Territori 17: l’auge de l’autoconsum fotovoltaic

La pujada del preu de la llum ha disparat l’interès per l’autoconsum fotovoltaic, que s’estableix com la millor opció per esquivar els elevats costos energètics. En aquest episodi de La Plaça, parlem de l’augment de la demanda en la instal·lació de panells solars amb Raúl Rodríguez, director general de la Federació de Gremis d’Instal·ladors de Catalunya (FEGICAT).

 

La creixent tendència de particulars i empreses a generar la seva pròpia electricitat mitjançant panells solars ha fet que la potència instal·lada es dupliqués en els últims 12 mesos. Aquest increment de la demanda ha estat impulsat principalment per dos factors: per una banda, el descens dels costos de les tecnologies fotovoltaiques i, per l’altra, la inflació que ha afectat especialment els preus de l’energia.

El gran interès per instal·lar panells solars, reduint la dependència en el sistema de subministrament elèctric tradicional, ha provocat que les empreses del sector no puguin fer front a tota la demanda. La manca de personal qualificat agreuja la situació, com explica Rodríguez, “el col·lectiu d’empreses instal·ladores està en disposició d’incorporar, de manera immediata, a 18.000 treballadors”.

Encaixar l’oferta amb la demanda laboral

El repte de la transició energètica i d’assolir la neutralitat de carboni l’any 2050, com demana la Unió Europea, vol dir que a Catalunya “necessitarem 170.000 treballadors en el sector”, apunta Rodríguez, i continua, “estem parlant de salaris mínims de 1.500 euros al mes en 14 pagues, i amb una projecció de futur impressionant”.

“Es tracta d’una oportunitat competitiva de país, sempre que la sapiguem aprofitar”, el director general de FEGICAT adverteix de la necessitat d’equilibrar el mercat amb mà d’obra qualificada, impulsant la formació de nous professionals. Una oportunitat de país en què l’administració pública hi ha de jugar un paper fonamental, evitant les traves administratives, fomentant la formació, i incrementant els incentius fiscals.

 

11Onze és la fintech comunitària de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android o iOS. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Sostenibilitat

Autoconsum fotovoltaic

4min lectura

L’impost al sol era una taxa obligatòria per als usuaris que tenien autoabastiment.

Economia

Economia sostenible, què és?

6min lectura

L’economia sostenible busca augmentar el benestar social.

Estalvis

5 trucs per estalviar en calefacció

3min lectura

La limitació del preu del gas ha fet baixar el preu de l’electricitat.Equip Editorial Equip Editorial
  1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  2. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
    Alicia

    Es esperançador i a l’hora fa pensar que com sempre no es planifica adequadament l’oferta i demanda de futures accions
    Enhorabona per aquesta informació

Deixa una resposta

App Store Google Play