Turisme a la japonesa: “tradició i modernitat”

En aquest nou episodi de la Plaça del magazín radiofònic Territori 17 fusionem la cultura catalana amb la japonesa, conversant amb Tessin Sano, empresari japonès que fa 30 anys que viu a Catalunya, i cofundador de l’Hotel japonès Puigpinós.

 

Tessin Sano és un empresari català i japonès arrelat a Catalunya i al seu país d’origen, que al llarg de la seva carrera sempre ha intentat fusionar aquestes dues cultures en els seus projectes empresarials. Nascut al Japó, però resident a Catalunya des dels anys 90, Sano va crear Japo.cat, una empresa dedicada a l’intercanvi cultural entre Catalunya i el Japó, que organitza viatges al país nipó a la mida de cada client. 

Un projecte que complementa amb el seu restaurant de cuina japonesa, Kinoko, a Solsona, i l’Hotel japonès Puigpinós. Així doncs, Sano és un reconegut emprenedor que en aquesta conversa ens dona la seva visió de com ha evolucionat el turisme que visita el Japó, convertint-lo en un dels països més visitats del món.

Tradició i modernitat en un mateix lloc

El Japó és un dels pocs països que ha sabut combinar perfectament les tradicions d’una cultura mil·lenària amb metròpolis modernes i cosmopolites que destaquen per ser punteres en avanços tecnològics. Com apunta Sano, “un dels motius per als quals el turisme al Japó té tant èxit és pel contrast entre la tradició i la modernitat”.

Sense deixar de ser un país exòtic, el Japó es manté “proper a l’Occident, però conservant les tradicions japoneses”, afirma Sano. Petits matisos culturals que l’emprenedor català-japonès s’ha assegurat que estiguin representats en el seu hotel japonès, per gaudir de la mateixa experiència de la qual gaudiries al Japó.

 

T’encanta viatjar? Amb 11Onze Viatges pots reservar allotjament al millor preu, sense escanyar a la indústria turística.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

11Onze

Com ha evolucionat el model turístic?

2min lectura

La crisi sanitària va afectar durament al sector turístic.

Sostenibilitat

Pagaries més per un turisme sostenible?

4min lectura

El turisme sostenible o ecoturisme és el sector turístic

Estalvis

El mètode japonès per estalviar

2min lectura

Càrol Rafales, especialista sènior de vendes d’11Onze, ensEquip Editorial Equip Editorial
 1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 2. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  Gràcies per la info💛

 3. Mercè ComasMercè Comas says:
  Mercè

  Emprenedoria, medi-ambient, respecte pel jo tradicional i històric sense vergonya i llicó de sociolingüística que tanta falta ens fa als països catalans
  Tot en un podcast sobre turisme.👌

  .

  • Xavier Vinolas EscodaXavier Vinolas Escoda says:
   Xavier

   Doncs sí, és un goig veure persones amb la mentalitat del Tessin arrelats a la nostra terra. Gràcies, Mercè!

   Fa 2 anys
 4. Jordi MorenoJordi Moreno says:

Deixa una resposta

App Store Google Play