Terres rares: 17 metalls en què cal invertir

Són 17 metalls, de la família dels lantànids, i estan sent cabdals en la fabricació de noves tecnologies. Se’ls coneix com a terres rares. I perquè són un bé difícil d’extraure de la natura, el seu valor no ha deixat de créixer. Per això, són productes susceptibles de convertir-se en la nova tendència d’inversió. Ens ho explica l’agent 11Onze Sergi Colell.

 

Segons l’Agència Internacional de l’Energia, es preveu que la demanda de terres rares augmenti un 7,3% el seu volum l’any 2040. “Les terres rares no són difícils de trobar a la natura, però sí que ho és la seva extracció. Quan es troba un jaciment d’un d’aquests metalls, el material només hi és present en el 2% del conglomerat. I, per tant, costa molts diners extraure’l de la roca”, il·lustra Colell.

L’agent explica que, si són tan importants aquests 17 metalls, és perquè s’estan fent servir per a la fabricació de noves tecnologies d’economia verda. “Per exemple, el neodimi es fa servir en la construcció d’imants per als cotxes elèctrics que estan sortint darrerament al mercat. També el tuli, que es fa servir en aerogeneradors i plaques fotovoltaiques. O l’europi, que és imprescindible per a la tecnologia led i la indústria armamentística”, relata Colell. 

La majoria d’aquests materials, concretament el 75%, es troben a la Xina, país que també controla la cadena de subministraments. Al darrere, com sempre, hi ha interessos geopolítics. Com ha acabat la Xina controlant aquests metalls tan necessaris per al desenvolupament del món tal com el coneixem? Acaba de veure el vídeo de sota i descobreix-ho de la mà de l’agent Sergi Colell!

Si vols descobrir la millor opció per protegir els teus estalvis, entra a Preciosos 11Onze. T’ajudarem a comprar al millor preu el valor refugi per excel·lència: l’or físic.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Estalvis

Invertir en metalls preciosos

4min lectura

Les inversions financeres sempre comporten riscos, però

Invertir

La seguretat que ens dona l’or

2min lectura

És segur comprar or? Per què els inversors decideixen

Cultura

El valor de l’or: una història de riqueses

7min lectura

Al llarg de la humanitat, s’han ensorrat imperis, molts sistemesEquip Editorial Equip Editorial
 1. Josep Maria Vilaregut SolerJosep Maria Vilaregut Soler says:
  Josep Maria

  Ja se en què no invertir. En les empreses que utilitzin l’europi per la indústria armamentística. Als inicis d’11Onze crec recordar que sortia la paraula “ètica”, d’acord que no es deia obertament com ho diuen els banc ètics de debò. Però incloure inversions en armament, ja us descarta d’aquesta etiqueta

  • Josep Maria Vilaregut SolerJosep Maria Vilaregut Soler says:
   Josep Maria

   D’acord Albert, al final som nosaltres els que decidim en què invertim i en què no, i en aquest sentit és molt bona la vostra informació, només que segons com llegeixes l’article pot semblar que invertir en això pot ser una bona opció, i cal saber-ho destriar

   Fa 2 anys
  • AlbertAlbert says:
   Albert

   Tens raó, Josep Maria. 11Onze té com a pilars fonamentals l’ètica, la transparència i la sostenibilitat, i això ha estat així des d’un bon principi. Nosaltres no oferim inversions en res que no sigui ètic o sostenible. Ara bé; estem compromesos en la formació financera dels membres de la nostra comunitat, i això inclou la difusió i formació en tota mena de productes i serveis financers que es poden trobar al mercat. Com veus, una cosa no exclou l’altra, perquè nosaltres estem donant formació i informació, però no estem oferint pas ni recomanant la inversió en cap actiu no ètic.
   Gràcies per la teva reflexió!

   Fa 2 anys
 2. Daniela SimónDaniela Simón says:
 3. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  Podrem invertir en aquests metalls igual que hem fet amb l’or?

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Encara no ho sabem, Manel, aniran sortint nous productes i de mica en mica anirem veient quins seran. Moltes gràcies pel teu cometari, Manel!!!

   Fa 2 anys
 4. Carles MarsalCarles Marsal says:
  Carles

  Molt interessant 👌

 5. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  Força interesant, no era coneixedor d’aquests metalls. També es podrà invertir en aquests metalls a través d’11Onze?

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Doncs sí, Manel, és una informació molt interessant, i és que sempre hi ha coses que no sabem i que se’ns escapen… El nostre departament de “Producte” està treballant intensament per anar incorporant novetats profitoses i rendibles a la nostra App “El Canut”, mica en mica les anirem descobrint… Moltes gràcies pel teu comentari, Manel!!!

   Fa 2 anys
 6. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Molt interesant i m’assabento amb el video d’aquestes terres rares i aquests metalls cabdals amb la geopolitica de Xina ,interessant aquest spunt dels possibles ETF
  Gràcies Sergi,molt ben explicat

 7. Gabriel JosidGabriel Josid says:
  Gabriel

  Com es podria invertir en aquests metalls?
  I quin impacte ambiental genera la seva extracció?

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   L’impacte ambiental deu de ser semblant al de l’extracció d’altres metalls… Pel que fa a la inversió, no ho sé, però m’imagino que deu ser cosa de trobar a la borsa, índex, fons d’inversió, etc…, a aquella empresa que s’hi dediqui. Moltes gràcies pel teu comentari, Gabriel!!!

   Fa 2 anys
 8. Francesc Estafanell PujolFrancesc Estafanell Pujol says:
  Francesc de Borja

  El vídeo molt entenedor explica què són i com poden influir en la economia “les terres rares”

 9. Josep RuaixJosep Ruaix says:
 10. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:

Deixa una resposta

App Store Google Play