte a Ucraïna han propiciat que a l’hora de planificar les vacances “anem més a curt termini, però a l’hora escollint unes vacances de més qualitat”, explica la directora d’11Onze District.

Al contrari que els nostres socis europeus, el turista català té preferència pels viatges curts, o escapades de quatre dies, i amb tendència a quedar-se al territori. Un fenomen que no és únic del nostre país, sinó que, com afirma Vallet, “és una conducta molt identificada amb el turista espanyol i amb el turista de Grècia”, gràcies a la riquesa paisatgística i cultural d’ambdós països.

 

11Onze és la fintech comunitària de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android o iOS. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Sostenibilitat

Turisme sostenible

4min lectura

El turisme és una de les indústries que mou més capital arreu del món.

Cultura

L’enoturisme resisteix a la pandèmia

5min lectura

En aquests temps tan convulsos i difícils per al sector turístic

Sostenibilitat

Civisme a la natura

5min lectura

És a l’estiu quan més persones ens apropem al mar i a la muntanya, i inconscientment ens



Equip Editorial Equip Editorial
  1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  2. Jordi MorenoJordi Moreno says:
    Jordi

    També influeix que la terra cada cop fa el moviment de rotació i de translació més ràpid, ens estarà volent dir alguna cosa? Potser vol que viatgem menys: https://www.ccma.cat/324/la-terra-esta-accelerant-la-seva-rotacio-i-aquest-juny-ha-fet-el-record-de-dia-mes-curt/noticia-amp/3180072/

    Fa 2 anys
  3. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  4. Jordi MorenoJordi Moreno says:

Deixa una resposta

App Store Google Play