Tornar a casa per Nadal en l’era covid

De tant que ho hem repetit sembla un tòpic. El cert és que segur que tens algun familiar proper que torna a casa per Nadal. Però, què hem de tenir en compte durant els viatges en l’era covid? Fem un repàs de tot el que et cal saber per viatjar en plena pandèmia.

 

Després d’un any i mig de confinament, els viatges internacionals sembla que es recuperen i, per fi, moltes famílies veuen la possibilitat de tornar-se a veure per Nadal sense tantes restriccions. Ni l’emergència de la variant Òmicron sembla haver aturat les ganes de retrobaments nadalencs. Tanmateix, la reobertura de fronteres no ha estat gens senzilla, perquè el món encara batalla amb les desigualtats en el ritme de vacunació en ple procés de recuperació econòmica.

Però als creuers, aeroports i hotels, la nova normalitat comença a assemblar-se força als anys prepandèmics. Així i tot, han vingut per quedar-se els protocols de neteja, les mesures de distància social i les mascaretes. Però la falta de directrius conjuntes per part de les autoritats de cada país fa que els usuaris hagin d’anar canviant constantment els seus hàbits

 

El que cal tenir en compte abans de viatjar

A Catalunya, es permet l’entrada de viatgers provinents de la resta de la Unió Europea (UE) o països associats (Suïssa, Noruega, Liechtenstein i Regne Unit), així com Andorra, el Vaticà, Mònaco i San Marino amb el certificat COVID digital. En qualsevol cas, segons la situació epidemiològica del país d’origen, s’apliquen diferents restriccions.

Si viatges des de fora de la UE, tots els passatgers, inclosos els infants menors de 12 anys, han d’omplir un formulari de control sanitari. Un cop has omplert el formulari, obtens un codi QR que has de presentar en el moment d’embarcar i en arribar a l’Estat espanyol. Si provens d’un país amb una taxa de baixa incidència, podràs viatjar sense necessitat d’una prova diagnòstica, però amb la difusió a escala mundial de la variant Òmicron és probable que necessitis el certificat de vacunació, que es pot descarregar a La Meva Salut, i una prova diagnòstica realitzada 48 hores prèvies a l’inici del viatge.

A més, si viatges per via aèria o marítima, hauràs de realitzar un control sanitari en el primer punt d’entrada de l’aeroport que inclou, almenys, la presa de temperatura, un control de la documentació i un control visual de l’estat de salut. Si se sospita que pots tenir covid, aleshores hauràs de passar una avaluació mèdica. 

 

Què pots fer un cop has arribat?

Aquest Nadal, a Catalunya serà obligatori presentar el certificat COVID digital per entrar a restaurants, bars i locals d’oci nocturn i celebracions. A més, se segueix recomanant l’ús de la mascareta en els espais tancats i ventilar la llar mínim cada 10 minuts si l’habitació està ocupada per més de tres persones.

A més, es recomanen les reunions en família de no més de deu persones, llevat que es tracti de convivents i mantenir els grups de convivència habitual tan estables com sigui possible. Tampoc es permet el consum d’aliments i begudes en grup a l’espai públic.

 

Com organitzar la tornada a casa

Per tornar en avió, és imprescindible comprar la targeta d’embarcament de forma telemàtica, perquè hauràs de presentar-la en accedir. A més, es recomana acudir amb prou temps perquè els controls de seguretat i el procés de facturació és més lent del que és usual. Alhora, la majoria de companyies aèries han restringit el transport d’equipatge de mà a cabina i es recomana que els comiats siguin fora de les instal·lacions portuàries. A més, és probable que el país de destinació sol·liciti un registre del viatge. Però, malgrat les restriccions, benvinguts siguin els retrobaments nadalencs.

 

11Onze s’està convertint en un fenomen com a primera comunitat fintech de Catalunya. Ara, llança la primera versió d’El Canut, la super app d’11Onze, per a Android i Apple. Des d’El Canut es pot obrir el primer compte universal al territori català.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Comunitat

Eufòria desenfrenada o prudència?

4min lectura

El final de les mesures restrictives causades per la

Economia

Casar-se després de la Covid

7min lectura

El sector d’esdeveniments ha estat un dels més afectats per la

Estalvis

Estalviar per moments especials

6min lectura

Aquest article et serà molt útil per poder preparar-teEquip Editorial Equip Editorial
 1. Joaquin Lopez ArandaJoaquin Lopez Aranda says:
  Joaquin

  Bona aquesta informació.

 2. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Bona informació per a moure’t aquestes feste,.gràcies

 3. Francesc Estafanell PujolFrancesc Estafanell Pujol says:
  Francesc de Borja

  Bona i útil aquesta informació

 4. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:

Deixa una resposta

App Store Google Play