5 consells per reduir el consum de plàstic

Tots som conscients de la necessitat de reduir el consum de plàstic per mitigar el seu impacte sobre el planeta. Per això és important que siguem proactius en introduir petits canvis en els nostres hàbits que permetin eliminar o fer un millor ús dels plàstics. 

 

Els enormes problemes mediambientals causats pels plàstics d’un sol ús estan ben documentats. Cada any aboquem milions de tones de residus plàstics als mars i oceans, que acaben formant, literalment, extenses illes d’escombraries no biodegradables que s’acumulen gràcies als corrents marins. 

Els governs, les corporacions i les grans marques de supermercats estan implementant canvis per reduir-ne el consum i mitigar l’impacte ambiental de les deixalles plàstiques generades. Tanmateix, nosaltres podem aprofitar el poder que tenim com a consumidors per esperonar un canvi de paradigma que no pot esperar més.

Així doncs, proposem cinc opcions que podem incloure a la nostra rutina habitual per reduir fàcilment la quantitat de plàstic que utilitzem.

 

Utilitza bosses de tela

Tot i que la prohibició del lliurament gratuït de bosses de plàstic va entrar en vigor a           Catalunya el març del 2017 i que a partir de l’1 de gener del 2021 s’establia la prohibició del lliurament de les bosses de plàstic lleugeres que s’ofereixen als consumidors, encara fem servir bosses que, per bé que són compostables, contenen una gran quantitat de plàstic. Portar bosses de roba, una cistella o un carro de la compra ens estalvia un consum innecessari de plàstic.

 

Compra aliments a granel

La compra a granel elimina envasos innecessaris i promou un consum responsable perquè ens permet emportar-nos de la tenda únicament allò que consumirem. Les nostres bosses i envasos, preferiblement de vidre, es poden reutilitzar moltes vegades.

 

Fes servir detergents ecològics

Alguns dels ingredients més comuns en els detergents convencionals poden ser altament  perjudicials per al medi ambient. Afortunadament, hi ha productes de neteja elaborats amb criteris ecològics, com les tires de detergent biodegradables de Natulim, que no generen residus mediambientals i eviten l’ús del plàstic en el seu envasat.

Elimina els productes d’un sol ús

Els envasos i productes d’un sol ús, com poden ser els coberts, plats, gots, palletes i maquinetes d’afaitar de plàstic poden ser pràctics, però creen grans quantitats de residus que podríem evitar fàcilment substituint-los per productes fets de vidre, metall o altres materials.

 

Evita o recicla les càpsules de cafè

És evident que comprar cafè molt i fer-lo amb una cafetera tradicional resulta molt més ecològic que consumir càpsules de cafè. Dit això, no tothom té el temps o la paciència per fer un cafè com els de sempre un cop acostumats a les càpsules monodosis. Per sort, alguns fabricants de càpsules ofereixen plans de reciclatge per a aprofitar aquest residu i donar-li una segona vida.

 

Si vols rentar la roba sense embrutar el planeta, 11Onze Recomana Natulim.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Sostenibilitat

L’impacte ambiental dels detergents

3min lectura

Els detergents que utilitzem per fer tasques quotidianes, com

Sostenibilitat

Els microplàstics arriben a la sang

3min lectura

Una recerca científica ha demostrat per primera vegada

Sostenibilitat

La lluita contra els oceans de plàstic

3min lectura

Els residus plàstics formen ja ingents illes al mar i han arribat



Equip Editorial Equip Editorial
  1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  2. Jordi Grabolosa VilaJordi Grabolosa Vila says:
    Jordi

    Si em permeteu, afegeixo un 6è consell: Beure aigua de l’aixeta.

    • Jordi CollJordi Coll says:
      Jordi

      Degudament tractada amb osmosis, a poder ser la que ens ofereix 11Onze. Moltes gràcies pel teu comentari, Jordi!!!

      Fa 2 anys
  3. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
    Manel

    Mica en mica es va prenent més consciència, dels seus perjudicis, tot i així costa canviar d’hàbits.

    • Laura Bunyol Bartrina says:

      Cert, els hàbits són complexes de canviar, caldrà una recodificació i molta sensibilització sobre el tema per poder-ho aconseguir! Sort!

      Fa 2 anys
  4. Mercè ComasMercè Comas says:
    Mercè

    👌Els plàstics són un malson, però com que faciliten la vida costa de canviar els hàbits.

    • Jordi CollJordi Coll says:
      Jordi

      Cert, costa reciclar-los bé i poden tardar milers d’anys en desaparèixer totalment. També és molt cert que costa canviar els hàbits, però això ens hauria de venir donat per Llei, i en pocs mesos, amb tot allò que es pogués, faríem el que es feia durant els anys setanta, vidre amunt i avall i llestos. Moltes gràcies pel teu comentari, Mercè!!!

      Fa 2 anys

Deixa una resposta

App Store Google Play