

Tierras raras: 17 metales en los que invertir
Son 17 metales, de la familia de los lantánidos, y están siendo capitales en la fabricación de nuevas tecnologías. Se los conoce como tierras raras. Y porque son un bien difícil de extraer de la naturaleza, su valor no ha dejado de crecer. Por eso, son productos susceptibles de convertirse en la nueva tendencia de inversión. Nos lo explica el agente 11Onze Sergi Colell.
Según la Agencia Internacional de la Energía, se prevé que la demanda de tierras raras aumente un 7,3% su volumen en 2040. “Las tierras raras no son difíciles de encontrar en la naturaleza, pero sí lo es su extracción. Cuando se encuentra un yacimiento de uno de estos metales, el material solo está presente en el 2% del conglomerado. Y, por lo tanto, cuesta mucho dinero extraerlo de la roca”, ilustra Colell.
El agente explica que, si son tan importantes estos 17 metales, es porque se están usando para la fabricación de nuevas tecnologías de economía verde. “Por ejemplo, el neodimio se emplea en la construcción de imanes para los coches eléctricos que están saliendo últimamente al mercado. También el tulio, que se utiliza en aerogeneradores y placas fotovoltaicas. O el europio, que es imprescindible para la tecnología led y la industria armamentística”, relata Colell.
La mayoría de estos materiales, concretamente el 75%, se encuentran en China, país que también controla la cadena de suministros. Detrás de todo ello, como siempre, existen intereses geopolíticos. ¿Cómo ha acabado China controlando estos metales tan necesarios para el desarrollo del mundo tal y como lo conocemos? ¡Acaba de ver el video de abajo y descúbrelo de la mano del agente Sergi Colell!
Si quieres descubrir la mejor opción para proteger tus ahorros, entra en Preciosos 11Onze. Te ayudaremos a comprar al mejor precio el valor refugio por excelencia: el oro físico.
Ja se en què no invertir. En les empreses que utilitzin l’europi per la indústria armamentística. Als inicis d’11Onze crec recordar que sortia la paraula «ètica», d’acord que no es deia obertament com ho diuen els banc ètics de debò. Però incloure inversions en armament, ja us descarta d’aquesta etiqueta
D’acord Albert, al final som nosaltres els que decidim en què invertim i en què no, i en aquest sentit és molt bona la vostra informació, només que segons com llegeixes l’article pot semblar que invertir en això pot ser una bona opció, i cal saber-ho destriar
Tens raó, Josep Maria. 11Onze té com a pilars fonamentals l’ètica, la transparència i la sostenibilitat, i això ha estat així des d’un bon principi. Nosaltres no oferim inversions en res que no sigui ètic o sostenible. Ara bé; estem compromesos en la formació financera dels membres de la nostra comunitat, i això inclou la difusió i formació en tota mena de productes i serveis financers que es poden trobar al mercat. Com veus, una cosa no exclou l’altra, perquè nosaltres estem donant formació i informació, però no estem oferint pas ni recomanant la inversió en cap actiu no ètic.
Gràcies per la teva reflexió!
👏
Gràcies, Daniela!!!
Podrem invertir en aquests metalls igual que hem fet amb l’or?
Encara no ho sabem, Manel, aniran sortint nous productes i de mica en mica anirem veient quins seran. Moltes gràcies pel teu cometari, Manel!!!
Molt interessant 👌
Moltes gràcies, Carles!!!
Força interesant, no era coneixedor d’aquests metalls. També es podrà invertir en aquests metalls a través d’11Onze?
Doncs sí, Manel, és una informació molt interessant, i és que sempre hi ha coses que no sabem i que se’ns escapen… El nostre departament de «Producte» està treballant intensament per anar incorporant novetats profitoses i rendibles a la nostra App «El Canut», mica en mica les anirem descobrint… Moltes gràcies pel teu comentari, Manel!!!
Molt interesant i m’assabento amb el video d’aquestes terres rares i aquests metalls cabdals amb la geopolitica de Xina ,interessant aquest spunt dels possibles ETF
Gràcies Sergi,molt ben explicat
Moltes gràcies pel teu comentari, Alícia!!!
Com es podria invertir en aquests metalls?
I quin impacte ambiental genera la seva extracció?
L’impacte ambiental deu de ser semblant al de l’extracció d’altres metalls… Pel que fa a la inversió, no ho sé, però m’imagino que deu ser cosa de trobar a la borsa, índex, fons d’inversió, etc…, a aquella empresa que s’hi dediqui. Moltes gràcies pel teu comentari, Gabriel!!!
El vídeo molt entenedor explica què són i com poden influir en la economia «les terres rares»
Molt cert, Francesc. Moltes gràcies pel teu comentari!!!
Ok 👍
Gràcies, Josep!!!
👌
Gràcies, Joan!!!