Visitant museus d’arreu del món des de casa

El British Museum, el Louvre, l’Hermitage… si aquest estiu no pots o no vols viatjar, et llistem alguns dels millors museus per a visitar en línia.

 

El món de la cultura és un dels més castigats per la pandèmia que ens porta de corcoll des de l’any passat, i per aquest motiu han anat sorgint iniciatives per a facilitar l’accés a activitats culturals. Molts museus d’arreu del món han posat en marxa l’opció de visitar-los sense sortir de casa. Si bé és cert que alguns ja tenien aquesta opció, n’hi ha d’altres que s’hi han hagut d’adaptar fa poc

Entre els museus que ofereixen l’opció de visitar-los virtualment, en trobem de reconeguts mundialment i d’altres més petits de casa nostra. Avui dia ja és una oferta generalitzada.

 

Museus internacionalment reconeguts amb opció de visita virtual

 1. British Museum (Londres): és un dels museus més importants del món. Virtualment es pot visitar a través de Google Arts & Culture, on s’ofereix una experiència de 360° pels passadissos del museu, o bé mitjançant el projecte Museus del Món on trobem una relació d’objectes especialment rellevants comentats per experts del mateix British Museum.
 2. Museu del Louvre (París): el museu més visitat del món va fer una remodelació de la seva pàgina web el passat 2020 amb l’objectiu d’acostar la seva extensa col·lecció al gran públic, oferint tres circuits virtuals completament gratuïts. Així doncs, podrem admirar obres com La Gioconda, el Codi d’Hammurabi o la Venus de Milo tranquil·lament des de casa.
 3. Museo del Prado (Madrid): considerat la pinacoteca més gran del món, especialment pel que fa a l’art espanyol, italià i flamenc, ofereix l’opció de revisar, una a una, totes les obres exposades, podent acostar-s’hi de tal manera que es poden observar detalls que probablement se’ns escaparien en una visita presencial.
 4. Galleria degli Uffizi (Florència): potser no és un dels museus més coneguts, però alberga la col·lecció més gran del Renaixement, i compta amb les obres que havien sigut propietat dels Mèdici. També permet visitar virtualment cada una de les sales, podent centrar-se en les obres que generen més interès.
 5. Teatre-Museu Dalí (Figueres): considerat l’objecte surrealista més gran del món, compta amb el nombre més voluminós d’obres d’aquest artista, i forma part de l’anomenat Triangle Dalinià. Mostra una visita virtual en 360° per les sales més importants del museu.
 6. Museu Van Gogh (Amsterdam): també en aquest cas, és Google Arts & Culture qui ofereix la visita en línia pel museu dedicat al «Boig del cabell roig», que conté més de 200 pintures de l’artista en la seva col·lecció permanent, a part d’altres obres d’artistes del s. XIX.
 7. Musée d’Orsay et de l’orangerie (París): dedicat bàsicament a l’impressionisme, aquest museu va ser escollit i condicionat pel mateix Claude Monet per a exposar les seves obres «testamentàries». També s’hi poden veure altres exponents de l’art modern com Cézanne, Picasso, Renoir o Modigliani.
 8. Metropolitan Museum of Art (Nova York): fundat el 1870, avui compta amb tres seus a llocs emblemàtics de Nova York, i permet fer un recorregut de més de cinc mil anys d’història a través dels objectes i obres exposats. Compta amb un accés virtual molt complet, amb vistes 360°, i aquesta experiència en línia acumula molts visitants.
 9. Hermitage (Sant Petersburg): juntament amb El Prado, és considerat una de les majors pinacoteques del món. Es troba en sis edificis que formen part d’un enorme complex que havien estat Palaus i propietats dels Tsars de Rússia, com les més de tres milions d’obres de què consta la col·lecció. També permet fer una visita virtual interactiva de 360°.
 10. Museus Vaticans (Roma): com el seu nom indica, estan situats a la Ciutat del Vaticà, i formen part de la gran col·lecció artística de l’Església catòlica, amb obres com La Capella Sixtina o La Pietat de Miquel Àngel. Com en la resta de museus, ofereix una visita virtual, des del seu lloc web, de 360°.

Els museus abans nomenats són només alguns dels més coneguts, però es poden arribar a trobar llistats molt complets de moltes altres opcions culturals d’aquest tipus, i fins tot de museus més propers, que també ofereixen unes experiències virtuals molt completes.

 

Oferta de museus de casa nostra

 1. Museu Nacional d’Art de Catalunya (Barcelona): es poden admirar obres des de l’Època Romana fins al s. XX, i des del seu lloc web es poden visitar virtualment 173 col·leccions.
 2. Museu d’Història de Catalunya (Barcelona): la visita en línia no permet visitar la totalitat del museu, però es pot fer un recorregut cronològic a través d’alguns elements de l’exposició i curiositats de tot el territori.
 3. Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (Terrassa): ubicat en un edifici industrial modernista de Terrassa, tant en la seva visita presencial, com en la virtual, intenta fer un recorregut amè pel patrimoni industrial i la ciència.
 4. Museu de Maricel (Sitges): ofereix un recorregut per la història de Sitges des del s. X fins a la primera meitat del s. XX, a través de les obres propietat del Dr. Jesús Pérez-Rosales i la mateixa vila.
 5. Museu Nacional Arqueològic de Catalunya (Tarragona): ubicat a Tarragona, podrem descobrir les empremtes i el llegat que els romans van deixar a la Ciutat.

Ja no hi ha excusa per a no visitar algun museu on poder admirar obres mundialment reconegudes, d’excepcional bellesa, i de gran valor històric i cultural.

 

Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre 11Onze? Clica aquí per subscriure’t al nostre canal de Telegram

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Cultura

Què pots fer a la Setmana d’Arquitectura de Barcelona?

3min lectura

Fins al 16 de maig, a Barcelona

Cultura

Tecnologia i art: combinació explosiva

6min lectura

L’art digital és capaç de qualsevol cosa: ha batut el

Comunitat

Disseny i artesania a Palo Alto Market

3min lectura

Després d’un any de pandèmia, el festival torna a BarcelonaEquip Editorial Equip Editorial
 1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 2. Rosa Maria SoléRosa Maria Solé says:
  Rosa Maria

  M’ agradat molt la visita virtual el Museu Dalí fa molts anys que hi vaig anar, però segur que hi tornaré.
  Tots els altres també m’ han agradat. Gràcies.

  • Pol says:

   Rosa maria, doncs el Museu Dalí ja torna a estar obert al públic, aprofita-ho! A gaudir-lo

   Fa 3 anys
 3. Laura León AmatLaura León Amat says:
  Laura

  Quin bon recull… endreçat per anar remenant durant l’estiu👏🏼👏🏼

 4. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Mil gràcies per aquesta informació ❤️❤️🎶🌺

Deixa una resposta

App Store Google Play