Workation: combinar feina i vacances

El confinament arran de la pandèmia va popularitzar el teletreball. Una tendència que ha difuminat la frontera entre l’oficina i la nostra vida personal. Workation és una nova modalitat de treball a distància que fusiona feina i vacances.

 

Per a qualsevol persona que tingui l’opció de treballar a distància, els beneficis de prendre’s un workation, la suma de ‘work’ (feina) i ‘vacation’ (vacances), són difícils de deixar passar. Fins al 2019, la imatge de treballar des d’un ordinador portàtil amb una vista panoràmica de fons s’associava gairebé exclusivament amb un estil de vida nòmada digital, però, gràcies a la crisi sanitària es va popularitzar el treball a distància d’una manera exponencial.

Aquesta nova modalitat de teletreball no està pensada per treballar durant les vacances, sinó per treballar com si estiguéssim de vacances. Muntar la nostra oficina en un lloc que normalment només visitaríem quan estem de vacances pot tenir bastants beneficis, més enllà de les vistes.

Continuaràs tenint tot l’essencial a què estaves acostumat a l’oficina i molts luxes als quals no

 

Molts hotels ofereixen una gran varietat d’espais hàbilment dissenyats pels quals pots moure’t en funció del teu estat d’ànim i les teves preferències, des d’espais de treball pensats per a passar hores teclejant en el teu portàtil, accés a sales de conferències disponibles quan ho necessitis, fins a una potent connexió de wifi que no s’interromp.

En molts sentits, els hotels van ser la versió original dels espais de coworking: era habitual veure a gent amb vestimenta formal i amb el portàtil obert mentre gaudia d’un menjar en el restaurant. Avui dia, és més probable veure a algú amb bermudes i xancletes.

 

Incrementaràs la teva productivitat

Com els nòmades digitals són un 13% més productius que els seus homòlegs que treballen en l’oficina, els empresaris també veuen els avantatges que els seus empleats treballin des de l’estranger. Poder treballar en un espai adaptat a les necessitats i preferències individuals, així com disposar de blocs de temps ininterromputs al llarg del dia. Això vol dir que les persones no sols són més productives i estan més còmodes en el treball, sinó que també estan molt més disposades a fer hores extra de tant en tant.

 

La teva salut mental t’ho agrairà

Sents que s’acosta el trastorn afectiu estacional? Et sents aclaparat per la feina o et costa seguir les normes de l’oficina? Potser et vindria bé un canvi de rutina; alguna cosa que et recordi que la vida és per a viure-la, i no solament per a treballar i perdre el teu temps desplaçant-te de casa a la feina.

 

Et relaxaràs sense haver d’absentar-te del treball

Molts hotels disposen de serveis que, admetem-lo, la majoria de nosaltres no tenim a la feina o a casa. Oblida’t de la dutxa compartida, la taula de billar i les butaques de massatge rígides i opta per la piscina, el bany turc i la sauna, on podràs relaxar-te després d’un dia de feina sense ni tan sols sortir al carrer. Com més aprofitis aquestes valuoses hores després de la jornada laboral per a desconnectar i recarregar piles, més satisfet, renovat i concentrat et sentiràs a l’hora de treballar.

 

Descobriràs nous llocs

Canvia els monòtons desplaçaments a l’oficina per llargs passejos per una ciutat desconeguda; explora diferents barris i descobreix nous restaurants; gaudeix de la fotografia d’oci o amplia els teus horitzons coneixent a vilatans i aprofundint en la cultura local. Fes-te amic del cambrer d’aquesta cafeteria que freqüentes diàriament, o planeja on anar i què veure des de la teva nova ubicació.

 

T’encanta viatjar? Amb 11Onze Viatges pots reservar allotjament al millor preu, sense escanyar a la indústria turística.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Management

El teletreball vist per les empreses

6min lectura

La COVID-19 ha produït canvis en les nostres vides i ningú sap

Cultura

Guia d’esdeveniments a Europa el 2023

3min lectura

Tanquem un any en el qual la reactivació del sector turístic

Tecnologia

Què és el dret a la desconnexió digital?

2min lectura

El teletreball, popularitzat pel confinament, sovint ve11Onze 11Onze
 1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 2. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  La pandèmia a més d’un ens ha fet obrir els ulls.

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Esperem que així sigui… Hem de tenir molt clar que qui controla els mitjans ho fa per treure’n un partit i que no ho fa a canvi de res ni per altruisme. Moltes gràcies pel teu comentari, Manel!!!

   Fa 1 any
  • Laura Bunyol Bartrina says:

   Tota la raó Manuel, en conec uns quants casos ben propers.

   Fa 1 any
 3. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  Nova modalitat!!

  • Laura Bunyol Bartrina says:

   Si es treballa, millor estar en un espai on gaudeixis i treballis a gust.

   Fa 1 any

Deixa una resposta

App Store Google Play